Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Sigtunahöjdens kock Niclas Jansson tog hem vinsten

Den 11 april gick världsfinalen av den internationella kocktävlingen Copper Skillet av stapeln i Toronto, Kanada. Vinnare i juniorklassen blev Niclas Jansson som till vardags arbetar som köksmästare i Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens.

Niclas tog sig först vidare från den Svenska uttagningen och sedan Europeiska finalen i Lissabon i oktober i höstas. Till vardags är Niclas köksmästare i Restaurang Skog på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna. Niclas vinnarrätt bestod av ryggbiff med tempeh i brynt smör, stuvad blomkål med äpple och lönnsirap, rostad blomkål och pumpafrön, inkokt vit sparris och äpple. Till detta serverade han en sky med äpple, lök, lönnsirap, brynt smör och rödvin.

Enligt honom själv känns det otroligt roligt att ha lyckats ta sig hela vägen till världsfinalen i Toronto genom två deltävlingar, den Svenska och den Europeiska.

Att få stå som vinnare här i världsfinalen är oerhört stort och overkligt för mig. Det har alltid varit målet, såklart, men det är en lång väg att gå och jag lyckades ta mig hela vägen fram. Jag har laddat för detta sedan jag begav mig till Lidingö för den svenska finalen och det är overkligt att nu kunna titulera mig som Global Chef of the Year 2019.

IACC Copper Skillet Copper Skillet arrangeras av den internationella mötesorganisationen IACC. Tävlingen är skapad för att uppmärksamma de mest konstnärliga och skickligaste kockarna på mötesanläggningarna anslutna till IACC världen över. I juryn i Toronto 2019 satt den välrenommerade tv-kocken och kokboksförfattaren Michael Smith.

Läs mer om tävlingen här: https://www.iacconline.org/copper-skillet

Sigtunahöjden är en av Europas främsta hotell- och konferensanläggningar och en attraktiv arbetsplats. Hit kommer privatgäster för avkopplande behandlingar, vackra miljöer och härliga måltidsupplevelser, men främst tillresande från hela världen för utbildningar och möten. Här arbetar ett 30-tal anställda i ett starkt och sammansvetsat team, vilket bidrar till en familjär känsla både bland anställda och gäster emellan. 2017 blev Sigtunahöjden nominerade som topp tre av 250 restaurangföretag i Årets arbetsplats på Restauranggalan. Sigtunahöjden är ett Svanenmärkt klimatneutralt företag, utvalt av Svenska Möten samt tillhör IACC och Destination Sigtuna.

Restaurang Skog är Sigtunahöjdens hållbara restaurangkoncept med fokus på närodlat och ekologiska produkter och råvaror. Inspirationen återfinns i naturen och många av råvarorna som ses i menyn går att plocka intill knuten. Delikatesser som gran, hägg, och ängssyra är några av de ingredienser som finns på menyn. Restaurang Skog lanserades hösten 2018 med inspiration av matprofilen och örtexperten Lisen Sundgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kråkerön - Marstrands Havshotell

Avskilda möten och konferenser

För dig som letar efter en anläggning där ni avskilt kan mötas i en konferenslokal eller egen byggnad finns flera alternativ bland våra utvalda medlemmar i Svenska Möten. Välj en lokal för endast möte eller där ni kan bo över i avskildhet. På flertalet anläggningar kan ni även äta avskilt och välja att få all […]

Varumärket Svenska Möten Akademin rullar på

Vår mötesrådgivarutbildning fortsätter rulla, nu inom varumärket Svenska Möten Akademin. Hela 171 mötesplanerare representerade på 67 mötesanläggningar är nu certifierade mötesrådgivare, otroligt roligt tycker vi! Igår sa vi grattis till grupp 8 i Stockholm som tog examen på Bryggarsalen. Ett stort grattis till Långholmen Hotell & Restaurang, Högbo Brukshotell, United Spaces Waterfront Stockholm, Skogshem & […]

Smygehus Havsbad och Blique by Nobis nya medlemmar i Svenska Möten

Den 1 februari välkomnade vi två nya medlemmar till Svenska Möten, Smygehus Havsbad och Blique by Nobis. Smygehus Havsbad är nu den sydligaste medlemmen av oss alla och ligger i Smygehamn, på Sveriges sydligaste spets. Enligt Brahim Hsissi (VD) är detta en milstolpe då resan till medlemsskap började redan 2014. ”Hotellet vid havet” ligger fantastiskt till […]

Bästa konferenshotell enligt SSQ Service Awards 2019

Gäster och branschfolk har nominerat hotell- och konferensanläggningar i Sverige som under 2019 kom att konkurrera om Scandinavian Service & Quality Awards 2019.  SSQ Service Award 2019 delades ut på Hotel Market Seminars 8/1 2020, där flera av våra medlemmar var nominerade. Extra kul att se att första, andra och tredje pris gick till en […]

Från lera till vin

En ägare som såg möjligheter där ingen annan gjorde det. En sommelier och en köksmästare i ett unikt samarbete. En VD som vill utbilda gästerna. Välkommen till The Winery Hotel, Sveriges första vinhotell. En lerfläck i korsningen av E4:an och Enköpingsvägen. Det är, med The Winery Hotels VD Claes Aneruds ord, vad som länge fanns […]

Sveriges 50 populäraste mötesarenor

Eventeffect och Executiveeffect har låtit sina läsare nominera sina favoriter bland Sveriges mötesarenor. Kriteriet har varit att arenorna eller anläggningarna kan ta emot minst 150 sittande konferensgäster. Igår presenterades de 50 mötesarenorna som kvalat in på listan: Sveriges populäraste mötesarena 2019. Totalt har det skickats in över 2 500 nomineringar, vilket har resulterat i en […]

Mat för planetens överlevnad

Högbo Brukshotell utanför Sandviken prisas som Nordens mest hållbara hotellrestaurang av 360° Eat Guide. Nordens mest hållbara hotell ur ett gastronomiskt perspektiv är Högbo Brukshotell. När 360° Eat Guide höll en prisgala i Stockholm nyligen var det hotellet utanför Sandviken som vann ”hotellkategorin”. – Vi vet redan att vi tänker och gör rätt, vi måste […]

Alkoholfritt – det moderna sättet att mötas

Glöm konferensfyllan och den obligatoriska bakisdagen – nu är det alkoholfritt som gäller. Trenden märks redan och kommer bli starkare under 2020. Det går knappt att kalla det för »hälsotrend« längre. Att tänka på vad vi stoppar i oss har blivit en så stor och viktig del i våra moderna liv att det påverkar allt […]

Sigtunahöjden vinner återigen Copper Skillet

Sigtunahöjden sätter återigen Sverige på kartan i internationell kocktävling. Den 5 oktober vann Sofie Lidén den europeiska tävlingen Copper Skillet för kockar inom mötesindustrin. Detta innebär att hon kommer att representera Sverige i världsfinalen i Dallas i mars nästa år.  Copper Skillet är en tävling för kockar inom mötesorganisationen IACC, International Association of Conference Centers. […]

Vi botar din idétorka till konferensen

Rätt aktivitet under mötet eller konferensen förstärker mötets syfte, bygger teamkänslan, motiverar medarbetarna och gör mötet både meningsfullt och minnesvärt. Men vad ska du välja för någon aktivitet? Kanske är inte alla förtjusta i yoga eller ribbåt och sist bjöds det på matlagningskurs. Här kommer lite nyheter från våra medlemmar inom Svenska Möten. Hittar du […]