Inga sparade anläggningar!
Mötespolicy

Får det vara en mötespolicy som nyårslöfte?

Har du också suttit på ett möte och undrat, vad gör jag här? Ett möte med otydlig agenda, alldeles för många i mötesrummet eller att det saknas beslutsfattare. Någon kollar Facebook och den andra försöker hinna tömma inkorgen innan lunch. Vi tror att många känner igen sig.

En undersökning** från Svenska Möten visar att hela 50 procent av alla möten upplevs som ineffektiva, vilket innebär att vi slänger bort fyra veckor per person och år i slösmöten. Dessa kostar 170 miljarder kronor bara i lönekostnad varje år och motsvarar 240 000 arbetsår. Varannan arbetsgivare saknar helt och hållet en mötespolicy, ett så kallat ramverk som alla håller sig inom. Fyra av tio menar att möten hos dem styrs av gamla vanor och rutiner, inte tydliga behov, och lika många att de tar mer energi än de ger.

Vad vore då inte bättre än ett nyårslöfte till företagets medarbetare, ett nyårslöfte om att hålla bättre möten under nästa år och framtid.

Behöver ni hjälp att komma igång och sätta en mötespolicy, eller så kallade spelregler, kring era interna möten och möteskultur, tveka inte att höra av er till oss. Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Kontakta Pontus Esbo, försäljningsansvarig på Svenska Möten på pontus.esbo@svenskamoten.se för en första kontakt.

Har ni tydliga spelregler och en bra intern mötespolicy som efterföljs, så kanske någon av våra ytterligare mötestjänster kan vara nästa steg framåt under nästa år.

Gott nytt år önskar vi alla våra kunder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *