Inga sparade anläggningar!
Visa orginalspråket
Frågor & svar

De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2019!

Svenska Möten hyllar medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt och som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge. Svenska Mötespriset delas ut under en galamiddag på Marstrands Havshotell den 13 maj.

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – Vi vill lyfta fram och synliggöra de anläggningar som gör det där lilla extra för sina kunder, medarbetare och är pionjärer inom hållbarhet. Syftet är att anläggningarna ska inspireras och lära av varandra och sätta strålkastarljuset på alla initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

De klasser där anläggningarna tävlar om priserna är:

– Årets Miljöinitiativ
– Årets Mötesrum
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesbokare
– Årets Medlem
– Årets Mötesplats
– Årets Slussare

De nominerade i de olika klasserna är:

Årets Miljöinitiativ

Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Rent hus med bara vanligt vatten. Gällöfsta går i bräschen för branschen och städar utan rengöringsmedel – med bara vanligt vatten. Modigt och inspirerande!

Marstrands Havshotell, Marstrand
Behjärtansvärt initiativ till att hjälpa sina gäster att göra gott. Genom att skänka en slant till välgörenhetsorganisationen Rädda Haven för alla gäster som avböjer stannastäd blir det lätt att göra bra val. Vi hoppas många tar efter!

Sigtunahöjden, Sigtuna
För initiativet Restaurang Skog och för ett imponerande helhetstänk kring hållbarhet. Och inte minst för sitt arbete med sitt matsvinn, som ligger på motsvarande två små chilifrukter per gäst och dag.

 

Årets Mötesrum

Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.

Bommersvik, Järna
Digitalt brus byts mot skogens sus. Ett mötesrum utan teknik och utan digitala hjälpmedel. Ett mötesrum som sänker stressnivåer och barriärer. Skogsfloating. Helt rätt i tiden!

Görvälns Slott, Järfälla
Ett härligt och ombonat mötesrum som bjuder in till att kombinera möte, arbete, njutning och avkoppling. Visst går det alldeles utmärkt att mötas även i soffgrupper!

Skogshem & Wijk, Lidingö
Takbjälkar tillräckligt starka för att lyfta en bil, ett tak tillräckligt högt för att rymma en segelbåt, tillräckligt långt för en catwalk och tillräckligt brett för en sprakande show. EventArena tillhör det absolut toppskiktet av Sveriges möteslokaler!

 

Årets Nytänkare

Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.

Åkeshofs Slott, Bromma
Ut med bacon och skinka från frukostbordet och fram med gröna juicer, varma grönsaker, gröt, frukter och omelett. Åkeshofs Slott har vågat sätta ner foten rejält och storsatsar på det gröna köket. Modigt och inspirerande för andra att ta efter!

Nääs Fabriker, Tollered
I det här ansvarstagande och inspirerande initiativet tas fasta på hur viktigt språket är för integrationen och trivseln på en arbetsplats. En gång i veckan byts köket, restaurangen och hotellmiljön till skolbänken och SFI utbildning.

Sigtunahöjden, Sigtuna
Sigtunahöjden har till fullo förstått fördelarna med digital marknadsföring och vikten av att även möta gästen online, De vågar investera i personal, verktyg och program för att nå genom bruset och sticka ut.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Alla behöver vi avkoppling, rörelse, reflektion, lek, fokusering, umgänge och sömn för att må bra och prestera optimalt. Gästerna på Gällöfsta påminns ständigt om denna mentala tallriksmodell under vistelsen.

 

Årets Mötesbokare

Den mötesbokare bland Svenska Mötens medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt under året.

Josefin Hafström – Margretetorps Gästgifvaregård, Ängelholm
Är glad och positiv och ser alltid till gästernas bästa. Hon svarar snabbt, korrekt och säljande och är en verklig Svenska Möten-ambassadör.

Anna Kaufeldt – Hotell Kristina, Sigtuna
Är alltid flexibel och ingenting är omöjligt. Anna är alltid proffsig, glad och positiv. Hon har superkoll på våra förfrågningar och återkopplar alltid med utförliga och säljande svar. 

Jens Lindqvist – Hotell Mossbylund
Förmedlar en personlig och positiv känsla till våra kunder på ett bra och informativt sätt. Offerterna är tydliga och ger svar på de både vi och kunderna efterfrågar. Snabb, bra och proffsig

 

Årets Medlem

Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.

Stora Brännbo, Sigtuna
Nomineras för sitt mångåriga engagemang i Svenska Mötens råd och möten och en genuin vilja påverka och utveckla Svenska Möten till det bättre. En verklig ambassadör!

Färna Herrgård, Skinnskatteberg
För stor delaktighet i Svenska Mötens träffar och råd. Har verkligen insett storheten med nätverket och är föredömen när det gäller att ta till vara på möjligheten att delta och påverka.

Skogshem & Wijk, Lidingö
Sanna ambassadörer i allting som de gör. Ingenting är omöjligt! Använder sigillet med stolthet och berör alla på Svenska Möten med sin positiva syn och stora hjärtan.

7A, Stockholm
Bidrar till alla våra möten, forum och nätverksträffar och deltar i våra utbildningar. 7A är ett riktigt bra exempel på hur man utnyttjar sitt medlemskap i Svenska Möten till max!

Örenäs Slott, Glumslöv
Grymma slussare och aktiva deltagare på möten och utbildningar i Svenska Mötens regi. En viktig ambassadör som tar tillvara på alla möjligheter som medlemsskapet bjuder på!

 

Årets Mötesplats

Svenska Mötens kunder röstar fram sin favorit bland de 10 anläggningar som under föregående år fått högst snittbetyg i kundenkäterna på de frågor som mäter den övergripande kundnöjdheten inklusive rekommendationsbenägenhet, vilja att återkomma till anläggningen samt den totala upplevelsen. Minst 10 svar i kundenkäten är kravet för att kunna bli utvald som nominerad.

Thoresta Herrgård, Bro
Bomans Hotell, Trosa
Flädie Mat & Vingård, Bjärred
Ulfsunda Slott, Bromma


Årets Slussare

Priset går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest bokningar till sina branschkollegor under året.

Logi: Marstrands Havshotell, Marstrand
Dag: World Trade Center, Stockholm

 

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen som inte alltid uppmärksammas, att medlemmarna inom Svenska Möten ska inspireras av varandra samt att uppmuntra alla medlemmar att jobba med hållbarhets- och miljöfrågor på ett aktivt sätt.

Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8Meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljningschef Pontus Esbo, innesäljchef Marianne Heidenberg, medlemschef Jannis Norén Karas, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Mötesbokare utses av Svenska Mötens Innesäljsavdelning, Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare, Årets Mötesplats röstas fram av Svenska Mötens avtalskunder och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Priset delas ut under Svenska Mötens årsmöte på Marstrands Havshotell den 13 maj, 2019.

Läs mer om priset på https://www.svenskamoten.se/svenska-motespriset-2019/

Svenska Möten sätter Sverige på den internationella möteskartan

Svenska Möten sätter Sverige på den internationella möteskartan

Pressmeddelande 23 november 2022 Svenska Möten ingår ett fördjupat partnerskap med IACC, en global medlemsorganisation som representerar konferensanläggningar och mötesplatser runt om i världen. Det utvidgade samarbetet innebär att Svenska Mötens medlemmar får en global plattform att synas på samt ett internationellt nätverk för erfarenhets- och kunskapsutbyte. ”Vi ser vårt partnerskap med IACC som en […]

Svenska Möten sätter nytt försäljningsrekord

Svenska Möten sätter nytt försäljningsrekord

Pressmeddelande 27 oktober 2022 I takt med en större efterfrågan på fysiska möten och nya behov av långsiktiga mötespartners har Svenska Mötens erbjudande växt sig större efter pandemin. Och för första gången, sedan starten för drygt 40 år sedan, nådde organisationen nu i höst en samlad försäljning för 2022 på över 500 miljoner kronor. – […]

Lunds universitet förlänger med Svenska Möten – efter lyckad offentlig upphandling

Lunds universitet förlänger med Svenska Möten – efter lyckad offentlig upphandling

Pressmeddelande 21 oktober 2022 Svenska Möten gick återigen vinnande ur den offentliga upphandlingen om Lunds universitet. Det nya fyraårsavtalet blir en förlängning på Svenska Mötens och Lunds universitets redan pågående samarbete. Fler och fler företag och organisationer, både privata och offentliga, har under de senaste åren efterfrågat en möjlighet att kunna ta ett bredare och […]

