Inga sparade anläggningar!

Välj språk

Visa orginalspråket
Frågor & svar

De har chans att vinna Svenska Mötespriset 2019!

Svenska Möten hyllar medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt och som inspirerar andra att tänka i nya banor. I juryn sitter bland andra Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita och Svanens vd Ragnar Unge. Svenska Mötespriset delas ut under en galamiddag på Marstrands Havshotell den 13 maj.

Svenska Mötens vd Sylvia Nylin kommenterar priset så här: – Vi vill lyfta fram och synliggöra de anläggningar som gör det där lilla extra för sina kunder, medarbetare och är pionjärer inom hållbarhet. Syftet är att anläggningarna ska inspireras och lära av varandra och sätta strålkastarljuset på alla initiativ som inte alltid får den uppmärksamhet de förtjänar.

De klasser där anläggningarna tävlar om priserna är:

– Årets Miljöinitiativ
– Årets Mötesrum
– Årets Nytänkare
– Årets Mötesbokare
– Årets Medlem
– Årets Mötesplats
– Årets Slussare

De nominerade i de olika klasserna är:

Årets Miljöinitiativ

Priset går till den anläggning som gjort ett extra lovvärt initiativ till miljöförbättringar och som kan inspirera andra till att göra något liknande till kommande år.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Rent hus med bara vanligt vatten. Gällöfsta går i bräschen för branschen och städar utan rengöringsmedel – med bara vanligt vatten. Modigt och inspirerande!

Marstrands Havshotell, Marstrand
Behjärtansvärt initiativ till att hjälpa sina gäster att göra gott. Genom att skänka en slant till välgörenhetsorganisationen Rädda Haven för alla gäster som avböjer stannastäd blir det lätt att göra bra val. Vi hoppas många tar efter!

Sigtunahöjden, Sigtuna
För initiativet Restaurang Skog och för ett imponerande helhetstänk kring hållbarhet. Och inte minst för sitt arbete med sitt matsvinn, som ligger på motsvarande två små chilifrukter per gäst och dag.

 

Årets Mötesrum

Priset går till den anläggning som har det mest funktionella eller mest nyskapande mötesrummet bland Svenska Mötens anläggningar.

Bommersvik, Järna
Digitalt brus byts mot skogens sus. Ett mötesrum utan teknik och utan digitala hjälpmedel. Ett mötesrum som sänker stressnivåer och barriärer. Skogsfloating. Helt rätt i tiden!

Görvälns Slott, Järfälla
Ett härligt och ombonat mötesrum som bjuder in till att kombinera möte, arbete, njutning och avkoppling. Visst går det alldeles utmärkt att mötas även i soffgrupper!

Skogshem & Wijk, Lidingö
Takbjälkar tillräckligt starka för att lyfta en bil, ett tak tillräckligt högt för att rymma en segelbåt, tillräckligt långt för en catwalk och tillräckligt brett för en sprakande show. EventArena tillhör det absolut toppskiktet av Sveriges möteslokaler!

 

Årets Nytänkare

Priset går till den anläggning som gjort något nytt eller nyskapande under året.

Åkeshofs Slott, Bromma
Ut med bacon och skinka från frukostbordet och fram med gröna juicer, varma grönsaker, gröt, frukter och omelett. Åkeshofs Slott har vågat sätta ner foten rejält och storsatsar på det gröna köket. Modigt och inspirerande för andra att ta efter!

Nääs Fabriker, Tollered
I det här ansvarstagande och inspirerande initiativet tas fasta på hur viktigt språket är för integrationen och trivseln på en arbetsplats. En gång i veckan byts köket, restaurangen och hotellmiljön till skolbänken och SFI utbildning.

Sigtunahöjden, Sigtuna
Sigtunahöjden har till fullo förstått fördelarna med digital marknadsföring och vikten av att även möta gästen online, De vågar investera i personal, verktyg och program för att nå genom bruset och sticka ut.

Gällöfsta Konferens, Kungsängen
Alla behöver vi avkoppling, rörelse, reflektion, lek, fokusering, umgänge och sömn för att må bra och prestera optimalt. Gästerna på Gällöfsta påminns ständigt om denna mentala tallriksmodell under vistelsen.

 

Årets Mötesbokare

Den mötesbokare bland Svenska Mötens medlemsanläggningar som utmärkt sig på ett positivt sätt under året.

Josefin Hafström – Margretetorps Gästgifvaregård, Ängelholm
Är glad och positiv och ser alltid till gästernas bästa. Hon svarar snabbt, korrekt och säljande och är en verklig Svenska Möten-ambassadör.

Anna Kaufeldt – Hotell Kristina, Sigtuna
Är alltid flexibel och ingenting är omöjligt. Anna är alltid proffsig, glad och positiv. Hon har superkoll på våra förfrågningar och återkopplar alltid med utförliga och säljande svar. 

