Inga sparade anläggningar!

Följ med i vår Mötesskola! del 7

Lyckade distansmöten kräver lite mer av dig som mötesledare. Men precis som alla bra möten, så går även distansmöten som en dans med tydliga syften och mål och en bra planering. I detta avsnitt bjuder vi på några tips på saker som är viktiga att tänka på när du ska leda ett möte med deltagare som inte befinner sig i samma rum.

Oavsett om du kallar till möte via exempelvis Skype, VR, videolänk, telefon, Google Meet eller GoToMeeting, var noga med att du själv behärskar tekniken fullt ut. Om inte, se till att ha en kunnig person på plats så att du kan fokusera på att leda mötet.

Var tydlig med vad varje deltagare behöver för att delta i mötet. Mobiltelefon, dator med WiFi-uppkoppling eller annan teknisk utrustning? Behöver de ladda hem eller vara inloggade på några speciella datorprogram? Skicka ut informationen i god tid, så att alla hinner förbereda sig.

Styr mötet med fast hand och var tydlig med att det är du som fördelar ordet. Om alla inte redan känner varandra, gör en kort presentationsrunda. Ett bra knep är att alla deltagare börjar sina inlägg med sitt eget namn så att det blir tydligt vem som pratar.

Efter mötet, fundera på vad som gick bra och vad som kan bli bättre nästa gång.

Fler tips på hur du håller lyckade distansmöten under Mötesskolan del 7.

Introduktion till Mötesskolan
Del 1 – Vikten av effektfulla möten
Del 2 – Så sätter du tydliga syften & mål
Del 3 – Vad är möteskultur?
Del 4 – Den viktiga mötesplaneringen
Del 5 – Så engagerar du dina deltagare
Del 6 – Så når du fram med dina budskap
Del 7 – Så håller du ett lyckat möte på distans
Del 8 – Tips för hållbara möten
Sammanfattning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *