Inga sparade anläggningar!

Niclas Jansson sätter Sverige på kartan i internationell kocktävling

Köksmästaren på Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Niclas Jansson vann den europeiska tävlingen Copper Skillet för kockar inom mötesindustrin. 

Copper Skillet är en tävling för kockar inom den internationella mötesorganisationen IACC. Vinnare i juniorklassen blev Niclas Jansson som till vardags jobbar, tillsammans med Louise Hallquist, som köksmästare på Sigtunahöjden Hotell & Konferens i Sigtuna. Niclas gick vidare från uttagningen i Stockholm och fick förmånen att representera Sverige i Portugal.

Niclas vinnarrätt var smörstekt soya- och citronrimmad havsabborre. Den serverades med stekt zucchini, zucchini marinerad i citron, karamelliserad endivesallad och en smörsås gjord på rostad tomat, chorizo och krasse. Toppad med krispig chorizo och friterad grönkål.

– Jag hoppades på råvarorna tomat och zucchini samt fisk och skaldjur, med tanke på att tävlingen hölls i Portugal. Jag visste att jag skulle välja fisk om det alternativet fanns. Jag har länge tyckt att det är roligt att jobba med fisk men samtidigt ser jag en större utmaning med det då fisk är känsligare. Men samtidigt är möjligheterna större, säger Niclas Jansson.

I april 2019 väntar internationella finalen i Toronto, Kanada. Där tävlar de vinnande kockarna från de övriga världsdelarna inom IACC; America och Asia-Pacific.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *