Inga sparade anläggningar!

Mångfaldsprojekt inom mötesbranschen

Att satsa på sina medarbetare och hjälpa dem in i det svenska samhället stärker verksamheten hos många konferensanläggningar.

Att det ofta är svårt att rekrytera personal till mötesbranschen och besöksnäringen är ingen nyhet. Det gäller inte minst personal till kök och restaurang. Men nöden är som bekant kreativitetens moder och många av våra anläggningar arbetar med nytänkande och innovativa lösningar för att rekrytera och behålla personal. Många är mångfaldsprojekt av något slag, och här bjuder vi på några av de största inspirationskällorna inom vår medlemsskara.

HAPPY TAMMSVIK
Var: 40 minuter utanför Stockholm.
Mångfaldsprojekt: Hälften av de anställda är utlandsfödda.

Happy Tammsvik är en multikulturell anläggning med en 50/50­ fördelning mellan svensk-­ och utlandsfödda. Tre personer är på instegsjobb och en person har fått uppehållstillstånd tack vare anställning. En fördel för de nyanställda är att de kan handledas inom flera språk – det finns hela 16 språk som talas flytande på anläggningen. – När vi pratat med de nyanlända säger de att de får en ny identitet när de har ett arbete, och någonstans att gå. Det är jättekul att vi kan hjälpa till med det, säger Peter Tzintzis, hotelldirektör Happy Tammsvik.

HJORTVIKEN KONFERENS
Var: Göteborg, nära Landvetter och Borås.
Mångfaldsprojekt: Arbetar med ett integreringsprojekt för att få in nya svenskar i arbete.

Hjortviken Konferens har jobbat aktivt med ett integrationsprojekt för att få in nya svenskar i arbete. För att träffa jobbsökande användes ett annorlunda rekryteringssätt: de besökte minimässor och speeddejtade, vilket gav bra resultat – nio personer med utländsk härkomst har blivit anställda sedan projektet startade. – Det är roligt och berikande, och de är duktiga och jättegoa människor. Vi har ändrat vår syn på hela rekryteringsprocessen, säger Suzanne Parenius, vd på Hjortviken Konferens.

Shirley Dap jobbar i köket.

YASURAGI
Var: Saltsjö­Boo strax utanför Stockholm.
Mångfaldsprojekt: Samordnar SFI­ undervisning på arbetet för dem som behöver det.

Det japanska bad­ och konferenshotellet Yasuragi erbjuder språkundervisning för sina medarbetare på arbetsplatsen. Beslutet att samordna SFI ­undervisning på arbetet var för att ge så många som möjligt som har behov av svenskundervisning möjligheten att studera. – Ett 30-­tal medarbetare kommer att genomföra utbildningen under hösten, säger Madeleine Andersson, Hotell­ och HR-­chef på Yasuragi.

Yasuragi erbjuder SFIundervisning till de anställda.

NÄÄS FABRIKER
Var: Tollered vid sjön Sävelången.
Mångfaldsprojekt: Anställde en SFI lärare för att hjälpa sin personal med svenska språket.

Nääs fabriker har flera anställda med olika nationaliteter. Sex av dem kommer från Irak, Afghanistan, Kroatien, Tjeckien samt Frankrike. De anställdes på grund av sin framåtanda och attityd, men kunde inte svenska så väl. De kunde heller inte komma till sin rätt om de inte kunde prata med gästerna, därför bestämde Nääs Fabriker att de skulle anställa en SFI lärare. Varje måndag kommer läraren och håller lektionen ”Tala svenska” under två timmar, och deltagarna har blivit försedda med kurslitteratur. – De är tacksamma och överlyckliga. De är fantastiska människor som ger sin själ i arbetet och är en stor glädje för våra gäster och övriga medarbetare. Detta kommer vi att fortsätta med, det är ett långsiktigt projekt för att anställa rätt medarbetare som vill vara hos oss och uppskattar det, säger Kristina Christofferson, hotelldirektör Nääs Fabriker.

Nääs Fabriker anställde en SFI-lärare som kommer en gång i veckan.

HÖGBO BRUKSHOTELL
Var: Strax utanför Gävle.
Mångfaldsprojekt: Rekryterar nyanlända till att jobba med odlingarna.

Projektet ”MADE IN HÖGBO” drivs i en förening som heter Högbo gårds handelsförening med grundstenarna integration, hållbarhet och fantastiskt goda råvaror. De tar emot människor som inte kommer in i arbetslivet, varav många är nyanlända. I projektet plockas, skördas och produceras råvaror på plats och på gårdar i närheten. På Högbo Bruk arbetar de som trädgårdsmästare, djurskötare, köttförädlare och fåraherde. – Det är det bästa projektet jag någonsin varit delaktig i. Vi kan hjälpa människor till en sysselsättning och det kommer ut fantastiska råvaror. Vi är grymt stolta, säger Tomas Lindqvist, vd Högbo Brukshotell.

Högbo startade ett projekt som sätter nyanlända i arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *