De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2020!
Det är svåra tider för mötesbranschen och därför extra viktigt att samlas kring alla positiva initiativ som sker på mötesanläggningar. Svenska Mötespriset delas ut digitalt i år för att hylla anläggningar som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge.
Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – I dessa dystra tider känns det extra viktigt i år att samlas och sluta upp kring någonting positivt. Genom det här priset vill vi belysa alla bra initiativ som mötesanläggningarna tar och inspirera hela branschen till hållbart nytänkande.
De klasser där anläggningarna har chans att vinna är:
– Årets Miljöinitiativ
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesrum
– Årets Medlem
– Årets Slussare
Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen men som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar, samt att uppmuntra mötesanläggningarna att aktivt arbeta med hållbarhets- och miljöfrågor.
Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8 meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljnings- och affärsutvecklingschef Jannis Norén Karras, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.
Priset delas ut digitalt i år pga förhöjda restriktioner till följd av covid-19, måndag den 23 november 2020, kl. 11.45 – 12.15. Länk till sändningen publiceras i våra evenemang på LinkedIn och Facebook. Dela gärna med era kollegor och branschfolk.
Och de nominerade till Svenska Mötespriset 2020 är:
Årets Miljöinitiativ
Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.
– Bommersvik Konferens, Järna
Med ett cirkulärt tankesätt förädlas matavfallet till en jordförbättringsprodukt och gödningsmedel utan att producera växthusgaser. Genom att tillsätta bokshiströ till matavfallet och förvara det syrefattigt, bryts det ned i en mjölksyrnings- och jäsprocess (fermentering) som skapar en mullrik jord med mikroorganismer och näring.
– Högberga Gård, Lidingö
Kompis tuggar i sig gästernas matrester och omvandlar dessa till näringsrik jord. På bara ett dygn kan 75 kg rester förvandlas till 7,5 kg ren kompostjord, som gästerna får med sig hem och på så sätt blir en del av Högberga Gårds egna kretslopp – från jord till bord till jord till bord till jord. Till bord.
– Sigtunahöjden, Sigtuna
Sigtunahöjden är en av de första mötesanläggningarna i världen att koppla hela sin verksamhet till FN’s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Genom att redovisa sitt hållbarhetsarbete samt sätta upp konkreta mål som kontinuerligt utvärderas, är Sigtunahöjden ett föredöme för andra hotell, konferens- och mötesanläggningar.
Årets Nytänkare
Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.
– Vår Gård, Saltsjöbaden
Med ”Skrumpen svamp med rostat skinn”, ”Kantstött morot på tre vis”, ”På sista versen”, ”Ratade skatten” och ”Bedagad broccoli” på menyn, serveras fantastiska middagar lagade av råvaror som egentligen skulle hamnat i soporna i samarbete med den lokala matbutiken.
– Münchenbryggeriet, Stockholm
Genom att samarbeta med Klimato har Münchenbryggeriet klimatmärkt sina menyer och gör det lätt för sina kunder att göra rätt, hållbara val.
– Yasuragi, Nacka
Minskar sin klimatpåverkan – på riktigt. Har som uttalat mål att bli klimatpositiva till 2025 med med siktet instället på att kompensera så lite som möjligt och samtidigt vara klimatpositiva. 2019 gjorde Yasuragi sitt första klimatbokslut någonsin.
Årets Mötesrum
Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.
– Happy Tammsvik, Bro
The jungle. I dagens stressiga värld kan neurodesign och biofili hjälpa oss att stressa ner och hitta en bättre balans i vardagen. Därför har vi skapat en plats som främjar återhämtning, kreativitet, downtime, gemenskap, fokus och välbefinnande. Neurodesign handlar om att inreda för hälsa, prestation och välmående.
– Skogshem & Wijk, Lidingö
Säkerhetssalen. Säkerhet och snygg design i perfekt harmoni. Med lås med personlig kod, larm, bildövervakning av ut- och inpassage, egen övervakningscentral med krisrum, skottsäkert glas och ljudstörning, är detta rum i säkerhetens toppskikt.
– The Winery Hotel, Solna
Winery Rooftop hänger fritt ut över taket på The Winery Hotel. Detta är möteslokalen som trotsar tyngdlagen. En takskulptur och ett landmärke som, formad som ett öga ut mot omvärlden, bjuder in till gränslösa mötesupplevelser.
Årets Medlem
Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.
– Hotell Mossbylund, Ystad
Engagerade och proffsiga förebilder för branschen. Därtill aktiva ambassadörer för Svenska Möten och mycket uppskattade bland alla medarbetare.
– Marstrands Havshotell, Marstrand
En frisk fläkt på västkusten – ingenting är omöjligt! Använder sigillet med stolthet och påverkar alla på Svenska Möten med sin positiva energi.
– Bergendal, Sollentuna
Först ut i Sverige med att CovidClean-certifiera sig och en förebild med sin kommunikation om coronasäkra möten för hela branschen att ta efter.
Pris delas även ut till vinnarna av Årets Slussare, som går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest förfrågningar till sina branschkollegor under året.
Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.
Läs mer om priset på https://www.svenskamoten.se/svenska-motespriset-2020/