Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

10 okt 2023

Svenska Möten har Europas bästa konferenskock

Pressmeddelande 10 oktober 2023

Den 7 oktober avgjordes Europafinalen i Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar. Kockar som vunnit respektive final på nationell nivå deltog i den spännande Europafinalen. Som slutsegrare stod Sverige och Svenska Möten genom Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden.   

Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers. Sverigefinalen genomfördes tidigare i år och Europafinalen gick av stapeln i Danmark den 7 oktober. Ruth får nu tävla vidare i världsfinalen i USA våren 2024.

Maten är en mycket viktig del i en lyckad konferens och kockarna på våra utvalda mötesplatser runtom i Sverige brinner för att skapa både gastronomiska och hållbara måltidsupplevelser för våra gäster. Vi vet hur duktiga de är och det är självklart väldigt roligt när detta bekräftas av andra och deras hantverk uppmärksammas, säger Michael Schüller, vd Svenska Möten.

Tävlingsmomentet i Copper Skillet går ut på att en skapa en huvudrätt som fungerar i konferenssammanhang. Deltagarna har tillgång till ett skafferi samt en hemlig råvarukorg som avslöjas 15 minuter innan tävlingens start. Därefter har kockarna 30 minuter på sig att tillaga en huvudrätt baserad på råvarorna från den hemliga korgen och skafferiet. Rätten måste innehålla minst två proteiner från den hemliga råvarukorgen.
Rätten presenteras på två tallrikar – en tallrik till juryn samt en tallrik för fotografering.

Ruth skapade en ”smakbomb” med gös och tempeh som protein. Till detta serverades en grönsaksragu med ett krispigt skal av morot, schalottenlök och färsk tomat. Som pricken över i-et smaksattes rätten med timjan, rosmarin och syrad svartkål.

Kreativa och smakfulla kombinationer av råvaror är något av ett signum för Ruth. Skulle vilja påstå att hon är både en konstnär och magiker inom detta, säger Lotta Gisenfeld Boman, vd Sigtunahöjden.

Bedömningskriterierna omfattar hur väl tävlingsuppgiften är utförd, tekniken, presentationen, textur, balans mellan smakkombinationerna, arbetsstationens hygienstandard samt matsvinn. Varje minuts försening av presentationen för juryn medför poängavdrag.

Svenska Möten gratulerar Ruth och önskar henne lycka till i världsfinalen!

Dela inlägget