Hållbarhet i fokus när Svenska Mötens kockutbildning rör sig västerut

Hållbarhet i fokus när Svenska Mötens kockutbildning rör sig västerut

Pressmeddelande 10 oktober 2022 Hållbarhet står på agendan när Svenska Möten drar i gång andra tillfället av sin nya kockutbildning. Denna gång hålls utbildningen på hotell- och konferensanläggningen Två Skyttlar i natursköna Örby, några mil öster om Göteborg. Med syftet att inspirera och öka kunskapen kring hållbarhet inom matlagning sjösattes Svenska Mötens första kockutbildning tidigare […]

Svenska Mötens hållbarhetsarbete spänner över alla de Globala Målen

Svenska Mötens hållbarhetsarbete spänner över alla de Globala Målen

Svenska Möten har länge jobbat med hållbarhetsperspektivet och har bland annat krav på Svanenmärkning hos sina drygt 130 utvalda medlemsanläggningar. Nu kraftsamlar organisationen för att ta fler steg framåt i att leda mötesbranschen till ett hållbart samhälle utifrån miljömässiga, sociala och ekonomiska perspektiv med utgångpunkt från Agenda 2030. – Vi vill att våra kunder ska […]

Svenska Möten blir huvudpartner till mässan Möten & Event

Svenska Möten blir huvudpartner till mässan Möten & Event

Pressmeddelande 31 augusti 2022 Svenska Möten inleder ett helt nytt samarbete med Möten & Event 2023, Sveriges ledande och största mässa för alla som arrangerar och producerar event, möten och konferensen. Mässan arrangeras av Live Expo på Kistamässan i Stockholm den 22–23 februari 2023. Mässan har de senaste åren haft en starkt tillväxt och befäste […]

Svenska Möten satsar på att utbilda kockar i hållbarhet

Svenska Möten satsar på att utbilda kockar i hållbarhet

Pressmeddelande den 22 juni 2022 Svenska Möten vill leda mötesbranschen till ett hållbart samhälle utifrån miljömässiga, sociala och ekonomiska perspektiv med utgångspunkt från agenda 2030 och växlar nu upp hållbarhetsarbetet. Sett ur ett miljömässigt perspektiv är maten på anläggningar oftast den största källan till koldioxidutsläpp och därför har Svenska Möten tagit fram en utbildning riktad […]

Svenska Mötens Trendrapport – nu vill svenskarna vara tillsammans igen

Svenska Mötens Trendrapport – nu vill svenskarna vara tillsammans igen

Pressmeddelande den 14 juni 2022 Pandemins isolering har ändrat våra mötesbeteenden och påmint oss om betydelsen av relationer och mänsklig kontakt. I årets upplaga av Svenska Mötens trendrapport står ”Tillsammans” med en större social närvaro i centrum när möten och konferenser nu bokas. Relationer, mänsklig kontakt samt en högre fysisk och social närvaro står nu […]

Maria Skarve, ny Marknads- och kommunikationschef på Svenska Möten

Maria Skarve, ny Marknads- och kommunikationschef på Svenska Möten

Pressmeddelande den 9 maj 2022 Svenska Möten står tillsammans med hela mötesbranschen inför en omfattande strukturomvandling, med anpassning och digitalisering utifrån marknadens nya krav. Svenska Möten vill också möta kundernas behov av en mer långsiktig strategisk mötespartner. Som ett led i detta har Maria Skarve anställts som ny Marknads- och kommunikationschef. Maria har en lång […]

Göteborgs Stad väljer Svenska Möten – största mötesavtalet någonsin

Göteborgs Stad väljer Svenska Möten – största mötesavtalet någonsin

Pressmeddelande den 2 maj 2022 Göteborgs Stad har upphandlat ett nytt mötesavtal med Svenska Möten. Avtalet är det största någonsin för Svenska Möten och ger samtidigt Göteborgs Stad möjligheten att koncentrera sig helt på sin kärnverksamhet. ”Som Sveriges ledande mötesexpert är vår roll inte bara att boka kundens möten utan även att ge kunden styrning […]