Inga sparade anläggningar!

Välj språk

Visa orginalspråket
Frågor & svar

Vintermörker? Dags att planera för sommarfest och kickoff. Ta del av expertens råd för framgångsrika event.

Sommarkickoff, sommarevent och sommarfest är fantastiska tillfällen för team att koppla av, bygga samarbete och skapa minnen tillsammans. Att planera och boka framgångsrika event eller större möten kräver dock noggrann planering och överväganden för att se till att alla deltagare har en minnesvärd och behaglig upplevelse.

Så här mitt i vintern kanske det känns långt till sommaren, men ett större arrangemang kräver sin tid att planera. Ett event eller möte med många deltagare och ett kanske mer omfattande innehåll begränsar också ofta antalet relevanta anläggningar, så det är en stor fördel att boka i god tid för att få den platsen du önskar.

–  Platsen gör skillnad. Den är en viktig nyckel. Du vill se till att den passar både aktiviteterna och teamets behov. Cityläge, naturnära, herrgård eller slott? Typ av anläggning och plats kan alla vara bra beroende på företagets kultur och mål. Och naturligtvis måste boendet vara bekvämt och lokalen rymma alla planerade aktiviteter,” säger Lena Mägiste, senior projektledare på Svenska Möten, som har hjälpt många företag med stora möten, kickoffer och events.

Svenska Möten har stor kunskap i att hjälpa företag att planera och arrangera stora möten och event. Vi kan hjälpa till med allt från att sätta syfte, mål och budget för ert arrangemang till bokningar, genomförande och uppföljning. Utifrån kundens behov skräddarsyr vi en lösning där vi samarbetar med olika partners och leverantörer.

–  Behöver ni till exempel en projektledare som håller i hela arrangemanget? Transport till och från konferensen? Hjälp med att hantera anmälningar, boendelistor, ankomstregistrering och namnskyltar? En konferencier till konferensen eller underhållning på kvällen? Eller kanske teambuildande aktiviteter för deltagarna? Jag och mina kollegor hjälper er, fortsätter Lena.

För en smidig resa mot en framgångsrik sommarkickoff som blir minnesvärd och konstruktiv för ditt team, ta gärna kontakt med Svenska Möten redan nu så hjälper vi dig att både komma i gång och komma framåt. Lena bjuder här också på några experttips.

 

Tips och råd från Lena

Att boka ett större event, till exempel en sommarfest, kräver omsorgsfull planering, men med rätt förberedelser kan du skapa en minnesvärd och positiv upplevelse för ditt team. Ta hjälp av dessa tips och råd för att säkerställa att varje detalj tas om hand och att din kickoff, sommarfest eller event blir en framgång.

Definiera syftet och mål med sammankomsten
Varför ska ni ha detta möte? Vad är målet? Är det teambyggande, motivation, eller utbildning? Tydligt definierade mål hjälper dig att välja rätt plats, upplägg, aktiviteter med mera.

Fastställ budget
Skapa en realistisk budget. Inkludera kostnader för lokal, mat, transport och eventuella övriga aktiviteter. Håll dig inom budgetramen för att undvika oväntade kostnader.

Välj en lämplig plats och boka anläggning
Beroende på syftet och förutsättningar kan du överväga olika platser. Se till att anläggningen har bekväma boendemöjligheter om ni önskar logi och tillräckligt med utrymme för planerade aktiviteter.

Planera innehåll och aktiviteter
Skapa en varierad lista med aktiviteter som passar målet med kickoffen. Teambyggande övningar, inspirerande talare eller avslappnade sociala aktiviteter kan alla vara relevanta beroende på deltagarnas behov och företagets kultur.

Skapa en kommunikationsplan
Informera deltagarna i förväg om mötet. Skapa en detaljerad agenda och ge information om vad som förväntas av dem. Skicka gärna underlag och dokumentation i förväg. Detta skapar förväntan och engagemang.

Mat och dryck
Säkerställ att det finns tillräckligt med mat och dryck av hög kvalitet. Erbjud även genomtänkta dryckesalternativ för de som önskar alkoholfritt. Var noga med att ta hänsyn till eventuella allergier eller kostrestriktioner bland deltagarna.

Hållbarhet
Tänk på miljöpåverkan när du planerar kickoffen. Välj en anläggning som är miljöcertifierad. Fundera på vilka hållbara val du kan göra vad det gäller mat, transport och eventuella material som används under evenemanget. Vill du kanske ha en miljöredovisning av ditt arrangemang?

Skapa möjligheter för avkoppling och egentid
Se till att det finns tid för deltagarna att koppla av och njuta. Stora sociala sammanhang kan för många personer, även om det är roligheter, vara utmanande. Så säkerställ att det finns möjlighet till egentid där deltagarna själva kan välja om de vill vara sociala eller få en stund för sig själva.

Utvärdera och samla feedback
Utvärdera arrangemanget efteråt och samla feedback från deltagarna. Detta ger dig insikter för framtida arrangemang och hjälper till att förbättra kommande kickoffer.

Svenska Möten stärker sin kompetens inom hållbarhet – välkomnar Kristin Lundén

Svenska Möten stärker sin kompetens inom hållbarhet – välkomnar Kristin Lundén

Svenska Möten, en av de ledande aktörerna inom mötesbranschen, är stolta över att meddela en förstärkning av sin hållbarhetsprofil genom att Kristin Lundén ansluter till teamet. Hon blir en nyckelspelare för att driva och utveckla bolagets interna hållbarhetsarbete framåt. Med en gedigen erfarenhet och bakgrund inom besöksnäringen, däribland en framträdande roll som hållbarhetschef på Münchenbryggeriet […]

Nu ska Sveriges bästa konferenskockar utses!

Nu ska Sveriges bästa konferenskockar utses!

Svenska Möten står värd för Sverigefinalen av Copper Skillet – en global tävling för kockar som jobbar på mötesplatser och konferensanläggningar. Den svenska tävlingen genomförs i år den 11 mars på Sergel HUB. Kockar från konferensanläggningar i hela landet gör upp om vinsten i den prestigefulla tävlingen. Vinnaren, som utses av en namnkunnig jury bestående av Pontus […]

Svenska Möten växer – 9 nya utvalda mötesplatser i oktober

Svenska Möten växer – 9 nya utvalda mötesplatser i oktober

Pressmeddelande 23 oktober 2023 Svenska Möten bokar möten och konferenser åt alla, i hela Sverige, från små dagkonferenser till stora event. Vi hjälper företag och organisationer att hitta konferensanläggningar som matchar deras krav vad det gäller allt från läge, miljö, hållbarhet och säkerhet. Som en del i detta har Svenska Möten ett klassificeringsprogram som innebär […]

Svenska Möten-anläggning vinner internationellt innovationspris för hållbarhetsinitiativ

Svenska Möten-anläggning vinner internationellt innovationspris för hållbarhetsinitiativ

Pressmeddelande 10 oktober 2023 I samband med IACC Europe Knowledge Festival, som gick av stapeln 6-8 oktober 2023 på Rungstedgaard i Köpenhamn, tilldelades Fagerudd Konferens, en av Svenska Mötens utvalda mötesplatser, priset för årets innovation för deras initiativ med vegetariska luncher som standard. Sedan en tid tillbaka serverar Fagerudd vegetariska luncher som standard. Det innebär […]

Svenska Möten har Europas bästa konferenskock

Svenska Möten har Europas bästa konferenskock

Pressmeddelande 10 oktober 2023 Den 7 oktober avgjordes Europafinalen i Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar. Kockar som vunnit respektive final på nationell nivå deltog i den spännande Europafinalen. Som slutsegrare stod Sverige och Svenska Möten genom Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden.    Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar […]

Svenska Möten och Adapt vinner avtal värt 100 miljoner kronor med Skolverket

Svenska Möten och Adapt vinner avtal värt 100 miljoner kronor med Skolverket

Pressmeddelande 18 september 2023 Svenska Möten och Adapt har nyligen tecknat ett omfattande avtal med Skolverket till ett värde av cirka 100 miljoner kronor. Uppdraget i avtalet omfattar att sköta Skolverkets mötesbokning samt produktion av digitala och fysiska möten. Avtalet sträcker sig över två år med möjlighet för en förlängning på upp till två år.  […]

Charlotta Bryskhe ny försäljningschef på Svenska Möten

Charlotta Bryskhe ny försäljningschef på Svenska Möten

Pressmeddelande 22 augusti 2023 Fler och fler företag och organisationer inser kraften i det fysiska mötet och upplever behovet av en strategisk mötespartner. Någon som kan hjälpa dem att samla alla sina bokningar på samma ställe, få överblick, kostnadskontroll, statistik och service. Här har Svenska Möten ett mycket starkt erbjudande med en hög kundnöjdhet som […]

Svenska Möten partner till Mötesplats Offentliga Affärer

Svenska Möten partner till Mötesplats Offentliga Affärer

Pressmeddelande 17 augusti 2023 Mötesplats Offentliga Affärer är mötesplatsen och konferensen för de som arbetar med upphandling och inköp i en offentlig organisation. En mötesplats för kunskap och de senaste rönen och ett utmärkt tillfälle att hålla sig uppdaterad kring det senaste inom yrkesområdet. Svenska Möten är 2023 partner till Mötesplats Offentliga Affärer. – Som […]

Här är vinnarna av Copper Skillet 2023

Här är vinnarna av Copper Skillet 2023

Pressmeddelande 13 juni 2023 När Sverigefinalen av kocktävlingen Copper Skillet igår avgjordes på Münchenbryggeriet tog Ruth Weldegiorgis, Sigtunahöjden, hem segern i seniorklassen och Hannes Sinkkonen, Två Skyttlar, vann i juniorklassen. Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers. Vinnarna får nu tävla vidare […]

Den 12 juni koras Sveriges bästa konferenskockar!

Den 12 juni koras Sveriges bästa konferenskockar!

Pressmeddelande 1 juni 2023 Svenska Möten presenterar Copper Skillet – en global tävling för kockar som jobbar på mötesplatser och konferensanläggningar. Den svenska finalen av Copper Skillet går i år av stapeln den 12 juni på Münchenbryggeriet Event & Konferens. Kockar från konferensanläggningar i hela landet har fått kvala till den svenska upplagan av kocktävlingen. En namnkunnig jury […]