Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Vi botar din idétorka till konferensen

Rätt aktivitet under mötet eller konferensen förstärker mötets syfte, bygger teamkänslan, motiverar medarbetarna och gör mötet både meningsfullt och minnesvärt. Men vad ska du välja för någon aktivitet? Kanske är inte alla förtjusta i yoga eller ribbåt och sist bjöds det på matlagningskurs. Här kommer lite nyheter från våra medlemmar inom Svenska Möten.

Hittar du inte vad du söker, så har vi alltid fler idéer.

Blomsterbindning på Åkeshofs
Åkeshofs Slott kan du tillsammans med slottets egen trädgårdsmästare och florist skapa säsongsbetonade fantasifulla arrangemang till personalfesten, julen, påsk, kräftskivan eller sommarfesten. Efteråt får alla med sig eget arrangemang med sig hem. Allt material som använts, till exempel skålar och krukor, ingår.

Mat i mörker på Svartkrogen
Svartkrogen på Almåsa Konferens utanför Stockholm erbjuder ett unikt koncept: här serveras mat, dryck och underhållning i beckmörker. Tanken är att när ett sinne försvagas så skärps alla de andra och dofter och smaker blir starkare. Förutom en måltid i fullständigt mörker väntar många nya och spännande upplevelser där hörsel, doft, smak och känsel spelar en viktig roll. När du dessutom inte kan se din bordsgrannes blick öppnas helt andra samtal upp.

Spökvandring på klostret
Under hösten lanseras två nya unika aktiviteter på Vadstena Klosterhotel. Inte alla har en egen Vasaborg, eller en egen spännande bryggerihistoria förankrad i medeltiden. En spännande och lärorik ölprovning i anrik miljö utlovas tillsammans med Patric Fors, grundare av FORS Bryggeri i Motala och bryggmästare av till hotellets egna Klosteröl. Under spökvandringen får man möta den plågade Hertig Magnus som tar med en på en spöklik vandring genom Vadstena Slott. I sällskap med den mentalt instabila hertigen börjar saker att ske, märkliga ljud förföljer gruppen och skuggorna börjar få liv.

Bättre integration genom odling
Siggesta Gård håller man på att anlägga en köksträdgård med syfte att så småningom bli självförsörjande på grönsaker och örter. – Vi är extra stolta över detta projekt då det också är ett integrationsprojekt som vi gör tillsammans med Bereket och Regen från Eritrea som gjorde en praktik hos oss i somras. Bereket har haft egen gård i sitt hemland och kom med idén om en trädgård på Siggesta Gård. Vi kommer att hjälpa honom att förverkliga sin dröm och samtidigt få ett tillskott till vårt utbud och koncept som vi tror kommer bli uppskattat, säger Susanne Blomberg, vd på Siggesta Gård. Gästerna kommer att kunna plocka med sig en påse närodlat hem och man kommer även att ha aktiviteter med inslag av både vildvuxet och odlat. Till exempel kan gästerna skörda tomat och få ett recept på gårdens tomatsoppa med sig hem.

 

Här har vi samlat fler anläggningar som erbjuder någon form av aktivitet i egen regi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

När livet ger dig citroner – gör lemonad.

Mitt i det vacuum som har uppstått mellan den akuta krishanteringen och ljusningen då restriktionerna lyfts, är det lätt att tappa hoppet. Kommer det att finnas ett liv efter Corona? Vi, som många andra, har krigat för vårt företag och våra medarbetare de senaste veckorna. Vi, som många andra, har tvingats säga upp fantastiska kollegor. […]

Kråkerön - Marstrands Havshotell

Avskilda möten och konferenser

För dig som letar efter en anläggning där ni avskilt kan mötas i en konferenslokal eller egen byggnad finns flera alternativ bland våra utvalda medlemmar i Svenska Möten. Välj en lokal för endast möte eller där ni kan bo över i avskildhet. På flertalet anläggningar kan ni även äta avskilt och välja att få all […]

Från lera till vin

En ägare som såg möjligheter där ingen annan gjorde det. En sommelier och en köksmästare i ett unikt samarbete. En VD som vill utbilda gästerna. Välkommen till The Winery Hotel, Sveriges första vinhotell. En lerfläck i korsningen av E4:an och Enköpingsvägen. Det är, med The Winery Hotels VD Claes Aneruds ord, vad som länge fanns […]

Hållbarhet i stället för frosseri på julbordet

December innebär så klart julbord och julbord innebär mängder av mat. Kanske lite väl stora mängder mat till och med. Vi pratade med Greentimes Simon Strandvik om hur du kan göra ditt julbord mer hållbart. Julen är en tid för traditioner och en av de mest ihållande är att de flesta frossar i mat. Hur […]

Julfesten – kul eller stressig?

Julen är tiden för julfester. För de flesta är jobbets högtidliga sammankomst bara kul, men för vissa kan det informella mötet vara lite jobbigt. Att veta vem man ska prata med, hur mycket man kan dricka eller vad för beteende man ska acceptera kan skapa stress inför festen. Retorikbyrån Snacka Snyggt vet hur du ska […]

Mat för planetens överlevnad

Högbo Brukshotell utanför Sandviken prisas som Nordens mest hållbara hotellrestaurang av 360° Eat Guide. Nordens mest hållbara hotell ur ett gastronomiskt perspektiv är Högbo Brukshotell. När 360° Eat Guide höll en prisgala i Stockholm nyligen var det hotellet utanför Sandviken som vann ”hotellkategorin”. – Vi vet redan att vi tänker och gör rätt, vi måste […]

Alkoholfritt – det moderna sättet att mötas

Glöm konferensfyllan och den obligatoriska bakisdagen – nu är det alkoholfritt som gäller. Trenden märks redan och kommer bli starkare under 2020. Det går knappt att kalla det för »hälsotrend« längre. Att tänka på vad vi stoppar i oss har blivit en så stor och viktig del i våra moderna liv att det påverkar allt […]

Det nya svenska köket

Matbilder fyller våra flöden. Kockar har tagit över tv-tablåerna. Det svenska intresset för gastronomi har aldrig varit större. Samtidigt larmar restaurangerna om personalbrist och allt färre söker sig till kockskolorna. Vi träffade stjärnkockarna Alexandra Zazzi och Ulf Wagner för att diskutera en bransch i förändring. Det är en grådisig höstdag i Göteborg och regndroppar bildar […]

Att mötas utan appar

Vad händer med det mänskliga mötet när allt mer runt omkring oss digitaliseras? Vi samlade tv-journalisten Stina Dabrowski – som gjort en karriär av att intervjua världens makthavare – och den digitala entreprenören Arash Gilan, för ett samtal om gillasamhället, robotisering och generationsglapp. Det här är en artikelserie om “Vikten av det personliga mötet i […]

Kocken och kokerskan

I min ungdom funderade jag allvarligt på att bli kock. Jag drömde också om att upptäcka världen. Jag hade en bekant vars bror jobbade som fartygskock och jag tyckte det lät som det perfekta livet. Jag såg framför mig att jag skulle jobba intensivt i några månader och sedan vara ledig under långa perioder. Det […]