Inga sparade anläggningar!

Höstens fem heta kick-off trender

Dagens industri har tagit fram fem heta kick-off trender baserat på vår trendrapport för 2018. Opersonliga kursgårdar är på väg att dö ut. Nu efterfrågas wow‑upplevelser, hemma hos‑känsla och hållbarhet.

1. Livescanna intresset som en amerikansk toppolitiker

Inleda kick-offen med ett inspirationstal? Den som vill ligga i framkant mäter publikens engagemang med hjälp av kroppsnära teknik som exempelvis registrerar hjärtslagen. När talaren på scenen väcker reaktioner hos åhörarna, sticker kurvan som mäter engagemanget raskt uppåt.  Tekniken användes bland annat av Hillary Clinton under presidentvalskampanjen 2016. Ett effektivt sätt att undersöka vilka ämnen och fråga som medarbetarna går igång på.

2 Välj en arrangör som tar ansvar

Konferensindustrin är konkurrensutsatt och allt fler företag profilerar sig genom att satsa på hållbarhet – i varierande utsträckning. Syna varumärkesputsen och satsa på en arrangör som tar ansvar i alla led. Ett framgångsexempel är Högbo Brukshotell i Sandviken som satsar på härproducerade råvaror och tillvaratar kompetensen bland nyanlända i trakten.

3. Upplev det historiskt genuina

Efterfrågan på wow-upplevelser i restaurangbranschen har snappats upp av konferensbolagen. Mat, miljö, personal och service bakas in i ett koncept som ska överraska gästerna. Historiens vingslag får gärna göra sig påminda, så länge de känns äkta och genomtänkta. I det gamla bumullsspinneriet Nääs Fabriker utanför Göteborg har man bevarat fabriksmiljön från 1800-talet och varvat det förflutna med samtida inslag – som en appguidad historisk vandring i omgivningarna.

4. Hitta “hotellbaren är mitt vardagsrum-känslan” 

Glöm den stela känslan där gästerna passas upp av servitörer i kulisserna. Allt fler vill känna sig som hemma på hotellet, hoppa bakom baren och själv blanda ihop favoritdrinken. Istället för att vänta på att rätterna anländer till bordet, erbjuder flera ställen matlagningsstudior där gästerna lagar menyn tillsammans med kocken. Den gamla servicekulturen är med andra ord på väg att bytas ut mot en mer relationsbaserad, där rollerna är mindre renodlade.

5. Checka in hos ett annat bolag

Utnyttja delningsekonomins fördelar och boka ett rum hos ett annat bolag när det är dags för höstens idé- och planeringsmöte. Billigare och en helt annan atmosfär än en konferensanläggning. För den som vill åt en dos startup-energi, och kanske växla några ord med spirande entreprenörer, är en hub i närheten bästa stället att checka in på. Håll utkik efter intressanta event – på många håll finns ambitiösa program med workshops och föreläsningar.

Så fram med konferensplaneringen – låt oss hjälpa er boka en lyckad kick-off.

Källa: Dagens Industri
https://www.di.se/nyheter/hostens-fem-heta-kick-off-trender/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *