Inga sparade anläggningar!

Herrgårdsmys med golf, toppmat och ett magiskt spa – inget saknas på Hooks

Några E4-mil söderut från Jönköping, sedan en mil på väg 30 … och se, där sträcker Hooks Herrgård ut sig naturskönt vid Hokasjön. Avskilt läge i trollskogen men ändå centralt i landet.

– Hela Jönköpingsområdet är ett logistikcentrum, säger vd Hans Edberg. Läget mellan Göteborg, Stockholm och Malmö är perfekt för konferenser. Det senaste året har Hooks Herrgård fått andrapriset i SSQ Awards, Bästa Konferenshotell, och utsetts till Sveriges Bästa Golf hotell av Golf Digest, som även bedömde helhetsupplevelsen: maten, herrgårdsstämningen och den stora spa­anläggningen med sjön synlig från hela badet. Hans Edberg har själv spelat här sedan barnsben. Golfbanan anlades redan 1934, som en av Sveriges första. – Farfar ritade den, en parkbana med originalhålen intakta. Den byggdes ut till 18 hål i början av 80­-talet och går längs sjön. Tio år senare byggde vi en 18­-håls skogsbana. Båda hör till landets bästa, vår course manager är suverän!

1963 köptes Hooks Herrgård av farfar Sigvard Edberg, som tidigare hade drivit Grand Hotel Saltsjöbaden och ville öppna ett lantparadis. Sonen, Hans Edbergs pappa, växte också upp här och träffade sitt livs kärlek i receptionen. Hotellromans! 1977 tog de över, och pojken Hans började sommarjobba. Den gamla tidens hotellgäster bodde här främst sommartid, ofta i veckor. På vintern spelades curling på sjön. I dag stannar man 1–3 nätter, oftast för konferens eller golf. Just nu byggs två banor för padeltennis, och alla rum i huvudbyggnaden renoveras till klassiska herrgårdsrum med nyinvigning den 1 maj 2019. Och restaurangen byggs ut med 65 sittplatser. Vi blåser ut hela köket också. Men hur går det då med verksamheten? – Vi kör fullt hus ändå! Vi äter i den gamla salen en trappa upp och har byggt ett provisoriskt kök på 300 kvadrat. Det blir ett jättelyft, säger Hans Edberg, och berättar om julbuffén på Rännet, den största konferenslokalen. – Det blir middag med show och barhäng med 250 gäster per kväll. Härligt ös!

Fakta Hooks Herrgård
Antal rum: 103
Bäddar: 240
Konferensrum: 20
Golfhål: 36
Restauranger: 2
Spaanläggning: 1 300 kvm
Behandlingsrum: 7
Vandringsleder/löparslingor: 5

Läs mer om Hooks Herrgård >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *