Inga sparade anläggningar!

Välj språk

Visa orginalspråket
Frågor & svar
Coronasäkra möten

Trygga mötesplatser för höstens möten

Så lider sommaren och semestrarna mot sitt slut. Nu ska verksamheter planeras, strategier smidas och nya, revolutionerade idéer födas. Dessutom ska team svetsas samman och den så viktiga företagskulturen stärkas igen nu när vi inte setts på länge. För att göra det bra måste vi träffas. Men är mötesplatserna trygga? Går det att ha coronasäkra möten?

Ja, absolut! Efter att ha levt med pandemin länge har nu Sveriges mötesanläggningar svart bälte i att coronasäkra sina möten och konferenser. Men vad gör de mer konkret för att ta sitt ansvar och säkerställa trygga och smittofria mötesplatser?

Varje anläggning gör sina egna bedömningar och vidtar de åtgärder som de anser vara nödvändiga för att förhindra smittspridning. Här sammanfattar vi några av de åtgärder som anläggningarna vidtar för att säkerställa att alla gäster ska känna sig trygga och bekväma under hela besöket:

Safe to Visit
För att få lov att använda sigillet Utvald av Svenska Möten, krävs att anläggningen klarar våra höga kvalitetskrav. Ett av de kraven är medlemsskap i besöksnäringens branschorganisation Visita, som har utformat rekommendationer speciellt för konferensanläggningar genom kampanjen Safe to Visit. Riktlinjerna baseras på Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer. Det innebär bland annat följande:

Städning
Utökade städrutiner med extra mycket på att desinfektera ytor och saker som vidrörs ofta, som exempelvis dörrhandtag och receptionsdiskar, samt utvädring och städning mellan grupperna. Stationer med handsprit finns över hela anläggningen och i mötesrummen.

Hygien
Alla medarbetare har tydliga direktiv att stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom, att hålla distans och att vara extra noga med handhygien genom att tvätta händerna ofta. Självklart följs även allmänna råd så som att hosta/nysa i armveck och att undvika att peta med fingrar i ansiktet.

Kärleksfull distans
I den mån det går erbjuds möjligheten att boka en större möteslokal med glesare möblering för en luftigare känsla för att underlätta att distansering kan hållas. Utifrån de egna förutsättningarna säkerställer anläggningarna att de rekommenderande avstånden mellan sällskap efterföljs med exempelvis avståndsmarkeringar i golven och logistik för att hålla grupperna avskiljda från varandra.

Teknik
Tekniken är på de allra flesta anläggningar anpassad för att deltagare ska kunna delta digitalt på distans via länk, i så kallade hybridmöten. Många anläggningar erbjuder också studios med all teknisk utrustning och personal som krävs för att sända direktsända eller inspelade konferenser och events.

Restauranger
Åtgärder är vidtagna för att säkerställa de rekommenderande avstånden mellan bord och olika sällskap hålls enligt konstens alla regler och att köer och trängsel kring barer och bufféer inte uppstår. Dans är i dagsläget inte tillåtet.

Självklart gäller fortfarande det egna ansvaret att tvätta händerna, tänka på att hålla rekommenderad social distans och stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

 

Tips! Boka ett snabbtest för Covid-19 av alla deltagare vid ankomst till anläggningen. Fråga oss!

 

Många väljer att gå betydlig längre än Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att skydda sina gäster.

CovidClean™
För att få kunderna att känna sig trygga med att boka möten har Svenska Möten inlett ett samarbete med Safehotels kring att CovidClean™ certifiera våra medlemsanläggningar.

Certifieringsstandarden är baserad på WHO:s och CDC:s (Centers for Disease Control and Prevention) rekommendationer och genomförs genom en inspektion på plats från en ackrediterad Safehotels auditör.

Här har vi samlat de mötesanläggningar som hittills har genomfört en CovidClean™certifiering >>

Alla anläggningar följer självklart utvecklingen av Folkhälsomyndighetens rekommendationer noggrant och uppdaterar sina rutiner utifrån dem.

 

Tips! Prova en utomhuskonferens >> och samla teamet i naturen! Fråga oss om vad det innebär.

 

Hur många får man vara?
Regeringens förbud mot allmänna sammankomster avser exempelvis en demonstration, föreläsning, en teater, konsert eller en bioföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den. Därför räknas slutna företagskonferenser på mötesanläggningar i regel INTE som allmänna sammankomster och omfattas därför inte av förbudet.

Hotell- och mötesanläggningar omfattas istället av de regler för trängsel och alkoholservering som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Det innebär att ett obegränsat antal gäster är tillåtet så länge Folkhälsomyndighetens direktiv följs och att folksamlingar undviks.

Kontakta oss så hjälper vi dig att boka ett coronasäkert möte på en av våra trygga anläggningar.

Väl mött i höst!
//Svenska Möten

 

Säkra dina möten – följ vår Checklista här >>

 

Våra bästa tips för covidsäkra möten

Våra bästa tips för covidsäkra möten

Just när vi äntligen hade fått träffa kollegorna igen och mötas – på riktigt, så är vi tillbaka till nya restriktioner och hemarbete. Men i mötesrum över hela Sverige pågår det dagligen säkra och ansvarsfulla möten som bygger företagskulturer, svetsar samman team och ger näring åt kreativa framtidsvisioner.  Här är våra bästa tips för covidsäkra […]

Sju tips för en lyckad julfest

Sju tips för en lyckad julfest

Det är mitten av december och vi befinner oss mitt i julfesternas högsäsong. För de flesta är jobbets högtidliga sammankomst bara kul. Men vissa kanske en oro för att smittas, inför att veta vem man ska prata med eller vad för beteende man ska acceptera, kan skapa stress inför festen.  Här är sju tips som […]

Covid-testa dina mötesdeltagare!

Covid-testa dina mötesdeltagare!

Visste du att du kan beställa ett snabbtest av alla mötesdeltagare för pågående Covid-19-infektion genom oss? Testningen sker på plats på mötesanläggningen innan konferensen, mötet eller julbordet och 15 minuter efter utfört test meddelas provsvaret. Du kan också beställa prisvärda självtester genom oss som levereras till anläggningen.  Hur går det till? Testningen går till så […]

När ska mötet vara fysiskt och när kan det vara digitalt?

När ska mötet vara fysiskt och när kan det vara digitalt?

Ska mötet vara fysiskt eller digitalt? Vilken mötesform passar för vilket typ av möte? Här har vi skapat en enkel checklista med vilket möte som passar i vilken mötesform. Det finns så klart inget facit till detta utan det beror på just ditt syfte och mål med mötet. Om det är något du behöver tänka […]

Mötesstruktur inför det nya året

Mötesstruktur inför det nya året

Möten är som du säkert redan känner till, ett av de viktigaste ledarskapsverktyg som finns för ledare att uppnå ett företag- eller organisations verksamhetsmål. Oavsett i vilken kanal du väljer att ha dina möten just nu, digitalt, fysiskt eller i hybridform, är fördelen med en bra mötesstruktur på plats att du får en tydlig överblick […]

Webbinarium – Hållbara konferenser

Webbinarium – Hållbara konferenser

Att boka ett hållbart möte, konferens eller evenemang är så mycket mer än att kolla om det finns laddstolpar för alla på mötesanläggningen eller undvika kött på menyn. Det här kostnadsfria webbinariet är för dig som och vill ha koll på vilka do’s and don’t du behöver veta för att utifrån de globala målen planera och […]

Dags att damma av möteskunskapen

Dags att damma av möteskunskapen

Efter en lång tids distansarbete är kanske mötesskillsen i fysiska möten lite ringrostig? Hur var det nu man gjorde nu igen?  Till din hjälp har vi samlat några nyttiga länkar: Du hittar en rad praktiska och nedladdningsbara guider om hur du bokar och leder möten i vår Kunskapsbank >> Hur möblerar man mötesrummet vid ett […]

Hybridmöten är det nya svarta. Men hur möblerar man?

Hybridmöten är det nya svarta. Men hur möblerar man?

Att hybridmöten är här för att stanna råder det inga tvivel om. Vi är övertygade om att det kommer vara lika vanligt att koppla upp kollegor eller talare på distans som det är att visa en powerpointbild eller skriva på whiteboarden framöver. Detta ställer förstås krav på den tekniska utrustningen som finns tillgänglig i mötesrummet […]

Tips på aktiviteter som bygger laget under din kick-off

Tips på aktiviteter som bygger laget under din kick-off

En kick off är ett av dina bästa verktyg för att sätta tonen för den företagskultur du vill ska prägla din verksamhet. Ju bättre relationer dina medarbetare har, desto lättare förstår, kommunicerar och läser de av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för ökad kreativitet och snabbare problemlösning. Få saker bygger lag lika effektivt […]

Våra bästa tips för en lyckad kick off

Våra bästa tips för en lyckad kick off

Här bjuder vi på våra bästa tips på hur du fixar en lyckad och minnesvärd kick off. På kick offen sätter du tonen för hur samarbetet i ett företag, arbetsteam eller projektgrupp, ska fungera framåt. Lägg därför tid på att noga tänka igenom vad du vill få ut av tiden tillsammans och bygg upplägg och […]