Jens Lindqvist – Hotell Mossbylund
Förmedlar en personlig och positiv känsla till våra kunder på ett bra och informativt sätt. Offerterna är tydliga och ger svar på de både vi och kunderna efterfrågar. Snabb, bra och proffsig

 

Årets Medlem

Priset går till den medlemsanläggning som agerar som ambassadörer för Svenska Möten, har hög närvaro på våra träffar, engagerar sig i råd och utbildningar och både bidrar med och delar med sig av kunskap och inspiration för att Svenska Möten ska bli ännu bättre.

Stora Brännbo, Sigtuna
Nomineras för sitt mångåriga engagemang i Svenska Mötens råd och möten och en genuin vilja påverka och utveckla Svenska Möten till det bättre. En verklig ambassadör!

Färna Herrgård, Skinnskatteberg
För stor delaktighet i Svenska Mötens träffar och råd. Har verkligen insett storheten med nätverket och är föredömen när det gäller att ta till vara på möjligheten att delta och påverka.

Skogshem & Wijk, Lidingö
Sanna ambassadörer i allting som de gör. Ingenting är omöjligt! Använder sigillet med stolthet och berör alla på Svenska Möten med sin positiva syn och stora hjärtan.

7A, Stockholm
Bidrar till alla våra möten, forum och nätverksträffar och deltar i våra utbildningar. 7A är ett riktigt bra exempel på hur man utnyttjar sitt medlemskap i Svenska Möten till max!

Örenäs Slott, Glumslöv
Grymma slussare och aktiva deltagare på möten och utbildningar i Svenska Mötens regi. En viktig ambassadör som tar tillvara på alla möjligheter som medlemsskapet bjuder på!

 

Årets Mötesplats

Svenska Mötens kunder röstar fram sin favorit bland de 10 anläggningar som under föregående år fått högst snittbetyg i kundenkäterna på de frågor som mäter den övergripande kundnöjdheten inklusive rekommendationsbenägenhet, vilja att återkomma till anläggningen samt den totala upplevelsen. Minst 10 svar i kundenkäten är kravet för att kunna bli utvald som nominerad.

Thoresta Herrgård, Bro
Bomans Hotell, Trosa
Flädie Mat & Vingård, Bjärred
Ulfsunda Slott, Bromma


Årets Slussare

Priset går till den dag- respektive logianläggning som slussat vidare flest bokningar till sina branschkollegor under året.

Logi: Marstrands Havshotell, Marstrand
Dag: World Trade Center, Stockholm

 

Syftet med priset är att sätta strålkastarljuset på de många initiativ som sker inom mötesbranschen som inte alltid uppmärksammas, att medlemmarna inom Svenska Möten ska inspireras av varandra samt att uppmuntra alla medlemmar att jobba med hållbarhets- och miljöfrågor på ett aktivt sätt.

Juryn består av Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita, Ragnar Unge, vd på Svanen, mötesevangelisten Micke Darmell, Gr8Meetings samt Svenska Mötens ledningsgrupp: vd Sylvia Nylin, försäljningschef Pontus Esbo, innesäljchef Marianne Heidenberg, medlemschef Jannis Norén Karas, ekonomichef Jonas Ringvall Fäldt och marknadschef Bibi Rydbacken.

Till Årets Mötesrum, Nytänkare och Miljöinitiativ har anläggningarna själva fått skicka in bidrag. Årets Mötesbokare utses av Svenska Mötens Innesäljsavdelning, Årets Medlem röstas fram av Svenska Mötens medarbetare, Årets Mötesplats röstas fram av Svenska Mötens avtalskunder och Årets Slussare bygger på faktiska siffror.

Priset delas ut under Svenska Mötens årsmöte på Marstrands Havshotell den 13 maj, 2019.

Läs mer om priset på https://www.svenskamoten.se/svenska-motespriset-2019/

Svenska Möten och Adapt vinner avtal värt 100 miljoner kronor med Skolverket

Svenska Möten och Adapt vinner avtal värt 100 miljoner kronor med Skolverket

Pressmeddelande 18 september 2023 Svenska Möten och Adapt har nyligen tecknat ett omfattande avtal med Skolverket till ett värde av cirka 100 miljoner kronor. Uppdraget i avtalet omfattar att sköta Skolverkets mötesbokning samt produktion av digitala och fysiska möten. Avtalet sträcker sig över två år med möjlighet för en förlängning på upp till två år.  […]

Charlotta Bryskhe ny försäljningschef på Svenska Möten

Charlotta Bryskhe ny försäljningschef på Svenska Möten

Pressmeddelande 22 augusti 2023 Fler och fler företag och organisationer inser kraften i det fysiska mötet och upplever behovet av en strategisk mötespartner. Någon som kan hjälpa dem att samla alla sina bokningar på samma ställe, få överblick, kostnadskontroll, statistik och service. Här har Svenska Möten ett mycket starkt erbjudande med en hög kundnöjdhet som […]

Svenska Möten partner till Mötesplats Offentliga Affärer

Svenska Möten partner till Mötesplats Offentliga Affärer

Pressmeddelande 17 augusti 2023 Mötesplats Offentliga Affärer är mötesplatsen och konferensen för de som arbetar med upphandling och inköp i en offentlig organisation. En mötesplats för kunskap och de senaste rönen och ett utmärkt tillfälle att hålla sig uppdaterad kring det senaste inom yrkesområdet. Svenska Möten är 2023 partner till Mötesplats Offentliga Affärer. – Som […]

Här är vinnarna av Copper Skillet 2023

Här är vinnarna av Copper Skillet 2023

Pressmeddelande 13 juni 2023 När Sverigefinalen av kocktävlingen Copper Skillet igår avgjordes på Münchenbryggeriet tog Ruth Weldegiorgis, Sigtunahöjden, hem segern i seniorklassen och Hannes Sinkkonen, Två Skyttlar, vann i juniorklassen. Copper Skillet är en global tävling för kockar som jobbar på konferensanläggningar anslutna till IACC, International Association of Conference Centers. Vinnarna får nu tävla vidare […]

Den 12 juni koras Sveriges bästa konferenskockar!

Den 12 juni koras Sveriges bästa konferenskockar!

Pressmeddelande 1 juni 2023 Svenska Möten presenterar Copper Skillet – en global tävling för kockar som jobbar på mötesplatser och konferensanläggningar. Den svenska finalen av Copper Skillet går i år av stapeln den 12 juni på Münchenbryggeriet Event & Konferens. Kockar från konferensanläggningar i hela landet har fått kvala till den svenska upplagan av kocktävlingen. En namnkunnig jury […]

En stark företagskultur kräver större affärsmässighet i möteskultur

En stark företagskultur kräver större affärsmässighet i möteskultur

Pressmeddelande 31 maj 2023 I distansarbetets tidsålder har möten fått både nya definitioner och betydelse. Förutsättningarna har förändrats och skapat nya möjligheter som flexibilitet, tidsbesparingar och hållbarhet genom till exempel minskat resande. Men det har också medfört risker som till exempel att fler medarbetare jobbar i silos och upplever splittring. Att företagskulturen blir lidande. Motreaktionen […]

Här är vinnarna som tar hem Svenska Mötespriset

Här är vinnarna som tar hem Svenska Mötespriset

Pressmeddelande 16 maj 2023 Igår kväll klev fem glada och stolta vinnare upp på scen och tog emot varsitt stjärnformat och prestigefyllt pris. Svenska Mötespriset delas ut till både mötesplatser och enskilda personer som utmärkt sig på ett positivt sätt under året. Stellar Hall på Vildmarkshotellet i Kolmården var fylld till sista stol. – Efter […]

Svenska Möten leder mötesbranschen mot ökad hållbarhet

Svenska Möten leder mötesbranschen mot ökad hållbarhet

Pressmeddelande 9 maj 2023 Svenska Möten har sedan länge arbetat målmedvetet för att bidra till ökad hållbarhet i organisationen och på sina utvalda mötesplatser. Nu jobbar man även på att sprida kunskap vidare till branschen och samhället. Svenska Möten utgår, som många andra organisationer, från FN:s Agenda 2030 och de miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarhetsmålen. […]

De bästa av de bästa har chans att vinna! Nu presenteras de nominerade till Svenska Mötespriset.

De bästa av de bästa har chans att vinna! Nu presenteras de nominerade till Svenska Mötespriset.

Pressmeddelande 24 april 2023 Efter en tids uppehåll är Svenska Mötespriset tillbaka. Syftet är att lyfta och synliggöra de mötesplatser som gör det där extra. Anläggningar som har de mest nöjda kunderna, som satsar på nytänkande och hållbarhet – och som inspirerar andra. Den 15 maj utses vinnarna i fem olika priskategorier på Vildmarkshotellet, Kolmården. […]

Sverige er tættere på, end du tror! Svenska Möten välkomnar danska konferensgäster.

Sverige er tættere på, end du tror! Svenska Möten välkomnar danska konferensgäster.

Pressmeddelande 21 mars 2023 Svenska Möten välkomnar under parollen ”Meet In Sweden” konferensgäster från andra länder till Sverige. Onsdagen den 22 mars har den danska målgruppen möjlighet att träffa oss på Møde & Eventmessen i Köpenhamn. Anledningarna till att konferera i Sverige är många. Detta kommer Svenska Möten att berätta om på Møde & Eventmessen […]