Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

12 jan 2022

Varbergs Kusthotell fasar ut spatofflorna

Som en del i hållbarhetsarbetet fasar nu Varbergs Kusthotell ut spatofflorna och uppmanar från januari 2022 sina gäster att ta med sig egna tofflor till sitt spabesök. Bakgrunden är att verksamheten årligen har kasserat 2,5 ton spatofflor i plast, ett enormt resursslöseri som inte är förenligt med verksamhetens riktlinjer för hållbarhet.

Olika lösningar på hur man ska kunna minska plastavfallet som spatofflorna genererar har under lång tid diskuterats internt och man har nu beslutat att inte längre erbjuda engångstofflor i plast. Istället vill man nu ändra ett invant beteende.

– Vi på Varbergs Kusthotell vill erbjuda en så njutbar upple­velse som möjligt. Vi vill också att ett spabesök hos oss skall vara hållbart och lämna ett så litet avtryck på vår planet som möj­ligt, men vi ser dagligen hur stora volymer av spatofflor slängs, säger Terese Asplund, VD Varbergs Kusthotell. Vi har vägt olika alternativ mot varandra, som att tvätta och återanvända spatofflor, eller köpa in en hållbart producerad spatoffla istället för att använda plast. Hur vi än vrider på frågan så genererar spatofflorna ett negativt klimatavtryck. Nu fasar vi helt enkelt ut spatofflan i den mån det är möjligt och ber våra gäster att ta med sig egna tofflor.

För den som inte äger ett par spatofflor, eller för den som glömt att ta med sig kommer man kunna köpa en hållbart producerad spatoffla, som är till 100% komposterbar och tillverkad av naturligt fallna palmblad. Men helst ser Terese Asplund att gästerna återbrukar det som de redan har hemma.

– Vi tror att det som verkligen behövs för att kunna möta de globala målen är ett förändrat beteende. Vi hoppas och tror att merparten av våra gäster ser miljönyttan i att ta med sig egna tofflor på samma sätt som man packar ner egna badkläder. Tillsammans kan vi göra skillnad för att skapa mer hållbara upplevelser, säger Terese Asplund, VD Varbergs Kusthotell.

Dela inlägget