Inga sparade anläggningar!

Grattis Disa Molin till Årets Konditor 2018

Tävlingen Årets Konditor fyller 30 år i år och årets två dagar av glödande passion, knivskarp koncentration och imponerande kreativitet är nu avgjord. Fyra av landets främsta konditorer har gjort upp i den prestigefulla tävlingen inför ett fullsatt publikhav på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

Samtliga finalister presenterade detaljrika och fantasifulla bakverk utifrån noggrant utvalda ingredienser. Disa Molin stod ut med sina exceptionella och väl genomtänkta bakverk. Eller som juryn uttryckte det i sin motivering: “Likt en upplevelse på tivoli har årets vinnare bjudit på en variation av lugna, oväntade och blixtrande smakupplevelser. ”

– Den här vinsten känns så himla rolig! Desserten är det jag är mest nöjd med, den är verkligen jag! Jag hade smakbilden på desserten klar väldigt tidigt, och jag lyckades presentera det tydligt. Jag gillar när det är syrligt, och det märkte man i mina bakverk. Sockerdekorationen var jag orolig över, det är inte min paradgren, men det var väldigt roligt och gick bra. Allra svårast var nog att hålla tiden, mot slutet drog jag över några sekunder. Att vinna känns jättestort, det är en bekräftelse, och förhoppningsvis öppnas många dörrar också, säger Disa Molin, vinnare av Årets Konditor 2018.

Stort grattis till Disa Molin på Nääs Fabriker utanför Göteborg.  På inte mindre än fjärde plats kom Andrea Olsson från Körunda Golf & Konferenshotell. Stort grattis igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *