Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2020!

Det är svåra tider för mötesbranschen och därför extra viktigt att samlas kring alla positiva initiativ som sker på mötesanläggningar. Svenska Mötespriset delas ut digitalt i år för att hylla anläggningar som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge. 

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – I dessa dystra tider känns det extra viktigt i år att samlas och sluta upp kring någonting positivt. Genom det här priset vill vi belysa alla bra initiativ som mötesanläggningarna tar och inspirera hela branschen till hållbart nytänkande.

De klasser där anläggningarna har chans att vinna är:

– Årets Miljöinitiativ
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesrum
– Årets Medlem
– Årets Slussare

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen men som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar, samt att uppmuntra mötesanläggningarna att aktivt arbeta med hållbarhets- och miljöfrågor.

Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8 meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljnings- och affärsutvecklingschef Jannis Norén Karras, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.

Priset delas ut digitalt i år pga förhöjda restriktioner till följd av covid-19, måndag den 23 november 2020, kl. 11.45 – 12.15. Länk till sändningen publiceras i våra evenemang på LinkedIn och Facebook. Dela gärna med era kollegor och branschfolk.

 

Nominerad till Svenska Mötespriset 2020

 

 

Och de nominerade till Svenska Mötespriset 2020 är:

Årets Miljöinitiativ
Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.

– Bommersvik Konferens, Järna
Med ett cirkulärt tankesätt förädlas matavfallet till en jordförbättringsprodukt och gödningsmedel utan att producera växthusgaser. Genom att tillsätta bokshiströ till matavfallet och förvara det syrefattigt, bryts det ned i en mjölksyrnings- och jäsprocess (fermentering) som skapar en mullrik jord med mikroorganismer och näring.

– Högberga Gård, Lidingö
Kompis tuggar i sig gästernas matrester och omvandlar dessa till näringsrik jord. På bara ett dygn kan 75 kg rester förvandlas till 7,5 kg ren kompostjord, som gästerna får med sig hem och på så sätt blir en del av Högberga Gårds egna kretslopp – från jord till bord till jord till bord till jord. Till bord.

– Sigtunahöjden, Sigtuna
Sigtunahöjden är en av de första mötesanläggningarna i världen att koppla hela sin verksamhet till FN’s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Genom att redovisa sitt hållbarhetsarbete samt sätta upp konkreta mål som kontinuerligt utvärderas, är Sigtunahöjden ett föredöme för andra hotell, konferens- och mötesanläggningar.

Årets Nytänkare
Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.

– Vår Gård, Saltsjöbaden
Med ”Skrumpen svamp med rostat skinn”, ”Kantstött morot på tre vis”, ”På sista versen”, ”Ratade skatten” och ”Bedagad broccoli” på menyn, serveras fantastiska middagar lagade av råvaror som egentligen skulle hamnat i soporna i samarbete med den lokala matbutiken.

– Münchenbryggeriet, Stockholm
Genom att samarbeta med Klimato har Münchenbryggeriet klimatmärkt sina menyer och gör det lätt för sina kunder att göra rätt, hållbara val.

– Yasuragi, Nacka
Minskar sin klimatpåverkan – på riktigt. Har som uttalat mål att bli klimatpositiva till 2025 med med siktet instället på att kompensera så lite som möjligt och samtidigt vara klimatpositiva. 2019 gjorde Yasuragi sitt första klimatbokslut någonsin.

 

Årets Mötesrum
Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.

– Happy Tammsvik, Bro
The jungle. I dagens stressiga värld kan neurodesign och biofili hjälpa oss att stressa ner och hitta en bättre balans i vardagen. Därför har vi skapat en plats som främjar återhämtning, kreativitet, downtime, gemenskap, fokus och välbefinnande. Neurodesign handlar om att inreda för hälsa, prestation och välmående.

– Skogshem & Wijk, Lidingö
Säkerhetssalen. Säkerhet och snygg design i perfekt harmoni. Med lås med personlig kod, larm, bildövervakning av ut- och inpassage, egen övervakningscentral med krisrum, skottsäkert glas och ljudstörning, är detta rum i säkerhetens toppskikt.

– The Winery Hotel, Solna
Winery Rooftop hänger fritt ut över taket på The Winery Hotel. Detta är möteslokalen som trotsar tyngdlagen. En takskulptur och ett landmärke som, formad som ett öga ut mot omvärlden, bjuder in till gränslösa mötesupplevelser.


Årets Medlem 

Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.

– Hotell Mossbylund, Ystad
Engagerade och proffsiga förebilder för branschen. Därtill aktiva ambassadörer för Svenska Möten och mycket uppskattade bland alla medarbetare.

– Marstrands Havshotell, Marstrand
En frisk fläkt på västkusten – ingenting är omöjligt! Använder sigillet med stolthet och påverkar alla på Svenska Möten med sin positiva energi.

– Bergendal, Sollentuna
Först ut i Sverige med att CovidClean-certifiera sig och en förebild med sin kommunikation om coronasäkra möten för hela branschen att ta efter.

 

Pris delas även ut till vinnarna av Årets Slussare, som går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest förfrågningar till sina branschkollegor under året.

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Läs mer om priset på https://www.svenskamoten.se/svenska-motespriset-2020/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fagerudd motverkar mental ohälsa med tematiserade mötesrum

Fagerudd motverkar mental ohälsa med tematiserade mötesrum

Tematiserade mötesrum ska skapa kreativare möten och samtidigt stötta arbetet i att motverka psykisk ohälsa. Under pandemin har Fagerudd fortsatt fundera på hur de kan skapa förutsättningar för bättre möten, i linje med övertygelsen att bra möten kan göra världen bättre. Bland Fagerudds många mötesbyggnader har ett hus, kallat Gökboet, stått helt oanvänt. Alla i […]

Svenska Mötens nya vd ska ta mötesbranschen in i framtiden

Svenska Mötens nya vd ska ta mötesbranschen in i framtiden

Pressmeddelande den 21 juni 2021 Svenska Mötens nya vd heter Michael Schüller. Med lång erfarenhet från affärsresebyråvärlden bakom sig, tar han sig an utmaningen att möta marknadens förändrade behov och driva mötesbranschen in i framtiden. Coronapandemin har slagit stenhårt mot hela besöksnäringen och bland de allra hårdast drabbade är aktörerna inom mötesindustrin. Samtidigt har digitala […]

Starkt ökande efterfrågan på fysiska möten och konferenser.

Starkt ökande efterfrågan på fysiska möten och konferenser.

Coronapandemin har slagit stenhårt mot hela besöksnäringen och bland de allra hårdast drabbade är aktörerna inom mötesindustrin. Men nu ser Svenska Möten en ökande efterfrågan på fysiska möten och konferenser på externa mötesanläggningar. Maj månad utgjorde en vändpunkt för efterfrågan på fysiska möten och konferenser. Förfrågningarna på fysiska möten, konferenser, kick-offer och utbildningar till Svenska […]

Utekonferenser är inne!

Utekonferenser är inne!

Naturtrenden har växt sig allt starkare under pandemin och nu ser Svenska Möten ett nytt fenomen växa fram – utekonferensen. Efter ett år av distansarbete och ökande medvetenhet om de hälsorisker som bristen på det sociala skyddsnät som arbetsplatsen utgör, väljer vi nu att samlas till konferens utomhus. Enligt Arbetsmiljöverket är det arbetsgivarens ansvar att […]

Digital mötesexplosion – men vad händer efter pandemin?

Digital mötesexplosion – men vad händer efter pandemin?

De digitala mötesformaten är här för att stanna men bara 4 procent föredrar digitala möten efter pandemin. De redan hårt drabbade aktörerna inom mötesbranschen står nu inför en strukturomvandling. Svenska Möten har låtit göra en trendrapport* om hur våra möten kommer att se ut efter pandemin. Bara 4 procent av de svarande i Svenska Mötens […]

Svenska Möten testar mötesdeltagare för Covid-19

Svenska Möten testar mötesdeltagare för Covid-19

Nu erbjuder Svenska Möten snabbtestning av alla mötesdeltagare för pågående Covid-19-infektion innan konferensen*. 15 minuter efter utfört test meddelas provsvaret. Den nya tjänsten är ett samarbete med testföretaget Noviral. Testningen sker genom att utbildad vårdpersonal från testföretaget Noviral, utför ett antigentest på samtliga mötesdeltagare vid ankomst till mötesanläggningen. Deltagarna identifierar sig via bank-id och hålls […]

Nu söker vi en verkställande direktör!

Nu söker vi en verkställande direktör!

Vill du vara med på resan att digitalisera mötesbranschen, genom att ta dig an ett av branschens mest spännande jobb? Svenska Möten söker dig som vill anta utmaningen att driva mötesbranschen in i framtiden! Svenska Möten och hela mötesbranschen står inför en strukturomvandling. Vi söker därför en stark förändringsledare som kan tolka omvärlden, möta marknadens […]

De vann Svenska Mötespriset 2020!

De vann Svenska Mötespriset 2020!

När Svenska Mötespriset delades ut den 23 november samlades Svenska Mötens medlemmar för att hylla och fira årets vinnare. Det är tuffa tider för mötesbranschen och extra viktigt att samlas kring positiva initiativ som sker på mötesanläggningar och inspireras av och fira varandra. I ett år då ingenting är som det brukar, skedde prisutdelningen digitalt istället […]

Svenska Möten CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.

Svenska Möten CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.

41 procent av Svenska Mötens kunder uppger att en Covid-19 certifiering kommer att vara avgörande för val av extern mötesanläggning de närmaste tre åren*. För att få kunderna att känna sig trygga med att boka möten, har Svenska Möten inlett ett samarbete med Safehotels. Målet är att CovidClean™-certifiera samtliga utvalda medlemsanläggningar. I en värld som […]

Svenska Möten del av stor omställningsinsats för skånska mötesanläggningar

Svenska Möten del av stor omställningsinsats för skånska mötesanläggningar

Tourism in Skåne har beviljats EU-medel för ett projekt som fram till 2023 ska skapa förutsättningarna för en mer konkurrenskraftig och innovativ mötesbransch som har bättre motståndskraft mot omvärldsförändringar. Svenska Möten är del av initiativet som är ett samarbete mellan åtta regionala turismorganisationer. Det har knappast undgått någon att besöksnäringen är under hård press, och […]