Vinnare Svenska Mötespriset 2024
De bästa av de bästa har utsetts
Syftet med Svenska Mötespriset är att lyfta fram och synliggöra de mötesanläggningar som gör det där lilla extra och är pionjärer inom nytänkande och hållbarhet för att inspirera övriga, samtidigt som vi vill rikta strålkastarljuset på initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.
Vinnarna av Svenska Mötespriset 2024 presenterades på Skogshem & Wijk (Lidingö), den 15 april.
Årets Innovatör
Blique by Nobis
Innovation handlar om att utveckla något nyskapande som tillför ett nytt värde. Att både kunna se och utveckla nya värden kräver ofta ett annat perspektiv samt förmågan att se helheten på ett innovativt sätt. Innovation innebär ofta misslyckanden men det är i samband med dessa mycket av det konstruktiva lärandet sker om vi är nyfikna och tar väl hand om lärdomarna. Därför kräver innovation mod.
Årets Innovatör går till den anläggning som enligt Svenska Mötens medlemmar visat på hög innovationsförmåga och som inspirerar andra att med nyfikna ögon och nya metoder ta sig an sin egen verksamhet.
Vinnaren utsågs av Svenska Mötens utvalda mötesplatser, som fick rösta på sin favorit bland de nominerade.
Årets Hållbarhetsinitiativ
Hotell Mossbylund
Hållbarhet handlar om utveckling och om att utvecklas tillsammans. En framgångsfaktor i detta är att genom ett konkret och inspirerande arbetssätt påverka medarbetare, företag och samhälle i en positiv riktning, där alla kan vara med och bidra till en hållbar framtid.
Årets Hållbarhetsinitiativ går till en anläggning som genom fokuserat arbete på inkludering och integration stöttat nyanlända med språkutbildning och sverigeinsikt på ett beundransvärt sätt.
Vinnaren utsågs av en extern jury bestående av:
– Simon Strandvik, hållbarhetsrådgivare och vd, Greentime
– Annika Sundin, impacter och vd, Medveten Kommunikation
– Jan Peter Bergkvist, hållbarhetsrådgivare och vd, SleepWell
Årets Mötesplats
Villa Fridhem
Platsen gör skillnad! Hur påverkas vi av platsen vid ett möte? Blir det någon skillnad i stämning om man sitter i saccosäckar i stället för på vanliga stolar? Vad händer om man jobbar utomhus i stället för inomhus? I vilken utsträckning bidrar maten och det som serveras till en mer njutbar tillvaro? Hur påverkar stämningen, energin och engagemanget i bemötandet med gästen upplevelsen?
Årets Mötesplats går till den anläggning som, i konkurrens med över 140 av Sveriges bästa mötesanläggningar, fått högst betyg i kundenkäter vad det gäller övergripande kundnöjdhet.
Årets Mötesrådgivare
Johanna Folkesson – Victory Hotel
Kundnöjdheten och mötesupplevelsen börjar redan vid bokning. Här har mötesrådgivaren en viktig roll. Att lyssna på kunden, se behoven, fungera som rådgivare genom hela processen så att kundens syfte och mål med mötet uppfylls. Och lösa eventuella problem om de dyker upp.
Årets Mötesrådgivare går till en person som är väldigt lösningsorienterad och levererar en hög service från början till slut. Detaljerad, proffsig och tillmötesgående. Ger det där lilla extra vid förfrågningar.
Vinnaren utsågs av en jury bestående av Svenska Mötens mötesplanerare.
Årets Hederspris
Katarina Romell
Årets Hederpris är ett pris som instiftats för att lyfta personer som med sina insatser och engagemang under en längre tid har haft en positiv inverkan på Svenska Möten och vår bransch samt är goda ambassadörer för Svenska Möten.
Årets Hederpris går till en person som la grunden till Svenska Mötens tillväxtfas och även fört vår talan i Visita. En stark ledare med ödmjukhet, tydlighet och integritet. Bidrog till modernisering av styrelsearbetet inom Svenska Möten, där hon också var en av de första kvinnorna.
Vinnaren utsågs av en jury bestående av Svenska Mötens styrelse.