Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Vi botar din idétorka till konferensen

Rätt aktivitet under mötet eller konferensen förstärker mötets syfte, bygger teamkänslan, motiverar medarbetarna och gör mötet både meningsfullt och minnesvärt. Men vad ska du välja för någon aktivitet? Kanske är inte alla förtjusta i yoga eller ribbåt och sist bjöds det på matlagningskurs. Här kommer lite nyheter från våra medlemmar inom Svenska Möten.

Hittar du inte vad du söker, så har vi alltid fler idéer.

Blomsterbindning på Åkeshofs
Åkeshofs Slott kan du tillsammans med slottets egen trädgårdsmästare och florist skapa säsongsbetonade fantasifulla arrangemang till personalfesten, julen, påsk, kräftskivan eller sommarfesten. Efteråt får alla med sig eget arrangemang med sig hem. Allt material som använts, till exempel skålar och krukor, ingår.

Mat i mörker på Svartkrogen
Svartkrogen på Almåsa Konferens utanför Stockholm erbjuder ett unikt koncept: här serveras mat, dryck och underhållning i beckmörker. Tanken är att när ett sinne försvagas så skärps alla de andra och dofter och smaker blir starkare. Förutom en måltid i fullständigt mörker väntar många nya och spännande upplevelser där hörsel, doft, smak och känsel spelar en viktig roll. När du dessutom inte kan se din bordsgrannes blick öppnas helt andra samtal upp.

Spökvandring på klostret
Under hösten lanseras två nya unika aktiviteter på Vadstena Klosterhotel. Inte alla har en egen Vasaborg, eller en egen spännande bryggerihistoria förankrad i medeltiden. En spännande och lärorik ölprovning i anrik miljö utlovas tillsammans med Patric Fors, grundare av FORS Bryggeri i Motala och bryggmästare av till hotellets egna Klosteröl. Under spökvandringen får man möta den plågade Hertig Magnus som tar med en på en spöklik vandring genom Vadstena Slott. I sällskap med den mentalt instabila hertigen börjar saker att ske, märkliga ljud förföljer gruppen och skuggorna börjar få liv.

Bättre integration genom odling
Siggesta Gård håller man på att anlägga en köksträdgård med syfte att så småningom bli självförsörjande på grönsaker och örter. – Vi är extra stolta över detta projekt då det också är ett integrationsprojekt som vi gör tillsammans med Bereket och Regen från Eritrea som gjorde en praktik hos oss i somras. Bereket har haft egen gård i sitt hemland och kom med idén om en trädgård på Siggesta Gård. Vi kommer att hjälpa honom att förverkliga sin dröm och samtidigt få ett tillskott till vårt utbud och koncept som vi tror kommer bli uppskattat, säger Susanne Blomberg, vd på Siggesta Gård. Gästerna kommer att kunna plocka med sig en påse närodlat hem och man kommer även att ha aktiviteter med inslag av både vildvuxet och odlat. Till exempel kan gästerna skörda tomat och få ett recept på gårdens tomatsoppa med sig hem.

 

Här har vi samlat fler anläggningar som erbjuder någon form av aktivitet i egen regi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Från lera till vin

En ägare som såg möjligheter där ingen annan gjorde det. En sommelier och en köksmästare i ett unikt samarbete. En VD som vill utbilda gästerna. Välkommen till The Winery Hotel, Sveriges första vinhotell. En lerfläck i korsningen av E4:an och Enköpingsvägen. Det är, med The Winery Hotels VD Claes Aneruds ord, vad som länge fanns […]

Hållbarhet i stället för frosseri på julbordet

December innebär så klart julbord och julbord innebär mängder av mat. Kanske lite väl stora mängder mat till och med. Vi pratade med Greentimes Simon Strandvik om hur du kan göra ditt julbord mer hållbart. Julen är en tid för traditioner och en av de mest ihållande är att de flesta frossar i mat. Hur […]

Julfesten – kul eller stressig?

Julen är tiden för julfester. För de flesta är jobbets högtidliga sammankomst bara kul, men för vissa kan det informella mötet vara lite jobbigt. Att veta vem man ska prata med, hur mycket man kan dricka eller vad för beteende man ska acceptera kan skapa stress inför festen. Retorikbyrån Snacka Snyggt vet hur du ska […]

Mat för planetens överlevnad

Högbo Brukshotell utanför Sandviken prisas som Nordens mest hållbara hotellrestaurang av 360° Eat Guide. Nordens mest hållbara hotell ur ett gastronomiskt perspektiv är Högbo Brukshotell. När 360° Eat Guide höll en prisgala i Stockholm nyligen var det hotellet utanför Sandviken som vann ”hotellkategorin”. – Vi vet redan att vi tänker och gör rätt, vi måste […]

Alkoholfritt – det moderna sättet att mötas

Glöm konferensfyllan och den obligatoriska bakisdagen – nu är det alkoholfritt som gäller. Trenden märks redan och kommer bli starkare under 2020. Det går knappt att kalla det för »hälsotrend« längre. Att tänka på vad vi stoppar i oss har blivit en så stor och viktig del i våra moderna liv att det påverkar allt […]

Det nya svenska köket

Matbilder fyller våra flöden. Kockar har tagit över tv-tablåerna. Det svenska intresset för gastronomi har aldrig varit större. Samtidigt larmar restaurangerna om personalbrist och allt färre söker sig till kockskolorna. Vi träffade stjärnkockarna Alexandra Zazzi och Ulf Wagner för att diskutera en bransch i förändring. Det är en grådisig höstdag i Göteborg och regndroppar bildar […]

Att mötas utan appar

Vad händer med det mänskliga mötet när allt mer runt omkring oss digitaliseras? Vi samlade tv-journalisten Stina Dabrowski – som gjort en karriär av att intervjua världens makthavare – och den digitala entreprenören Arash Gilan, för ett samtal om gillasamhället, robotisering och generationsglapp. Det här är en artikelserie om “Vikten av det personliga mötet i […]

Kocken och kokerskan

I min ungdom funderade jag allvarligt på att bli kock. Jag drömde också om att upptäcka världen. Jag hade en bekant vars bror jobbade som fartygskock och jag tyckte det lät som det perfekta livet. Jag såg framför mig att jag skulle jobba intensivt i några månader och sedan vara ledig under långa perioder. Det […]

Telefondagis för fokuserade möten

Det sägs att vi tar fram våra mobiler ca 200 gånger på en dag, i genomsnitt ca 45 sekunder varje gång. Det kan vara för att kolla vad klockan är, titta om någon har ringt, eller läsa av ett sms eller meddelande från Messenger, WhatsApp eller Skype. Dessa mobiltelefoner har en påverkar på oss som […]

Sylvia Nylin gästar podden PåJobbet igen

I veckans avsnitt av Påjobbet-podden gästas Sylvia Nylin, VD på Svenska Möten. Sylvia delar med sig av de senaste omvärldstrenderna inom mötesindustrin och om den största trenden på senare år – festivaliseringen. Avsnittet går in på vad som hänt sedan förra avsnittet om “Slösmöten“, om trender inom möten och om hur ledare idag måste skapa […]

Hej!

Vi på Svenska Möten vill göra dig till möteshjälte och se till att dina möten rockar! Vi ger dig mötestips, inspiration och nyttig kunskap om hur du planerar och leder ett riktigt bra möte. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!






Vänligen bekräfta att du vill prenumerera på våra nyhetsbrev och därmed godkänner att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.