Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Konferensupplevelser med miljökoll

Våra konferensanläggningar och mötesplatser runt om i Sverige väljer vi ut med stor omsorg. Alla är av hög kvalitet och utmärker sig på sitt egna sätt – det kan vara atmosfären, arkitekturen, miljön eller maten som serveras. För dig som är kund hos Svenska Möten innebär det att du alltid har ett stort utbud av unika mötesplatser med hållbart fokus.

Vi har valt att lyfta tre av våra utvalda medlemmar i senaste magasinet som fokuserar på hållbar njutning. Med det hoppas vi kunna inspirera att välja anläggning med omsorg och hållbarhet i tankarna.

EKOLOGISK FILOSOFI PÅ VÄSTKUSTEN. Maten står i centrum på Stenungsbaden Yacht Club, och med havet som närmsta granne domineras menyn av färsk MSC-märkt fisk och skaldjur – musslorna fiskas på Orust och ostronen utanför Ljungskile. Under sommarmånaderna förvandlas restaurangtaket till en prunkande grönsaksodling som förser köket med ekologisk sallad och färska kryddor. Stenungsbaden arbetar kontinuerligt med reducering av energiförbrukning, onödiga transporter och användandet av kemikalier, och tar ställning mot skövlingen av regnskog genom att bojkotta all palmolja som inte är hållbart framtagen.

   

Mer om Stenungsbaden Yacht Club >>

LYX MED GOTT SAMVETE. Ända sedan spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka byggdes på 1960-talet har man fokuserat på miljöfrågor, både som ett led i verksamheten och som en naturlig del i att smälta in i den vackra närmiljön. Hotellet ligger lika mycket i hållbar framkant i dag, med tre ISO-certifikat och Svanenmärkning. I spa-delen är alla produkter ekologiska, inklusive kaffe- och te-buffén, och utomhusbadet tempereras med bergvärme. Restaurangen, med panoramavy över Saltsjön, är Kravmärkt och använder ekologiska och närproducerade råvaror; fisken är ASC- och MSC-märkt.

   
Mer om Skepparholmen Nacka >>

KLIMATKOMPENSERAD MAGI. Redan 1999 blev Sånga-Säby Hotell och Konferens på Färingsö Nordens första Svanencertifierade hotell. Sedan dess har man ständigt satt upp nya miljömål, och i dag är man en helt klimatneutral konferensanläggning. Varenda kaffekopp, varje taxiresa hotellet bokar, varje välkomponerad tugga i den Kravmärkta restaurangen klimatkompenseras. Och hundra procent av all förbrukad energi är förnybar, från sjö- och bergvärme samt solpaneler.

   
Mer om Sång-Säby Hotell och Konferens >>

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Årets bästa poddavsnitt om möten och möteskultur

Här kommer årets bästa tips på poddavsnitt om möten och möteskultur. En perfekt möjlighet att fördjupa dina kunskaper och få inspiration inför hösten. Trevlig sommarlyssning! Varje sommar sammanfattar vi de bästa poddavsnitten vi hittat. Tidigare poddtips hittar du nedan. Har du fler tips på poddavsnitt om möten och möteskultur? Tipsa gärna nedan eller i våra […]

Fysiskt eller digitalt möte?

Coronapandemins utbrott våren 2020 gjorde att digitala möten tog ett gigantiskt steg framåt betydligt snabbare än vad som förutspåtts. Men i den digitala era vi befinner oss i ökar behovet, betydelsen och vikten av fysiska möten mellan människor. Vi är ett flockdjur som längtar efter att få träffas IRL igen, när pandemin är över. Så […]

När livet ger dig citroner – gör lemonad.

Mitt i det vacuum som har uppstått mellan den akuta krishanteringen och ljusningen då restriktionerna lyfts, är det lätt att tappa hoppet. Kommer det att finnas ett liv efter Corona? Vi, som många andra, har krigat för vårt företag och våra medarbetare de senaste veckorna. Vi, som många andra, har tvingats säga upp fantastiska kollegor. […]

Kråkerön - Marstrands Havshotell

Avskilda möten och konferenser

För dig som letar efter en anläggning där ni avskilt kan mötas i en konferenslokal eller egen byggnad finns flera alternativ bland våra utvalda medlemmar i Svenska Möten. Välj en lokal för endast möte eller där ni kan bo över i avskildhet. På flertalet anläggningar kan ni även äta avskilt och välja att få all […]

Från lera till vin

En ägare som såg möjligheter där ingen annan gjorde det. En sommelier och en köksmästare i ett unikt samarbete. En VD som vill utbilda gästerna. Välkommen till The Winery Hotel, Sveriges första vinhotell. En lerfläck i korsningen av E4:an och Enköpingsvägen. Det är, med The Winery Hotels VD Claes Aneruds ord, vad som länge fanns […]

Hållbarhet i stället för frosseri på julbordet

December innebär så klart julbord och julbord innebär mängder av mat. Kanske lite väl stora mängder mat till och med. Vi pratade med Greentimes Simon Strandvik om hur du kan göra ditt julbord mer hållbart. Julen är en tid för traditioner och en av de mest ihållande är att de flesta frossar i mat. Hur […]

Julfesten – kul eller stressig?

Julen är tiden för julfester. För de flesta är jobbets högtidliga sammankomst bara kul, men för vissa kan det informella mötet vara lite jobbigt. Att veta vem man ska prata med, hur mycket man kan dricka eller vad för beteende man ska acceptera kan skapa stress inför festen. Retorikbyrån Snacka Snyggt vet hur du ska […]

Mat för planetens överlevnad

Högbo Brukshotell utanför Sandviken prisas som Nordens mest hållbara hotellrestaurang av 360° Eat Guide. Nordens mest hållbara hotell ur ett gastronomiskt perspektiv är Högbo Brukshotell. När 360° Eat Guide höll en prisgala i Stockholm nyligen var det hotellet utanför Sandviken som vann ”hotellkategorin”. – Vi vet redan att vi tänker och gör rätt, vi måste […]

Alkoholfritt – det moderna sättet att mötas

Glöm konferensfyllan och den obligatoriska bakisdagen – nu är det alkoholfritt som gäller. Trenden märks redan och kommer bli starkare under 2020. Det går knappt att kalla det för »hälsotrend« längre. Att tänka på vad vi stoppar i oss har blivit en så stor och viktig del i våra moderna liv att det påverkar allt […]

Det nya svenska köket

Matbilder fyller våra flöden. Kockar har tagit över tv-tablåerna. Det svenska intresset för gastronomi har aldrig varit större. Samtidigt larmar restaurangerna om personalbrist och allt färre söker sig till kockskolorna. Vi träffade stjärnkockarna Alexandra Zazzi och Ulf Wagner för att diskutera en bransch i förändring. Det är en grådisig höstdag i Göteborg och regndroppar bildar […]