Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar
Coronasäkra möten

Trygga mötesplatser för höstens möten

Så lider sommaren och semestrarna mot sitt slut. Nu ska verksamheter planeras, strategier smidas och nya, revolutionerade idéer födas. Dessutom ska team svetsas samman och den så viktiga företagskulturen stärkas igen nu när vi inte setts på länge. För att göra det bra måste vi träffas. Men är mötesplatserna trygga? Går det att ha coronasäkra möten?

Ja, absolut! Efter att ha levt med pandemin länge har nu Sveriges mötesanläggningar svart bälte i att coronasäkra sina möten och konferenser. Men vad gör de mer konkret för att ta sitt ansvar och säkerställa trygga och smittofria mötesplatser?

Varje anläggning gör sina egna bedömningar och vidtar de åtgärder som de anser vara nödvändiga för att förhindra smittspridning. Här sammanfattar vi några av de åtgärder som anläggningarna vidtar för att säkerställa att alla gäster ska känna sig trygga och bekväma under hela besöket:

Safe to Visit
För att få lov att använda sigillet Utvald av Svenska Möten, krävs att anläggningen klarar våra höga kvalitetskrav. Ett av de kraven är medlemsskap i besöksnäringens branschorganisation Visita, som har utformat rekommendationer speciellt för konferensanläggningar genom kampanjen Safe to Visit. Riktlinjerna baseras på Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer. Det innebär bland annat följande:

Städning
Utökade städrutiner med extra mycket på att desinfektera ytor och saker som vidrörs ofta, som exempelvis dörrhandtag och receptionsdiskar, samt utvädring och städning mellan grupperna. Stationer med handsprit finns över hela anläggningen och i mötesrummen.

Hygien
Alla medarbetare har tydliga direktiv att stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom, att hålla distans och att vara extra noga med handhygien genom att tvätta händerna ofta. Självklart följs även allmänna råd så som att hosta/nysa i armveck och att undvika att peta med fingrar i ansiktet.

Kärleksfull distans
I den mån det går erbjuds möjligheten att boka en större möteslokal med glesare möblering för en luftigare känsla för att underlätta att distansering kan hållas. Utifrån de egna förutsättningarna säkerställer anläggningarna att de rekommenderande avstånden mellan sällskap efterföljs med exempelvis avståndsmarkeringar i golven och logistik för att hålla grupperna avskiljda från varandra.

Teknik
Tekniken är på de allra flesta anläggningar anpassad för att deltagare ska kunna delta digitalt på distans via länk, i så kallade hybridmöten. Många anläggningar erbjuder också studios med all teknisk utrustning och personal som krävs för att sända direktsända eller inspelade konferenser och events.

Restauranger
Åtgärder är vidtagna för att säkerställa de rekommenderande avstånden mellan bord och olika sällskap hålls enligt konstens alla regler och att köer och trängsel kring barer och bufféer inte uppstår. Dans är i dagsläget inte tillåtet.

Självklart gäller fortfarande det egna ansvaret att tvätta händerna, tänka på att hålla rekommenderad social distans och stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom.

 

Tips! Boka ett snabbtest för Covid-19 av alla deltagare vid ankomst till anläggningen. Fråga oss!

 

Många väljer att gå betydlig längre än Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att skydda sina gäster.

CovidClean™
För att få kunderna att känna sig trygga med att boka möten har Svenska Möten inlett ett samarbete med Safehotels kring att CovidClean™ certifiera våra medlemsanläggningar.

Certifieringsstandarden är baserad på WHO:s och CDC:s (Centers for Disease Control and Prevention) rekommendationer och genomförs genom en inspektion på plats från en ackrediterad Safehotels auditör.

Här har vi samlat de mötesanläggningar som hittills har genomfört en CovidClean™certifiering >>

Alla anläggningar följer självklart utvecklingen av Folkhälsomyndighetens rekommendationer noggrant och uppdaterar sina rutiner utifrån dem.

 

Tips! Prova en utomhuskonferens >> och samla teamet i naturen! Fråga oss om vad det innebär.

 

Hur många får man vara?
Regeringens förbud mot allmänna sammankomster avser exempelvis en demonstration, föreläsning, en teater, konsert eller en bioföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den. Därför räknas slutna företagskonferenser på mötesanläggningar i regel INTE som allmänna sammankomster och omfattas därför inte av förbudet.

Hotell- och mötesanläggningar omfattas istället av de regler för trängsel och alkoholservering som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Det innebär att ett obegränsat antal gäster är tillåtet så länge Folkhälsomyndighetens direktiv följs och att folksamlingar undviks.

