Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

13 jun 2022

Svenska Mötens Trendrapport – nu vill svenskarna vara tillsammans igen

Pressmeddelande den 14 juni 2022

Pandemins isolering har ändrat våra mötesbeteenden och påmint oss om betydelsen av relationer och mänsklig kontakt. I årets upplaga av Svenska Mötens trendrapport står ”Tillsammans” med en större social närvaro i centrum när möten och konferenser nu bokas.

Relationer, mänsklig kontakt samt en högre fysisk och social närvaro står nu i fokus när möten och konferenser bokas. I Svenska Mötens årliga rapport, som baseras på analyser och undersökningar framtagna av flera olika aktörer inom besöksnäringen, menar drygt 44* procent av mötesbokarna att social närvaro är en av de viktigaste komponenterna för en lyckad konferens. Det är den högsta noteringen sedan Svenska Möten började sin rapportering för åtta år sedan.

– Jämfört med tidigare är det en betydligt större efterfrågan på att genomföra möten i andra former än bara i det traditionella konferensrummet, säger Petra Englund, boknings- och försäljningsansvarig på SABIS där bland annat Smådalarö Gård Hotell & Spa, Krusenberg Herrgård och Fågelbrohus ingår.

Svenska Möten ser en korrelation mellan trenden och en post-pandemisk återväxt, framför allt syns ett ökat behov av att fysiskt interagera med andra efter två år av isolering och pandemirestriktioner.

– Vi ser att pandemin har ändrat våra beteendemönster när det gäller det personliga mötet. Framför allt ser vi en förflyttning från individfokus, som tidigare varit vanligt, till ett starkare fokus på relationen. Möteserbjudanden som är umgängesstarka och relationsfokuserade har därför fått ett lyft, säger Jannis Norén Karras, försäljnings- och affärsutvecklingschef på Svenska Möten.

Nya beteendemönster och trender syns även i mötes- och konferensmiljöerna. Svenska Möten ser i sin rapport en större efterfrågan på personliga och umgängesvänliga miljöer med ”hemma”-känsla som uppmuntrar till avspända möten och stärkta relationer.

 

*Källa: Nordicbench: Svensk Konferens och Mötesbarometer 2022

Dela inlägget