Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

13 jun 2023

Här är vinnarna av Copper Skillet 2023

Pressmeddelande 13 juni 2023

När Sverigefinalen av kocktävlingen Copper Skillet igår avgjordes på Münchenbryggeriet tog Ruth Weldegiorgis, Sigtunahöjden, hem segern i seniorklassen och Hannes Sinkkonen, Två Skyttlar, vann i juniorklassen. Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers. Vinnarna får nu tävla vidare i Europafinalen som går av stapeln i Danmark i oktober. Världfinalen blir i USA våren 2024.

Svenska Möten stod i år som värd för den svenska finalen av Copper Skillet dit 10 kockar från konferensanläggningar i hela Sverige hade kvalat in. Tävlingsuppgiften i finalen bestod av att skapa en huvudrätt lämplig för service på en konferensanläggning, en modern restaurangrätt som fungerar i bankettsammanhang. Till sitt förfogande hade de ett skafferi samt en låda med hemliga råvaror som avslöjades när tävlingen startade. Kockarna hade 15 minuter på sig att bekanta sig med de hemliga råvarorna och planera sin rätt. Därefter hade de sedan 30 minuter på sig att tillaga rätten innan den skulle presenteras för juryn.

– Jag är väldigt imponerad av, inte bara vinnarna, utan alla kockar som var med och tävlande. Tillsammans visar de att maten på svenska konferensanläggningar håller en otroligt hög nivå, säger Michael Schüller, VD Svenska Möten

Ruth vann med rätten smörstekt torsk med ljummen potatissallad, linser och vit sparris samt timjan- och smörstekt havskräfta, serverad med brynt smör-hollandaise gjord på hela ägg.

Juryns motivering löd:
”Fin och vacker presentation, maximalt utnyttjande av tiden. Genomtänkta och finstämda smaker, väl tillagade huvudråvaror. Fyllig och god sås med bra syra, bra portionsmängd samt en städad och bra arbetsmetod”.

Hannes vann med rätten sockerstekt torsk med stekt havskräfta samt stekt enokisvamp och pak choi serverad med örtröra på koriander och basilika med smak av lime, tillsammans med en sås på äggula och soya med ramslök.

Juryns motivering löd:
”Snygg presentation och bra teknik. Städad och ren arbetsstation och god förståelse av omhändertagande av råvarorna. Innovativt med tydliga smaker”.

Juryn bestod av de namnkunniga kockarna Albin Edberg, Siri Barje och Victor Magdeburg. Kvällens konferencier var krögaren och matprofilen Jens Dolk.

Albin Edberg, Siri Barje och Victor Magdeburg

Jens Dolk, konferencier Copper Skillet 2023

Läs mer om Sverigefinalen av Copper Skillet.

Dela inlägget