Kontakta oss så hjälper vi dig att boka ett coronasäkert möte på en av våra trygga anläggningar.

Väl mött i höst!
//Svenska Möten

 

Säkra dina möten – följ vår Checklista här >>

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dags att damma av möteskunskapen

Dags att damma av möteskunskapen

Efter en långt tids distansarbete är kanske mötesskillsen i fysiska möten lite ringrostig. Hur var det nu man gjorde nu igen?  Till din hjälp har vi samlat några nyttiga länkar: Du hittar en rad praktiska och nedladdningsbara guider om hur du bokar och leder möten i vår Kunskapsbank >> Hur möblerar man mötesrummet vid ett […]

Hybridmöten är det nya svarta. Men hur möblerar man?

Hybridmöten är det nya svarta. Men hur möblerar man?

Att hybridmöten är här för att stanna råder det inga tvivel om. Vi är övertygade om att det kommer vara lika vanligt att koppla upp kollegor eller talare på distans som det är att visa en powerpointbild eller skriva på whiteboarden framöver. Detta ställer förstås krav på den tekniska utrustningen som finns tillgänglig i mötesrummet […]

Checklista! Så coronasäkrar du ditt möte

Checklista! Så coronasäkrar du ditt möte

Vår senaste undersökning visar att de allra flesta av oss föredrar fysiska möten och längtar efter att få träffas igen. För att du som bokar möten ska känna dig trygg med att dina möten kan genomföras, har vi tagit fram denna checklista med vad du kan tänka på för att säkerställa ett coronasäkert möte för […]

Coronasäkra möten med kärleksfull distans.

Coronasäkra möten med kärleksfull distans.

Ett år in i pandemin sitter numera alla åtgärder för att minska smittorisken i ryggmärgen hos Sveriges mötesanläggningar. För företagarna inom vår bransch är det ytterst en fråga om förtroende och överlevnad och ingen tar lätt på uppgiften. Här sammanfattar vi några av de åtgärder som anläggningarna vidtar för att säkerställa att alla gäster ska […]

Tips på aktiviteter som bygger laget under din kick-off

Tips på aktiviteter som bygger laget under din kick-off

En kick off är ett av dina bästa verktyg för att sätta tonen för den företagskultur du vill ska prägla din verksamhet. Ju bättre relationer dina medarbetare har, desto lättare förstår, kommunicerar och läser de av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för ökad kreativitet och snabbare problemlösning. Få saker bygger lag lika effektivt […]

Våra bästa tips för en lyckad kick off

Våra bästa tips för en lyckad kick off

Här bjuder vi på våra bästa tips på hur du fixar en lyckad och minnesvärd kick off. På kick offen sätter du tonen för hur samarbetet i ett företag, arbetsteam eller projektgrupp, ska fungera framåt. Lägg därför tid på att noga tänka igenom vad du vill få ut av tiden tillsammans och bygg upplägg och […]

Learnshop – möteskultur

Learnshop – möteskultur

Bra möten frigör tid, ökar måluppfyllelsen och bidrar till en god arbetsmiljö. Att utbilda ledningsgruppen eller hela organisationen gör skillnad! Det första och viktigaste steget mot att skapa en hållbar och medveten möteskultur är att utbilda chefer och mötesledare i hur man leder och planerar bra och effektiva möten med våra “Learnshops” där vi blandar […]

Digital utbildning: Att presentera digitalt

Digital utbildning: Att presentera digitalt

När man presenterar fysiskt kan man använda sig av publikreaktionerna och det är förhållandevis lätt att involvera deltagarna.  I den digitala presentationen är man istället lämnad ensam framför en datorskärm och det är lätt att tappa energin. Det finns dock en hel del man kan göra. Och några saker fungerar faktiskt bättre digitalt än fysiskt. […]

Digital utbildning: Så leder du hybridmöten

Digital utbildning: Så leder du hybridmöten

Digitala möten skiljer sig från det fysiska mötet på många sätt. Hybridmötet – när en del deltagare finns på plats och andra är med på distans –  ställer ytterligare krav på dig som mötesledare. Dynamiken är en annan och det är ännu svårare att skapa interaktivitet. Vi ger dig konkreta tips på hur du som […]

En guide till digitala årsstämmor.

En guide till digitala årsstämmor.

Det formella formatet för en stämma passar bra att hållas digitalt när nöden kräver, men det krävs en lite annan typ av planering och kunskap för dig som arrangerar det. För att hjälpa dig på traven har vi sammanställt en enkel guide till vad du ska tänka på för att hålla en lyckad digital stämma. […]