Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Snart hälften av våra medlemsanläggningar mötescertifierade

Vi är glada och stolta att vi fått dela ut diplom till ytterligare mötesrådgivare. Den 3 juni diplomerades nio nya certifierade mötesrådgivare på Hjortviken Konferens i Hindås utanför Göteborg. Dagen efter i Stockholm diplomerades 18 nya certifierade mötesrådgivare på Wenner-Gren Center.

Inom kort har över 150 mötesrådgivare inom Svenska Möten gått utbildningen representerade på 66 medlemsanläggningar samt vår egen bokningsavdelning.

Mötesbokarens roll på Sveriges mötesanläggningar blir allt mer rådgivande. Därför utbildar Svenska Möten medlemsanläggningarnas medarbetare till certifierade mötesrådgivare. Syftet till utbildningen är att ytterligare stärka vår roll som mötesexperter på marknaden och hos våra kunder genom att gå från ordermottagare till att bli just mötesexperter.

Grattis till 7A,  Häringe Slott, Högbo Brukshotell, Kapitel 8, Långholmen, Rönneberga Konferens, Sabis Hotell & Möten, Sigtunastiftelsen Hotell & Konferens, Skogshem & Wijk,  Såstaholm Hotell & Konferens, Trosa stadshotell och spa, Waxholm hotell, Victory Hotel, Villa Källhagen och Yasuragi.

 

Grattis till Brösarp Gästgifveri & SPA, Grand Hotel Allingsås, Hjortviken Konferens, Margretetorps Gästgifvaregård, Sankt Gertrud Konferens, Stenungsbaden Yacht Club, Sundbyholms slott AB, 

Kursen består av tre heldagars tillfällen utspridda över cirka fyra månader och ämnena spänner från mötens fysiologi och psykologi, till behovsanalys och mötesledarens roll. Det första utbildningstillfället startade i Göteborg den 14 juni 2017 och den första kullen utexamineras i Lund den 27 augusti 2018. Nya utbildningar startar kontinuerligt. Att vara mötescertifierad av Svenska Möten innebär att vi har medarbetare på våra anläggningar som genomgått en omfattande utbildning för att som mötesrådgivare kunna bidra till bättre möten för dig som kund.

Grattis till alla våra mötesrådgivare som ser till att vi får bättre möten på våra utvalda anläggningar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Där havet möter vildmarken, på en klippa mitt i Kolmårdens urskog

Vildmarkshotellet har storrenoverat och lanserar nytt koncept med äventyr i fokus. Där havet möter vildmarken, på en klippa mitt i Kolmårdens urskog, reser sig Vildmarkshotellet. Med bara 50 meter från Kolmårdens djurpark, ett av Sveriges största besöksmål, har beläggningen av barnfamiljer varit hög på sommaren. Det gjorde att man beslutade sig för att göra en […]

Rum för drömmar på Hotell Mossbylund

På skånska slätten, bara ett stenkast från havet, ligger Hotell Mossbylund som drivs av paret Ingrid och Peter Svensson. Här handlar hållbarhet lika mycket om den kringliggande naturen som om personalvård. Hotell Mossbylund ligger mellan två världar. Ett stenkast från havet, ett snäpp från slätten. Här vid den ringlande kustvägen, en mil väster om Ystad, […]

Med passion för hållbarhet – de nominerade till Årets Miljöinitiativ

Syftet med Svenska Mötespriset är att skapa en känsla av stolthet och delaktighet bland Svenska Mötens medlemmar och inspireras till att lära av varandra. Vi vill också belysa våra medlemmars hållbarhetsarbete och skapa en positiv uppmärksamhet för mötesbranschen. Priset för Årets Miljöinitiativ går till den anläggning som jobbat bäst med miljöförbättringar enligt Svanens krav och utefter […]

Svenska uttagningen av Copper Skillet

Den 27 maj gick den svenska uttagningen av stapeln av den internationella kocktävlingen Copper Skillet 2019 på Nova Park Conference, Knivsta. Vinnare i seniorklassen blev Sofie Lidén som till vardags arbetar som kock i Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens. Juniorklassen kommer att representeras av Michael Andersson från Steningevik Konferens. Finalen av Copper Skillet […]

Alkoholfritt – det moderna sättet att mötas

Glöm konferensfyllan och den obligatoriska bakisdagen – nu är det alkoholfritt som gäller. Trenden märks redan och kommer bli starkare under 2019. Det går knappt att kalla det för »hälsotrend« längre. Att tänka på vad vi stoppar i oss har blivit en så stor och viktig del i våra moderna liv att det påverkar allt vi […]

Sigtunahöjdens kock Niclas Jansson tog hem vinsten

Den 11 april gick världsfinalen av den internationella kocktävlingen Copper Skillet av stapeln i Toronto, Kanada. Vinnare i juniorklassen blev Niclas Jansson som till vardags arbetar som köksmästare i Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens. Niclas tog sig först vidare från den Svenska uttagningen och sedan Europeiska finalen i Lissabon i oktober i höstas. […]

Nu upp mot 100 certifierade mötesrådgivare

I veckan diplomerades den fjärde kullen mötesrådgivare och tillsammans har vi nu utbildat mer än 100 medarbetare på Svenska Mötens anläggningar inom mötesrådgivning. Utbildningen togs fram eftersom vi under lång tid har sett att sättet som möten och konferenser bokas på har förändrats. Möten som tidigare bokades av vana vd-sekreterare eller assistenter, delegeras nu till […]

Möten med livskvalitet

MOT KUSTEN! Till havs! Marstrands Havshotell ligger öppet året runt vid randen av Skageraks öppna hav. Här ute, bland öarna i den klassiska bad- och seglingsmetropolen, med Karlstens fästning på toppen, är det nära till vild natur och havets stämningar. Ändå ligger Marstrand inte långt bort. Med bil är det bara 45 minuter från Göteborgs […]

Vinnare av “Årets Turistmål” 2018

Gullmarsstrand Hotell och Konferens utsågs 2018 till ”Årets Turistmål” i kategorin konferens för fjärde året i rad. En svårslagen favorit bland besökarna och en populär medlem i Svenska Möten.  Gullmarsstrand har även högt betyg på booking.com med 8,4 av 10. Allt detta i stenhård konkurrens. Motivet löd; För att Ni har hög kundservice, bra engagemang […]

Vinnare av Årets Möteskock 2019!

Vi gratulerar Årets Möteskock som blev Karin Sundgren från Vår Gård Saltsjöbaden! På andra plats kom Emma Fyman från Två Skyttlar i Örby och trea kom Oskar Nyman från Sigtuna Stadshotell. Ett stort grattis från oss.       De 19 kockarna som gjorde upp om titeln ”Årets Möteskock” fick i uppgift att tillaga en tvårätters konferensmåltid ur ett […]