Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Om oss

Vi bokar möten och konferenser hos våra utvalda mötesplatser och på övriga konferensanläggningar och hotell runt om i hela Sverige.

Vi bokar möten åt alla – i hela Sverige

Slott eller herrgård? Cityläge eller naturnära? Dagmöte eller stort event med logi, underhållning och aktiviteter? Hos Svenska Möten hittar olika typer av konferensanläggningar i hela Sverige. Bokar du ofta eller sällan? Spelar ingen roll. Vi hjälper både våra avtalskunder och dig som bokar mer sällan.

Grupp av människor på kickoff som hoppar i soluppgång

Svenska Möten tror på mötets kraft

Vi är övertygade om att framgång och utveckling skapas när erfarenhet, kunskap och personligheter möts. Genom att guida dig genom hela mötesplaneringen, ser vi till att dina möten och konferenser har rätt format och inramning för att du ska uppnå dina mål.

Svenska Möten brinner för att hjälpa företag och organisationer att utvecklas genom att ta vara på kraften i det personliga mötet. Våra möten ska få hela Sverige att växa. Företag och organisationer – liksom samhälle och individ. Vi vill vara den ledande mötesexperten med kundens affär i fokus, där ett partnerskap med oss ger ett positivt resultat på sista raden. Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 140 mötesanläggningar runt om i Sverige.

En framgångshistoria

Från ett litet gäng i en tågkupé till Sveriges största mötespartner. – följ med på en resa genom svensk möteshistoria.

Starka tillsammans

”Tänk om vi skulle samarbeta?” Året är 1980 och personalen på olika kursgårdar i Sverige har varit på gemensam utbildning. Så kläcks idén under tågresan hem, någonstans mellan Göteborg och Stockholm.

Sagt och gjort – året därpå startas Föreningen Svenska Kursgårdar, som ska bli grunden till Svenska Möten. Grundaren heter Gunnar Holgård, en eldsjäl som ordnar det första förberedande mötet. På Gällöfsta Kurscentrum samlas representanter från 25 kursgårdar, och knappt har föreningen bildats innan branschen får ett rejält uppsving. Under 80-talet slår mötesindustrin igenom på allvar och många äldre kursgårdar byggs om och moderniseras, för att bli vår tids konferensanläggningar.

Från Svenska Kursgårdar till Svenska Möten

Efter millennieskiftet är tiden mogen för ett nytt, slagkraftigt namn. Ordet kursgårdar känns förlegat – nu är det möten som gäller! Så föds det nya namnet, Svenska Möten, år 2003. Med det nya namnet lanseras också en ny logotyp och dagens sigill, som vid första anblicken ser ut som en krona, men den som tittar lite närmare kan även se tre personer runt ett mötesbord och ett “M” – för möten.

Kvalitetssäkring, ISO, Svanen och Green Key

I slutet av 00-talet tar Svenska Möten klassificeringssystemet ytterligare ett steg. Nu blir anläggningarna bedömda av externa kvalitetskonsulter, som ser till att kundernas förväntningar möts och kvalitetskraven uppfylls. Samtidigt ISO-certifieras Svenska Möten enligt ISO9001 och 14001. Från och med den 30 juni 2010 blir det obligatoriskt för samtliga medlemmar i Svenska Möten att vara Svanenmärkta. År 2023 utökas alternativen på miljömärkning att även omfatta Green Key.

Nutid

Under 2010-talet stärker Svenska Möten sin position som Sveriges största mötespartner och 2019 blir ett rekordår med ett förmedlat bokningsvärde på över 430 miljoner kronor. Sen slog den globala coronapandemin till. Och den slog mycket hårt mot hela branschen. Svenska Möten var dock på tårna och snabba att ställa om och anpassa förutsättningarna för att ta sig igenom denna tuffa period och efter en tuff start 2022 kom efterfrågan tillbaka. Och det med besked. Under 2022 nådde Svenska Möten den magiska gränsen på över en halv miljard kronor i förmedlat bokningsvärde. Vad som händer framöver återstår att se, men en sak är säker: Svenska Möten fortsätter att sätta kunden i fokus och utveckla mötet, övertygade om att framgång och utveckling skapas när erfarenhet, kunskap och personligheter möts.

Våra mötesplatser äger oss

Medlemsorganisation för konferensanläggningar

Svenska Möten är en medlemsorganisation för i dagsläget över 140 utvalda mötesplatser runt om i Sverige. Det betyder att det är dessa konferensanläggningar som äger Svenska Möten, vilket borgar för att du som är kund hos oss blir väl omhändertagen.

Vår enkla affärsidé

Vår affärsidé är enkel. Svenska Möten ska utveckla företag och organisationer genom att vara Sveriges bästa mötespartner. Vi ska vara den mest effektiva bokningskanalen och den självklara experten för hållbara möten, genom att erbjuda de bästa mötesplatserna i Sverige. ​

Mötet är vår vision

Våra möten ska få hela Sverige att växa. Företag och organisationer– liksom samhälle och individ.

Rådgivning, inspiration och bokning på en och samma plats!

Hos oss får du rådgivning, inspiration, offerter och kan boka Sveriges bredaste utbud av mötesplatser på en och samma plats. Boka smidigt direkt online, ring, chatta eller skicka en förfrågan via vår hemsida. Du väljer! Utöver bokning erbjuder vi ett antal andra mötestjänster för att underlätta för dig och skapa bästa möjliga förutsättningar för ett möte med ett positivt resultat på sista raden.

Upptäck våra mötestjänster

Låt oss hjälpa till med allt från planering och bokning till utvärdering och uppföljning. Spara tid och få kostnadseffektiva lösningar anpassade för era behov.

Svenska Möten är medlemmar i IACC

IACC är den enda globala yrkesorganisationen inom eventbranschen som representerar små till medelstora mötesplatser fokuserade på möten, utbildningar och konferenser.

IACC grundades 1981 och har för närvarande 375 medlemmar i 25 länder i Amerika, Europa och Australien.

Medlemmar av IACC följer en uppsättning kvalitetsstandarder för mötesrumsdesign, mat & dryck och servicerelaterade standarder, vilket ger mötesplanerare förtroende för lokalen och levererar en exceptionell mötesupplevelse för sina kunder.

Vi tror på mötets makt

Vi på Svenska Möten brinner för att hjälpa företag och organisationer att utvecklas genom att ta vara på kraften i det personliga mötet. Våra möten ska få hela Sverige att växa. Företag, organisationer, myndigheter – liksom samhälle och individ. Vi vill vara den ledande mötesexperten med kundens affär i fokus, där ett partnerskap med oss ger ett positivt resultat på den sista raden.

Redo att boka eller skicka en förfrågan?

Då kan du boka snabbt och smidigt online via formuläret eller skicka en förfrågan till våra erfarna mötesplanerare.

Vill du gärna prata med någon direkt? Se olika alternativ under fliken ”Kontakta oss”.

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.