Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

Från getyoga till rymdforskning – och allt däremellan

Spaningar från C2 2019 i Montréal

Glöm allt du tror att du vet om konferenser! Här förväntas du lämna din bekvämlighetszon för att delta aktivt och bidra till din och andras upplevelse och utbyte av evenemanget. C2 i Montréal samlar varje år över 6 500 deltagare från 50 länder och över 20 branscher under tre dagar för att få nya perspektiv, nätverka, inspireras, diskutera, få ny kunskap och insikt om nya trender och forskningsresultat.

Svenska Möten reste till Montréal för att hämta inspiration och nya idéer att ta med hem till kollegor och medlemmar och göra research inför den trendrapport som vi gör varje år. Här kommer våra spaningar från dagarna.

Skådeplatsen är en filmstudio i ett enormt före detta tåggarage i ett industriområde en bit utanför centrala Montréal, Kanada. Med inspiration hämtad från Burning Man, är C2 en enorm festival som talar till alla sinnen på ett oerhört kreativt och interaktivt sätt.

Årets tema löd: ”The future is upon us” och det fanns fem spår på olika teman beroende på intresseområde:

• Art & Design
• Society & Environment
• Leadership & Talent
• Marketing & Media
• Science & Technology

Spåren var i sin tur uppdelade på olika mötesmetoder och modeller. Alla sessioner leddes av en facilitator men krävde aktiv delaktighet och engagemang från deltagarna. Varje dag kunde man boka ett begränsat antal sessioner i förväg genom appen, annars fanns det oftast plats om du var ute i god tid. Metoderna som användes var:

Collaborative sessions
Här förväntades du delta och bidra aktivt. Formatet Masterclass, var en föreläsning där publiken satt runt scenen och deltog aktivt i föreläsningen, svarade på frågor och diskuterade, både i bikupor och i plenum.

I formatet Workshop fick vi deltagare arbeta med olika frågeställningar i grupper om 6-8 personer och redovisa vad vi kommit fram till inför resten av grupperna.

Under formatet Group Braindates behandlades hundratals ämnen från hållbarhet till AI’s etiska aspekter. Här kunde vem som helst delta i diskussioner kring ett ämne som berör eller intresserar dem. Om det ämne du brinner för inte stod på schemat, kunde du alltid bjuda in till en egen Braindate med likasinnade genom appen.

Conference blocks
Presentationer och panelintervjuer från talare i block på en stor scen. Glöm långa powerpoints – här talade världsledande experter i korta pass och på en lång rad ämnen, alla världsledande inom sina områden. Höjdpunkten var en livechat med en astronaut som befann sig i rymden på International Space Station (ISS)! Talen på scen blandades med paneldiskussioner och korta dansuppträdanden av Cirque du Soleil.

Labs
Interaktiv del där deltagarna fysiskt fick prova på en lång rad aktiviteter. Till exempel skapa ett eget Alter Ego, meditera framför en tavla i Slow-Lab eller ta ställning och ta ställning och uttrycka sin åsikt om ett stort antal ämnen i Barometer-kuben, tillsammans med 99 andra personer. I varje del ingick att dela med sig av sina tankar och åsikter i bikupor eller i grupp.

Arts & Celebration
Förutom musikkonserter och liveuppträdanden kunde du också lyssna till konstnärer och artister prata om sitt arbete. Under alla dagar bjöds också på underhållning över hela festivalområdet och när du minst anade det kunde en lindansare från Cirque du Soleil dyka upp ovanför ditt huvud. Naturligtvis fanns en lång rad food trucks och kaféer och en bar som aldrig stängde. Det är som väl kanske ändå var det viktigaste – kaffet, sponsrades av Nespresso och serverades gratis av dussintals glada bariostor och gav en extra dimension till upplevelsen.

Plug-in activities
När du hade en stund över kunde du fylla tiden med Speed Coaching av en professionell coach i en sprillans BMW, som var en av sponsorerna. Den som ville kunde testa det senaste inom VR eller få sin personlighet på sociala medier analyserad.

Time-off activities
Lediga stunder mellan blocken kunde du välja mellan att delta i en guidad meditation eller koppla av med getyoga(!?) och klappa de söta små tama getterna som fanns på området. Eller bara hänga i någon av alla gungor och hängmattor som fanns överallt.

Agora talks 
Varje dag avslutades med intervjuer av superkändisar inom sitt område, till exempel Burberrys förra vd Angela Ahrendts, vid en snurrande flygel på en sandscen(!?). Den sista kvällen rundades hela arrangemanget av med en intervju av ingen mindre än hollywoodregissören Spike Lee.

Med den interaktiva elektroniska namnbrickan ”blippade” du enkelt personer man mötte för att lägga dem till ditt nätverk. Det var en bra icebreaker för inleda samtal. Just icebreakers användes förövrigt flitigt inom alla sessioner – det fanns ingen hejd på vilka galenskaper du kunde utsättas för… Namnbrickan användes också som betalmedel på området.

Efter våra tre dagar på C2 är våra sinnen fulla av intryck som det kommer ta ett tag att smälta och sortera. Det bestående intrycket är det kreativa, genomtänkta och interaktiva formatet och inramningen med det personliga mötet i fokus som enar och samlar människor till samtal och utbyte av erfarenheter inom så många ämnen och områden.

Hela evenemanget var oerhört välregisserat. Logistiken var imponerande och all personal på plats var vänliga och tillmötesgående. Trots att så många människor samlats på ett och samma ställe, tillbringade vi inte många minuter i kö under våra dagar på C2. Det enda negativa vi har att säga är att ljudnivån ibland kunde bli hög i den gamla industrilokalen och sessionerna ibland kunde överrösta varandra.

Sammanfattningsvis är ett besök på C2 utvecklande och berikande, både i yrkesrollen och som privatperson. Formatet kräver att du kliver ur din komfortzon och ger dig hän till upplevelsen och deltar aktivt, vilket också gör det utmanande och roligt. Alla talare är inom den absoluta toppen på sina områden och vi har lärt oss så mycket under våra dagar här. Håll utkik för fler krönikor om själva innehållet från oss!

C2 lockar förvånansvärt få svenskar, men vi rekommenderar varmt ett besök till Montréal nästa år.

/Bibi Rydbacken och Sylvia Nylin,
Svenska Möten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Bästa Svensk Handel

Bästa Svensk Handel, Hoppas det går bra att komma på årets julklapp! Genom åren har ni kommit fram till både högt och lågt. Boka nästa kreativa möte hos oss! Vi har mötesplatser där ni kan gå wild and crazy. Kanske kan ni återvinna fler gamla idéer, som en mössa med VR funktioner, dammsugare med högläsning […]

Res utan dåligt klimatsamvete – 5 tips som gör skillnad

Är du sugen på en resa men stoppas av klimatångest, eller kanske rädslan för klimatshaming? Kolla in checklistan som hjälper dig att säkra en mer klimatsmart resa så att du kan åka bort med ett grönt samvete. Den internationella turismen har fördubblats på bara 20 år. Vi svenskar flyger sju gånger mer än en genomsnittlig […]

Hej Fifa!

Hej Fifa, Kul att fotbolls-VM dragit igång! Är ni överens om spelarnas löner än? Kanske behöver ni skämma bort er med lite bad och massage på en av våra mötesanläggningar efter en jobbig arbetsvecka? För alla er i styrelsen motsvarar priset för en lyxig heldagskonferens en VIP-herrspelares lön. Per timme. Platsen gör skillnad. Boka på […]

Mötet med Magnus Carlson & Johanna Sandahl

Artisten Magnus Carlsons miljöengagemang växte efter förra årets skogsbränder. Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl har ägnat hela sitt yrkesliv åt klimatfrågan. Vi sammanförde dem för ett samtal om vad vi människor kan göra för att vända på utvecklingen. Det är lite ovant att vandra igenom Münchenbryggeriets lokaler dagtid. Den stora tegelröda byggnaden vid Söder Mälarstrand, där […]

Kära EU-politiker!

Vad kul att du blev en av de 20 valda att representera Sverige i Bryssel! Det kan vara lätt att bli begeistrad av den stora världen, så glöm inte att komma hem emellanåt. På gräddan av Sveriges mötesanläggningar får du kanske nya perspektiv, för att ta de viktiga beslut som ska komma att omfatta flera […]

Kära Theresa May och Tories!

Vare sig Brexit sker nu eller vid senare tillfälle, tror vi att lite distans kunde hjälpa inför nästa planeringsmöte. Har ni tänkt på Sverige? Vi har massor av hållbara och kvalitetssäkrade mötesanläggningar att välja bland. Varför inte i skärgårdsmiljö, där vi tror att den friska brisen skulle göra er gott! Passa på innan ni måste […]

GMIC Sweden blir Nätverket Hållbar Besöksnäring

För snart tio år sen bildades föreningen GMIC Sweden av ett gäng framsynta personer och organisationer i mötes- och evenemangsnäringen som ville vara del av lösningen och påverka branschen i hållbar riktning. Det är en ideell och politiskt obunden förening för aktörer inom mötes-, evenemangs- och turistnäringen som vill vara med och driva en hållbar […]

Arkitektur handlar om att skapa den perfekta mötesplatsen

Johanna Frelin vill att arkitekturen ska ta ett större ansvar i samhället. Stå för visionerna och visa vägen fram. Ett mål som ska vara tydligt i alla delar av arbetet på arkitektkontoret Tengboms. Även i hur man planerar möten.

Mötet: Vänskap övervinner polarisering

De står på helt olika sidor politiskt men har alltid haft respekt för varandra. Vilket också betyder att Anna Kinberg Batra och Jonas Sjöstedt representerar något som så ofta saknas i dagens polariserade debattklimat – vikten av personliga möten med oliksinnade.  I NÄRMARE 25 ÅR har de känt varandra, förra moderatledaren Anna Kinberg Batra och […]

Sylvia Nylin gästar podden Thinkdoandgrow

Lyssna på när vår VD Sylvia Nylin berättar om olika trender i hur vi möts och ger många matnyttiga idéer om hur en genomför möten som är produktiva och inspirerande. En hel timme om möteskultur som skapar resultat, trender i hur vi möts och många matnyttiga idéer om hur en genomför möten som är produktiva och […]

Hej!

Vi på Svenska Möten vill göra dig till möteshjälte och se till att dina möten rockar! Vi ger dig mötestips, inspiration och nyttig kunskap om hur du planerar och leder ett riktigt bra möte. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Vänligen bekräfta att du vill prenumerera på våra nyhetsbrev och därmed godkänner att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.