Inga sparade anläggningar!
Frågor & svar

De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2019!

Svenska Möten hyllar medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt och som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge. Svenska Mötespriset delas ut under en galamiddag på Marstrands Havshotell den 13 maj.

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – Vi vill lyfta fram och synliggöra de anläggningar som gör det där lilla extra för sina kunder, medarbetare och är pionjärer inom hållbarhet. Syftet är att anläggningarna ska inspireras och lära av varandra och sätta strålkastarljuset på alla initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

De klasser där anläggningarna tävlar om priserna är:

– Årets Miljöinitiativ
– Årets Mötesrum
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesbokare
– Årets Medlem
– Årets Mötesplats
– Årets Slussare

De nominerade i de olika klasserna är:

Årets Miljöinitiativ

Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Rent hus med bara vanligt vatten. Gällöfsta går i bräschen för branschen och städar utan rengöringsmedel – med bara vanligt vatten. Modigt och inspirerande!

Marstrands Havshotell, Marstrand
Behjärtansvärt initiativ till att hjälpa sina gäster att göra gott. Genom att skänka en slant till välgörenhetsorganisationen Rädda Haven för alla gäster som avböjer stannastäd blir det lätt att göra bra val. Vi hoppas många tar efter!

Sigtunahöjden, Sigtuna
För initiativet Restaurang Skog och för ett imponerande helhetstänk kring hållbarhet. Och inte minst för sitt arbete med sitt matsvinn, som ligger på motsvarande två små chilifrukter per gäst och dag.

 

Årets Mötesrum

Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.

Bommersvik, Järna
Digitalt brus byts mot skogens sus. Ett mötesrum utan teknik och utan digitala hjälpmedel. Ett mötesrum som sänker stressnivåer och barriärer. Skogsfloating. Helt rätt i tiden!

Görvälns Slott, Järfälla
Ett härligt och ombonat mötesrum som bjuder in till att kombinera möte, arbete, njutning och avkoppling. Visst går det alldeles utmärkt att mötas även i soffgrupper!

Skogshem & Wijk, Lidingö
Takbjälkar tillräckligt starka för att lyfta en bil, ett tak tillräckligt högt för att rymma en segelbåt, tillräckligt långt för en catwalk och tillräckligt brett för en sprakande show. EventArena tillhör det absolut toppskiktet av Sveriges möteslokaler!

 

Årets Nytänkare

Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.

Åkeshofs Slott, Bromma
Ut med bacon och skinka från frukostbordet och fram med gröna juicer, varma grönsaker, gröt, frukter och omelett. Åkeshofs Slott har vågat sätta ner foten rejält och storsatsar på det gröna köket. Modigt och inspirerande för andra att ta efter!

Nääs Fabriker, Tollered
I det här ansvarstagande och inspirerande initiativet tas fasta på hur viktigt språket är för integrationen och trivseln på en arbetsplats. En gång i veckan byts köket, restaurangen och hotellmiljön till skolbänken och SFI utbildning.

Sigtunahöjden, Sigtuna
Sigtunahöjden har till fullo förstått fördelarna med digital marknadsföring och vikten av att även möta gästen online, De vågar investera i personal, verktyg och program för att nå genom bruset och sticka ut.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Alla behöver vi avkoppling, rörelse, reflektion, lek, fokusering, umgänge och sömn för att må bra och prestera optimalt. Gästerna på Gällöfsta påminns ständigt om denna mentala tallriksmodell under vistelsen.

 

Årets Mötesbokare

Den mötesbokare bland Svenska Mötens medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt under året.

Josefin Hafström – Margretetorps Gästgifvaregård, Ängelholm
Är glad och positiv och ser alltid till gästernas bästa. Hon svarar snabbt, korrekt och säljande och är en verklig Svenska Möten-ambassadör.

Anna Kaufeldt – Hotell Kristina, Sigtuna
Är alltid flexibel och ingenting är omöjligt. Anna är alltid proffsig, glad och positiv. Hon har superkoll på våra förfrågningar och återkopplar alltid med utförliga och säljande svar. 

Jens Lindqvist – Hotell Mossbylund
Förmedlar en personlig och positiv känsla till våra kunder på ett bra och informativt sätt. Offerterna är tydliga och ger svar på de både vi och kunderna efterfrågar. Snabb, bra och proffsig

 

Årets Medlem

Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.

Stora Brännbo, Sigtuna
Nomineras för sitt mångåriga engagemang i Svenska Mötens råd och möten och en genuin vilja påverka och utveckla Svenska Möten till det bättre. En verklig ambassadör!

Färna Herrgård, Skinnskatteberg
För stor delaktighet i Svenska Mötens träffar och råd. Har verkligen insett storheten med nätverket och är föredömen när det gäller att ta till vara på möjligheten att delta och påverka.

Skogshem & Wijk, Lidingö
Sanna ambassadörer i allting som de gör. Ingenting är omöjligt! Använder sigillet med stolthet och berör alla på Svenska Möten med sin positiva syn och stora hjärtan.

7A, Stockholm
Bidrar till alla våra möten, forum och nätverksträffar och deltar i våra utbildningar. 7A är ett riktigt bra exempel på hur man utnyttjar sitt medlemskap i Svenska Möten till max!

Örenäs Slott, Glumslöv
Grymma slussare och aktiva deltagare på möten och utbildningar i Svenska Mötens regi. En viktig ambassadör som tar tillvara på alla möjligheter som medlemsskapet bjuder på!

 

Årets Mötesplats

Svenska Mötens kunder röstar fram sin favorit bland de 10 anläggningar som under föregående år fått högst snittbetyg i kundenkäterna på de frågor som mäter den övergripande kundnöjdheten inklusive rekommendationsbenägenhet, vilja att återkomma till anläggningen samt den totala upplevelsen. Minst 10 svar i kundenkäten är kravet för att kunna bli utvald som nominerad.

Thoresta Herrgård, Bro
Bomans Hotell, Trosa
Flädie Mat & Vingård, Bjärred
Ulfsunda Slott, Bromma


Årets Slussare

Priset går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest bokningar till sina branschkollegor under året.

Logi: Marstrands Havshotell, Marstrand
Dag: World Trade Center, Stockholm

 

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen som inte alltid uppmärksammas, att medlemmarna inom Svenska Möten ska inspireras av varandra samt att uppmuntra alla medlemmar att jobba med hållbarhets- och miljöfrågor på ett aktivt sätt.

Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8Meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljningschef Pontus Esbo, innesäljchef Marianne Heidenberg, medlemschef Jannis Norén Karas, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Mötesbokare utses av Svenska Mötens Innesäljsavdelning, Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare, Årets Mötesplats röstas fram av Svenska Mötens avtalskunder och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Priset delas ut under Svenska Mötens årsmöte på Marstrands Havshotell den 13 maj, 2019.

Läs mer om priset på https://www.svenskamoten.se/svenska-motespriset-2019/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Svenska Möten går mot försäljningsrekord.

Svenska Möten går mot sitt starkaste år någonsin. Under årets första sju månader ökade det bokade försäljningsvärdet med 18 procent, jämfört med samma period förra året. Medvinden beror på flera vunna offentliga upphandlingar och nya avtal inom den privata sektorn. En ökande medvetenhet om potentiella besparingar har lett till att allt fler organisationer och företag […]

​Jannis Norén Karas får utökad roll på Svenska Möten

Svenska Mötens medlemschef Jannis Norén Karas har fått en utökad roll inom organisationen. Den nya titeln är försäljnings- och affärsutvecklingschef och innebär ett övergripande ansvar över avdelningarna försäljning och medlemsservice.  – Jag är glad, stolt och ödmjuk inför mitt utökade uppdrag, säger Jannis. Det händer mycket på Svenska Möten och vi går från klarhet till […]

De vann Svenska Mötespriset 2019!

När Svenska Mötespriset delades ut under en galamiddag på Marstrands Havshotell den 13 maj, hyllades de anläggningar bland Svenska Mötens medlemmar som inspirerar andra att tänka i nya banor. Och de vinnande anläggningarna är…   Årets Miljöinitiativ – Marstrands Havshotell, Marstrand Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan […]

Nu söker vi en projektledare!

Vill du bidra till att driva mötesindustrin framåt och vara med i en spännande fas i Svenska Mötens utveckling?  Vi fortsätter att växa och söker nu en kollega till vårt affärsområde Medlemsservice som vill ta ansvar för att projektleda våra nätverksmöten, events och utbildningar som riktar sig till våra medlemsanläggningar. Vad innebär rollen? I rollen […]

Svenska Möten tar fajten mot stillasittande möten

Svenska Möten har ingått ett samarbete med hälsoföretaget Yogobe. Samarbetet innebär att alla Svenska Mötens kunder som konfererar på en medlemsanläggning som anslutit sig till Yogobe kommer att få tillgång till Yogobes tjänst Pausa Smart. Pausa Smart består av en lång rad videor med guidade, effektiva och engerigivande övningar som man lätt kan planera in […]

Två nya utvalda medlemmar till Svenska Möten

Flera nya avtalskunder gör att Svenska Möten behöver fler medlemsanläggningar i Stockholm för att möta den stora efterfrågan. De senaste två anläggningarna att bli utvalda av Svenska Möten är Bryggarsalen i centrala Stockholm och Skytteholm på Ekerö. Svenska Möten fortsätter att växa. Med flera nya, stora avtalskunder som signerat med organisationen den senaste tiden, behövs […]

GMIC Sweden blir Nätverket Hållbar Besöksnäring

För snart tio år sen bildades föreningen GMIC Sweden av ett gäng framsynta personer och organisationer i mötes- och evenemangsnäringen som ville vara del av lösningen och påverka branschen i hållbar riktning. Det är en ideell och politiskt obunden förening för aktörer inom mötes-, evenemangs- och turistnäringen som vill vara med och driva en hållbar […]

Svenska Möten höjer statusen på mötesbranschen

För att utveckla mötesindustrin i Sverige och höja statusen på jobb inom branschen, startar Svenska Möten en egen akademi. Svenska Möten har redan certifierat över 100 mötesrådgivare och nu breddas utbudet till att spänna över en mångfald av utbildningar inom områden som ledarskap, marknadsföring, service, hållbarhet, säkerhet, revenue management och inköp. Att behålla befintlig och […]

Svenska Möten startar ny mötesplats

Den 6 – 7 maj 2020 lanserar Svenska Möten en ny, årlig mötesplats för mötesanläggningar från hela Sverige, nationella kunder och partners. Det kommer bli ett par dagar, fyllda med kunskap, nyheter och inspiration för alla som i någon form arbetar med möten. En mötesmässa i ett helt nytt och inspirerande format. Arbetsnamnet för dagarna […]

Rönneberga är ny medlem i Svenska Möten

Svenska Möten fortsätter att växa. Vid ingången av 2019 var bokningarna hela 36 procent över föregående år. Samtidigt säkras en fortsatt hög efterfrågan av flera nya vunna upphandlingar och avtal. Som en av åtgärderna för att möta den stora efterfrågan har Rönneberga Konferens på Lidingö valts ut som ny medlem. – Konferensmarknaden i Stockholm är […]

Hej!

Vi på Svenska Möten vill göra dig till möteshjälte och se till att dina möten rockar! Vi ger dig mötestips, inspiration och nyttig kunskap om hur du planerar och leder ett riktigt bra möte. Prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Vänligen bekräfta att du vill prenumerera på våra nyhetsbrev och därmed godkänner att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy.