Inga sparade anläggningar!

Konferensupplevelser med miljökoll

Våra konferensanläggningar och mötesplatser runt om i Sverige väljer vi ut med stor omsorg. Alla är av hög kvalitet och utmärker sig på sitt egna sätt – det kan vara atmosfären, arkitekturen, miljön eller maten som serveras. För dig som är kund hos Svenska Möten innebär det att du alltid har ett stort utbud av unika mötesplatser med hållbart fokus.

Vi har valt att lyfta tre av våra utvalda medlemmar i senaste magasinet som fokuserar på hållbar njutning. Med det hoppas vi kunna inspirera att välja anläggning med omsorg och hållbarhet i tankarna.

EKOLOGISK FILOSOFI PÅ VÄSTKUSTEN. Maten står i centrum på Stenungsbaden Yacht Club, och med havet som närmsta granne domineras menyn av färsk MSC-märkt fisk och skaldjur – musslorna fiskas på Orust och ostronen utanför Ljungskile. Under sommarmånaderna förvandlas restaurangtaket till en prunkande grönsaksodling som förser köket med ekologisk sallad och färska kryddor. Stenungsbaden arbetar kontinuerligt med reducering av energiförbrukning, onödiga transporter och användandet av kemikalier, och tar ställning mot skövlingen av regnskog genom att bojkotta all palmolja som inte är hållbart framtagen.

   

Mer om Stenungsbaden Yacht Club >>

LYX MED GOTT SAMVETE. Ända sedan spa- och konferenshotellet Skepparholmen Nacka byggdes på 1960-talet har man fokuserat på miljöfrågor, både som ett led i verksamheten och som en naturlig del i att smälta in i den vackra närmiljön. Hotellet ligger lika mycket i hållbar framkant i dag, med tre ISO-certifikat och Svanenmärkning. I spa-delen är alla produkter ekologiska, inklusive kaffe- och te-buffén, och utomhusbadet tempereras med bergvärme. Restaurangen, med panoramavy över Saltsjön, är Kravmärkt och använder ekologiska och närproducerade råvaror; fisken är ASC- och MSC-märkt.

   
Mer om Skepparholmen Nacka >>

KLIMATKOMPENSERAD MAGI. Redan 1999 blev Sånga-Säby Hotell och Konferens på Färingsö Nordens första Svanencertifierade hotell. Sedan dess har man ständigt satt upp nya miljömål, och i dag är man en helt klimatneutral konferensanläggning. Varenda kaffekopp, varje taxiresa hotellet bokar, varje välkomponerad tugga i den Kravmärkta restaurangen klimatkompenseras. Och hundra procent av all förbrukad energi är förnybar, från sjö- och bergvärme samt solpaneler.

   
Mer om Sång-Säby Hotell och Konferens >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *