Inga sparade anläggningar!

Följ med i vår Mötesskola! del 6

Vill du bli bättre på att förmedla ditt budskap till deltagarna på de möten du leder? Förutom de vanliga verktygen som till exempel blädderblock, whiteboards och powerpoint, så är kroppsspråket ditt absolut viktigaste kommunikationsmedel.

Allting börjar med ögonkontakt och den magiska siffran är tre. För det tar just tre sekunder att etablera kontakt med någon. Så möt var och en av dina deltagares blickar i minst tre sekunder i taget. En viktig del av ditt kroppsspråk är vad du gör med dina händer. Stängda händer signalerar tillstängdhet, medan öppna händer visar mottaglighet. Och du vill ju upplevas som mottaglig, eller hur?

Tänk också på din röst och ditt tonläge, tempo och volym när du pratar! Att variera sitt röstläge är viktigt för att deltagarna ska kunna ta emot ditt budskap. Att gå upp i ton i slutet av en mening kan göra stor skillnad på hur ditt budskap uppfattas.

För att förstärka ditt budskap kan du också prova att använda tekniker som att lägga till effektfulla pauser och höja eller sänka din röst för att understryka viktiga punkter. Så, utmana dig själv att hålla ett möte utan att använda powerpoint. Och glöm inte den viktiga ögonkontakten!

Fler tips på hur du förmedlar dina budskap hittar du under Mötesskolan del 6.

Introduktion till Mötesskolan
Del 1 – Vikten av effektfulla möten
Del 2 – Så sätter du tydliga syften & mål
Del 3 – Vad är möteskultur?
Del 4 – Den viktiga mötesplaneringen
Del 5 – Så engagerar du dina deltagare
Del 6 – Så når du fram med dina budskap
Del 7 – Så håller du ett lyckat möte på distans
Del 8 – Tips för hållbara möten
Sammanfattning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *