Inga sparade anläggningar!

De vann Svenska Mötespriset 2017!

Den 8 maj riktades strålkastarljuset mot de medlemmar inom Svenska Möten som inspirerar andra att tänka i nya banor. Med kända namn som Eva Östling, vd på branschorganisationen Visita och Ragnar Unge, vd på Svanen i juryn, delades Svenska Mötespriset ut i fyra nya kategorier under en prisutdelning på Örenäs Slott i skånska Glumslöv.

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin har lett juryns arbete. Hon kommenterar priset så här: – Vi vill lyfta fram och synliggöra de anläggningar som gör det där lilla extra för sina kunder, personal och miljön. Syftet är att anläggningarna ska inspireras och lära av varandra och sätta strålkastarljuset på alla initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

De sex klasserna där anläggningarna hade chans att vinna är:

– Årets Mötesrum – Marstrands Havshotell
– Årets Nytänkare – Nääs Fabriker
– Årets Miljöinitiativ – Yasuragi
– Årets Mötesbokare – Lena Gustavsson – Hotel J
– Årets Mötesplats – Vår Gård Saltsjöbaden
– Årets Slussare – delas av Djurönäset, Marstrands Havshotell och World Trade Center

Vinnarmotivering till Årets Mötesrum – Marstrands Havshotell
Där hav möter land och säkerhetstänk möter natur i en ny och unik kombination. Ett mötesrum för både själ och människor på en helt egen ö med havsbad där morgonrockarna hänger redo i hallen när gästerna anländer, en roddbåt som ligger och guppar i hamnen, en egen kock och egen mötesvärdinna i en av Bohusläns häftigaste funkisvillor. 

Vinnarmotivering till Årets Nytänkare – Nääs Fabriker
Ett resurssparande initiativ för människan, miljön och jordens överlevnad som inspirerar andra att följa efter. Via en digital tjänst var denna anläggning först i Västsverige med att erbjuda överskottsmat som annars skulle slängas som take-away till minst 50% rabatt – och sålde slut redan första dagen!

Vinnarmotivering till Årets Miljöinitiativ – Yasuragi
Ett tänk kring hållbarhet långt utöver det vanliga – både ekologiskt, socialt och ekonomiskt. Som dessutom satsar på en hållbar livstid i alla led för gäster, samarbetspartners, anställda och alla andra. Alltsammans snyggt paketerat och med en genuin känsla.  

Vinnarmotivering till Årets Mötesbokare – Lena Gustavsson (Hotel J)
Lena har alltid kundens bästa i fokus. Hon är noggrann och lösningsorienterad i sina svar och presenterar gärna alternativ för att tillgodose kundens behov oavsett om det gäller lokal, aktivitet eller t.ex. plats för middag. Lena svarar alltid snabbt och korrekt, vilket gynnar våra gemensamma kunder och Svenska Mötens Innesäljsavdelning i sitt arbete.

 

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Mötesbokare utses av Svenska Mötens Innesäljsavdelning, Årets Mötesplats röstas fram av Svenska Mötens avtalskunder medan Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen som inte alltid uppmärksammas, att medlemmarna inom Svenska Möten ska inspireras av varandra samt att uppmuntra alla medlemmar att jobba med hållbarhets- och miljöfrågor på ett aktivt sätt.

Juryns ordförande är Svenska Mötens vd Sylvia Nylin. Den övriga juryn består av Eva Östling, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, samt Svenska Mötens ledningsgrupp: försäljningschef Pontus Esbo, innesäljchef Marianne Heidenberg, medlemschef Jannis Norén Karas, ekonomichef Karolina Filipsson och marknadschef Bibi Rydbacken.

Priset delades ut under Svenska Mötens årsmöte på Örenäs Slott i Glumslöv den 8 maj, 2017.

Mer läsning om priset och nomineringsprocessen hittar du här >>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *