Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Möten med livskvalitet

MOT KUSTEN! Till havs! Marstrands Havshotell ligger öppet året runt vid randen av Skageraks öppna hav. Här ute, bland öarna i den klassiska bad- och seglingsmetropolen, med Karlstens fästning på toppen, är det nära till vild natur och havets stämningar. Ändå ligger Marstrand inte långt bort. Med bil är det bara 45 minuter från Göteborgs centrum.

– Väljer man att mötas hos oss har man ett syfte som är mer än kaffe, lunch, kaffe, säger Daniel Svensson, vd på Marstrands Havshotell som lyfter konferensen till en ny nivå med naturen, havet och den stillhet och dramatik som finns här ute hela året. I november 2018 invigdes utbyggnationen, ritad av Wingårdhs. Nu ståtar här 144 rum, både sviter och standardrum, och 18 konferenslokaler, den största tar 500 personer. – Vi har byggt i kapp vår möteskapacitet med 100 bäddar och en restaurang som är sju gånger så stor som tidigare med en helt ny mat- och dryckesupplevelse. Ottos Kök är vårt vardagsrum, där gästerna hänger, umgås och spelar spel. Allt med havet precis utanför, berättar Daniel. Köket lagar med lokala råvaror. – Vi har tillstånd från Naturvårdsverket att köpa havskräftor direkt från fiskarna som stannar till vid hotellbryggan.

Välbefinnandet är kärnvärdet för den familjedrivna hotellpärlan Marstrands Havshotell – nu utbyggt med magisk vardagsrumskänsla.

Marstrands Havshotell arbetar tillsammans med Marstrands aktivitetsföretag med båtar, fisketurer, utfärder, matupplevelser och guidningar. – Ordet helhet är utslitet i den här branschen, men Marstrand är nu en total destination. Man kan stanna hos oss och verkligen vara här, säger Daniel. Hotellet är öppet året runt. – Den bästa tiden för möten är egentligen oktober till april. Då kan gästerna ha våra öar för sig själva, det är högst unikt.

   

Hotellet ligger på första havsparkett på gammal skepps byggarmark. Här låg förr varvet Marstrandsverken, grundat 1904, som byggde fisketrålare och småbåtar, bland annat bogserbåten Sölve och en lyxjakt. Varvet stängdes 1991. Hotellbyggnaden förnyades med en grund i varvets arkitektur. – Varvet är en del av vår själ och vi lyfte fram det i den helt nya hårdvaran, säger Daniel. Nu ståtar hotellet med en fasad som ansluter till befintlig bebyggelse, men med drömska övertoner av hamnmagasin i amerikanska storstäder. Daniel Svensson har jobbat på det familjeägda hotellet i sju år och stormtrivs. Han började sin bana som diskare och servitör på Quality Hotell Ekoxen i Linköping, gillade hotellvärlden och hade duktiga chefer som hjälpte honom framåt. – Jag fick vara med om att både starta och driva hotell. Daniel avancerade och blev hotellchef på Globe Hotell och Comfort Hotell i Stockholm. Men västkusten lockade. Daniels bror är sambo med dottern till ägarna av Marstrands Havshotell och familjen sände lockrop. – Jag och min fru nappade. Vi sålde lägenheten i Hammarby Sjöstad och flyttade ner. Vi har inte ångrat oss, säger Daniel, som tar båten hemifrån till jobbet under vår, sommar och höst. Hans fru arbetar också på hotellet. – Nu har även min mamma flyttat ner och jobbar på frukostserveringen, skrattar Daniel.

Vi sålde lägenheten i Hammarby Sjöstad och flyttade ner. Vi har inte ångrat oss, säger Daniel, som tar båten hemifrån till jobbet under vår, sommar och höst.

Att hotellet är familjeägt gör utvecklingsarbetet mer personligt. – Vi kan fatta egna beslut, skräddarsy verksamheten på ett helt annat sätt och bygga roliga, udda grejor. Allt behöver inte vara supereffektivt. Vi ser andra värden och satsar långsiktigt. Ett exempel är Villa Kråkerön, en funkisvilla på en grannö, som är en konferenslokal för dem som vill vara exklusivt privata. – Du tar en RIB­båt i 15 minuter och kan vara helt avskild med egen kock, servitör och värdinna. Vi har haft ett antal internationella företag där som varit lyriska. Villan på ön byggdes 1938 som sommarresidens för en företagarfamilj. Marstrands Havshotell köpte huset för fem år sedan och har renoverat originalinredningen varsamt. Just det annorlunda och personliga på en underbar plats är ett urstarkt kort på konferensmarknaden. Hotellets slogan lyder också: »Välkommen till ett skönare liv.«

MARSTRANDS HAVSHOTELL
45 minuter från Göteborg
290 bäddar
144 rum
3 sviter
2 juniorsviter
18 konferensrum, den största tar i biografsittning 500 gäster
450 kvm gym och träningslokal
1 200 kvm spa med pool, bastur, bubbelpooler, varma hällar, utomhustunnor och meditationspool
230 sittande gäster i restaurangen
300 sittande gäster i öar i eventlokalen

Mer om Marstrands Havshotell >>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fysiskt eller digitalt möte – vad passar när?

I vår alltmer digitala era, ökar behovet, betydelsen och vikten av analoga möten mellan människor. Att veta vilket typ av möte som passar i vilken mötesform kan vara knepigt. Vad är egentligen skillnaden mellan digitala och fysiska möten? Är det möjligt att enbart hålla digitala möten? Och hur viktiga är egentligen de fysiska mötena?  Här […]

När livet ger dig citroner – gör lemonad.

Mitt i det vacuum som har uppstått mellan den akuta krishanteringen och ljusningen då restriktionerna lyfts, är det lätt att tappa hoppet. Kommer det att finnas ett liv efter Corona? Vi, som många andra, har krigat för vårt företag och våra medarbetare de senaste veckorna. Vi, som många andra, har tvingats säga upp fantastiska kollegor. […]

Kråkerön - Marstrands Havshotell

Avskilda möten och konferenser

För dig som letar efter en anläggning där ni avskilt kan mötas i en konferenslokal eller egen byggnad finns flera alternativ bland våra utvalda medlemmar i Svenska Möten. Välj en lokal för endast möte eller där ni kan bo över i avskildhet. På flertalet anläggningar kan ni även äta avskilt och välja att få all […]

Från lera till vin

En ägare som såg möjligheter där ingen annan gjorde det. En sommelier och en köksmästare i ett unikt samarbete. En VD som vill utbilda gästerna. Välkommen till The Winery Hotel, Sveriges första vinhotell. En lerfläck i korsningen av E4:an och Enköpingsvägen. Det är, med The Winery Hotels VD Claes Aneruds ord, vad som länge fanns […]

Hållbarhet i stället för frosseri på julbordet

December innebär så klart julbord och julbord innebär mängder av mat. Kanske lite väl stora mängder mat till och med. Vi pratade med Greentimes Simon Strandvik om hur du kan göra ditt julbord mer hållbart. Julen är en tid för traditioner och en av de mest ihållande är att de flesta frossar i mat. Hur […]

Julfesten – kul eller stressig?

Julen är tiden för julfester. För de flesta är jobbets högtidliga sammankomst bara kul, men för vissa kan det informella mötet vara lite jobbigt. Att veta vem man ska prata med, hur mycket man kan dricka eller vad för beteende man ska acceptera kan skapa stress inför festen. Retorikbyrån Snacka Snyggt vet hur du ska […]

Mat för planetens överlevnad

Högbo Brukshotell utanför Sandviken prisas som Nordens mest hållbara hotellrestaurang av 360° Eat Guide. Nordens mest hållbara hotell ur ett gastronomiskt perspektiv är Högbo Brukshotell. När 360° Eat Guide höll en prisgala i Stockholm nyligen var det hotellet utanför Sandviken som vann ”hotellkategorin”. – Vi vet redan att vi tänker och gör rätt, vi måste […]

Alkoholfritt – det moderna sättet att mötas

Glöm konferensfyllan och den obligatoriska bakisdagen – nu är det alkoholfritt som gäller. Trenden märks redan och kommer bli starkare under 2020. Det går knappt att kalla det för »hälsotrend« längre. Att tänka på vad vi stoppar i oss har blivit en så stor och viktig del i våra moderna liv att det påverkar allt […]

Det nya svenska köket

Matbilder fyller våra flöden. Kockar har tagit över tv-tablåerna. Det svenska intresset för gastronomi har aldrig varit större. Samtidigt larmar restaurangerna om personalbrist och allt färre söker sig till kockskolorna. Vi träffade stjärnkockarna Alexandra Zazzi och Ulf Wagner för att diskutera en bransch i förändring. Det är en grådisig höstdag i Göteborg och regndroppar bildar […]

Att mötas utan appar

Vad händer med det mänskliga mötet när allt mer runt omkring oss digitaliseras? Vi samlade tv-journalisten Stina Dabrowski – som gjort en karriär av att intervjua världens makthavare – och den digitala entreprenören Arash Gilan, för ett samtal om gillasamhället, robotisering och generationsglapp. Det här är en artikelserie om “Vikten av det personliga mötet i […]