Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2019!

Svenska Möten hyllar medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt och som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge. Svenska Mötespriset delas ut under en galamiddag på Marstrands Havshotell den 13 maj.

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – Vi vill lyfta fram och synliggöra de anläggningar som gör det där lilla extra för sina kunder, medarbetare och är pionjärer inom hållbarhet. Syftet är att anläggningarna ska inspireras och lära av varandra och sätta strålkastarljuset på alla initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

De klasser där anläggningarna tävlar om priserna är:

– Årets Miljöinitiativ
– Årets Mötesrum
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesbokare
– Årets Medlem
– Årets Mötesplats
– Årets Slussare

De nominerade i de olika klasserna är:

Årets Miljöinitiativ

Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Rent hus med bara vanligt vatten. Gällöfsta går i bräschen för branschen och städar utan rengöringsmedel – med bara vanligt vatten. Modigt och inspirerande!

Marstrands Havshotell, Marstrand
Behjärtansvärt initiativ till att hjälpa sina gäster att göra gott. Genom att skänka en slant till välgörenhetsorganisationen Rädda Haven för alla gäster som avböjer stannastäd blir det lätt att göra bra val. Vi hoppas många tar efter!

Sigtunahöjden, Sigtuna
För initiativet Restaurang Skog och för ett imponerande helhetstänk kring hållbarhet. Och inte minst för sitt arbete med sitt matsvinn, som ligger på motsvarande två små chilifrukter per gäst och dag.

 

Årets Mötesrum

Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.

Bommersvik, Järna
Digitalt brus byts mot skogens sus. Ett mötesrum utan teknik och utan digitala hjälpmedel. Ett mötesrum som sänker stressnivåer och barriärer. Skogsfloating. Helt rätt i tiden!

Görvälns Slott, Järfälla
Ett härligt och ombonat mötesrum som bjuder in till att kombinera möte, arbete, njutning och avkoppling. Visst går det alldeles utmärkt att mötas även i soffgrupper!

Skogshem & Wijk, Lidingö
Takbjälkar tillräckligt starka för att lyfta en bil, ett tak tillräckligt högt för att rymma en segelbåt, tillräckligt långt för en catwalk och tillräckligt brett för en sprakande show. EventArena tillhör det absolut toppskiktet av Sveriges möteslokaler!

 

Årets Nytänkare

Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.

Åkeshofs Slott, Bromma
Ut med bacon och skinka från frukostbordet och fram med gröna juicer, varma grönsaker, gröt, frukter och omelett. Åkeshofs Slott har vågat sätta ner foten rejält och storsatsar på det gröna köket. Modigt och inspirerande för andra att ta efter!

Nääs Fabriker, Tollered
I det här ansvarstagande och inspirerande initiativet tas fasta på hur viktigt språket är för integrationen och trivseln på en arbetsplats. En gång i veckan byts köket, restaurangen och hotellmiljön till skolbänken och SFI utbildning.

Sigtunahöjden, Sigtuna
Sigtunahöjden har till fullo förstått fördelarna med digital marknadsföring och vikten av att även möta gästen online, De vågar investera i personal, verktyg och program för att nå genom bruset och sticka ut.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Alla behöver vi avkoppling, rörelse, reflektion, lek, fokusering, umgänge och sömn för att må bra och prestera optimalt. Gästerna på Gällöfsta påminns ständigt om denna mentala tallriksmodell under vistelsen.

 

Årets Mötesbokare

Den mötesbokare bland Svenska Mötens medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt under året.

Josefin Hafström – Margretetorps Gästgifvaregård, Ängelholm
Är glad och positiv och ser alltid till gästernas bästa. Hon svarar snabbt, korrekt och säljande och är en verklig Svenska Möten-ambassadör.

Anna Kaufeldt – Hotell Kristina, Sigtuna
Är alltid flexibel och ingenting är omöjligt. Anna är alltid proffsig, glad och positiv. Hon har superkoll på våra förfrågningar och återkopplar alltid med utförliga och säljande svar. 

Jens Lindqvist – Hotell Mossbylund
Förmedlar en personlig och positiv känsla till våra kunder på ett bra och informativt sätt. Offerterna är tydliga och ger svar på de både vi och kunderna efterfrågar. Snabb, bra och proffsig

 

Årets Medlem

Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.

Stora Brännbo, Sigtuna
Nomineras för sitt mångåriga engagemang i Svenska Mötens råd och möten och en genuin vilja påverka och utveckla Svenska Möten till det bättre. En verklig ambassadör!

Färna Herrgård, Skinnskatteberg
För stor delaktighet i Svenska Mötens träffar och råd. Har verkligen insett storheten med nätverket och är föredömen när det gäller att ta till vara på möjligheten att delta och påverka.

Skogshem & Wijk, Lidingö
Sanna ambassadörer i allting som de gör. Ingenting är omöjligt! Använder sigillet med stolthet och berör alla på Svenska Möten med sin positiva syn och stora hjärtan.

7A, Stockholm
Bidrar till alla våra möten, forum och nätverksträffar och deltar i våra utbildningar. 7A är ett riktigt bra exempel på hur man utnyttjar sitt medlemskap i Svenska Möten till max!

Örenäs Slott, Glumslöv
Grymma slussare och aktiva deltagare på möten och utbildningar i Svenska Mötens regi. En viktig ambassadör som tar tillvara på alla möjligheter som medlemsskapet bjuder på!

 

Årets Mötesplats

Svenska Mötens kunder röstar fram sin favorit bland de 10 anläggningar som under föregående år fått högst snittbetyg i kundenkäterna på de frågor som mäter den övergripande kundnöjdheten inklusive rekommendationsbenägenhet, vilja att återkomma till anläggningen samt den totala upplevelsen. Minst 10 svar i kundenkäten är kravet för att kunna bli utvald som nominerad.

Thoresta Herrgård, Bro
Bomans Hotell, Trosa
Flädie Mat & Vingård, Bjärred
Ulfsunda Slott, Bromma


Årets Slussare

Priset går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest bokningar till sina branschkollegor under året.

Logi: Marstrands Havshotell, Marstrand
Dag: World Trade Center, Stockholm

 

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen som inte alltid uppmärksammas, att medlemmarna inom Svenska Möten ska inspireras av varandra samt att uppmuntra alla medlemmar att jobba med hållbarhets- och miljöfrågor på ett aktivt sätt.

Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8Meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljningschef Pontus Esbo, innesäljchef Marianne Heidenberg, medlemschef Jannis Norén Karas, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Mötesbokare utses av Svenska Mötens Innesäljsavdelning, Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare, Årets Mötesplats röstas fram av Svenska Mötens avtalskunder och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Priset delas ut under Svenska Mötens årsmöte på Marstrands Havshotell den 13 maj, 2019.

Läs mer om priset på https://www.svenskamoten.se/svenska-motespriset-2019/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu söker vi en verkställande direktör!

Vill du vara med på resan att digitalisera mötesbranschen, genom att ta dig an ett av branschens mest spännande jobb? Svenska Möten söker dig som vill anta utmaningen att driva mötesbranschen in i framtiden! Svenska Möten och hela mötesbranschen står inför en strukturomvandling. Vi söker därför en stark förändringsledare som kan tolka omvärlden, möta marknadens […]

De vann Svenska Mötespriset 2020!

När Svenska Mötespriset delades ut den 23 november samlades Svenska Mötens medlemmar för att hylla och fira årets vinnare. Det är tuffa tider för mötesbranschen och extra viktigt att samlas kring positiva initiativ som sker på mötesanläggningar och inspireras av och fira varandra. I ett år då ingenting är som det brukar, skedde prisutdelningen digitalt istället […]

De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2020!

Det är svåra tider för mötesbranschen och därför extra viktigt att samlas kring alla positiva initiativ som sker på mötesanläggningar. Svenska Mötespriset delas ut digitalt i år för att hylla anläggningar som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge.  […]

CovidClean-certifiering

Svenska Möten CovidClean™ certifierar mötesanläggningar.

41 procent av Svenska Mötens kunder uppger att en Covid-19 certifiering kommer att vara avgörande för val av extern mötesanläggning de närmaste tre åren*. För att få kunderna att känna sig trygga med att boka möten, har Svenska Möten inlett ett samarbete med Safehotels. Målet är att CovidClean™-certifiera samtliga utvalda medlemsanläggningar. I en värld som […]

Svenska Möten del av stor omställningsinsats för skånska mötesanläggningar

Tourism in Skåne har beviljats EU-medel för ett projekt som fram till 2023 ska skapa förutsättningarna för en mer konkurrenskraftig och innovativ mötesbransch som har bättre motståndskraft mot omvärldsförändringar. Svenska Möten är del av initiativet som är ett samarbete mellan åtta regionala turismorganisationer. Det har knappast undgått någon att besöksnäringen är under hård press, och […]

Lägesrapport från krisdrabbad mötesbransch

Coronapandemin har skakat om hela mötesbranschen i sina grundvalar. Fortsatta restriktioner och hot om en andra våg eller ökad smittspridning, skapar stor osäkerhet för alla aktörer inom mötesbranschen som går en tuff höst till mötes. Men trots det finns det små ljusglimtar som ger hopp om en framtid. Rapporter i media om nya rekord för […]

Nödrop från mötesindustrin!

Öppet brev till regeringen, riksdag, media och övriga intressenter. Coronapandemin har på något sätt påverkat alla i samhället. Både de medicinska och ekonomiska effekterna har slagit hårt på Sverige och resten av världen. Besöksnäringen drabbades mycket hårt och lamslogs omgående. På vissa håll inom besöksnäringen rapporteras det nu om att en långsam återhämtning börjar ske. […]

Sylvia Nylin och Kadi Upmark om läget för DI TV

Mötesbranschen är en av de branscher som drabbas hårt av coronavirusets framfart. Här berättar vår vd Sylvia Nylin och Kadi Upmark, vd på Vår Gård Saltsjöbaden om läget för DI TV. Konferensbranschen är extermt konjukturkänslig så all form av hinder slår hårt mot vår bransch. Sedan krisen inträffade har det i princip varit fritt fall. Kundernas mötesstopp […]

Öppet brev till Sveriges regering

Tiden håller på att rinna ut för Sveriges hotell, spa, restauranger och mötesanläggningar. Läget är nattsvart för Sveriges hotell, restauranger, mötesanläggningar som gapar tomma i skuggan av Corona. Tillsammans skapar vi tillväxt, sysselsättning och utveckling över hela landet. Besöksnäringen sysselsätter 200 000 anställda*, som till stor del består av utlandsfödda, instegsjobb och unga. Under 2018 uppgick […]

Ställ inte in – ställ om! Det är tid att hjälpa varandra

Att man i dessa tider ska undvika folksamlingar och stora konferenser har nog inte undgått någon. Men varje inställt möte drabbar en småföretagare över hela vårt land som just nu kämpar för sin överlevnad. Så innan du ställer in mötet helt, är det möjligt att boka om det till ett datum längre fram? Eller prova […]