Inga sparade anläggningar!

Telefondagis för fokuserade möten

Det sägs att vi tar fram våra mobiler ca 200 gånger på en dag, i genomsnitt ca 45 sekunder varje gång. Det kan vara för att kolla vad klockan är, titta om någon har ringt, eller läsa av ett sms eller meddelande från Messenger, WhatsApp eller Skype. Dessa mobiltelefoner har en påverkar på oss som individer vare sig vi vill eller inte, både positivt och negativt.

Vår stora kartläggning om möten och möteskultur i svenska organisationer visar på att svenska folket stör sig på när kollegan kollar mail eller sociala medier under ett möte, hela 83 %. Samtidigt kollar mer än hälften av alla mötesdeltagare mail på varje eller vartannat möte. Så vad ska vi göra åt det?

Genom att ha ett Telefondagis i ert interna mötesrum eller på konferensanläggningen hjälper du mötesdeltagarna att fokusera på mötets syfte och mål samtidigt som de blir närvarande och kan bidra med deras kunskap och åsikter. Ett telefondagis kan så klart se ut hur som helst. En låda vid dörren eller, som någon av våra medlemmar, en humoristisk variant i form av en bok med utskurna sidor.

Våra fina Telefondagis har tagits fram i samarbete med Individuell Människohjälp, där hälften av vinsten går till deras arbete med att bekämpa fattigdom i världen. Du hittar dem så klart på en medlemsanläggning inom Svenska Möten! De går även att beställa via utvalda leverantörer så som IM Fair Trade och Gr8meetings.

Behöver du ett Telefondagis på din arbetsplats? På vår LinkedIn sida kan du vara med och tävla i en utlottning av tio stycken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *