Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

22 apr 2024

Experttips – arrangera en kostnadsmedveten konferens

Ladegården östermalma

Arrangera en kostnadseffektiv konferens

En konferens är för många företag en viktig strategisk investering i arbetet med att bygga företagskultur eller som en markering på någon form av nystart alternativt omstart. För att uppnå önskad effekt och resultat av investeringen är det viktigt att agera både smart och kostnadseffektivt. Att lägga pengar och tid på rätt saker samt att hålla ned kostnaderna utan att kompromissa med kvaliteten.

–  Allt börjar med att fastställa syftet med konferensen. En klar målbild är avgörande för att kunna fatta kloka beslut kring platsval, agenda och aktiviteter. Hur man fördelar budgeten för att få mest värde för pengarna och samtidigt får det resultat man önskar. Enligt vår trendrapport 2024 ser vi en ökad efterfrågan på kvalitet framför kvantitet vilket innebär att det är viktigare än någonsin att varje element av konferensen stöder det övergripande syftet, berättar Charlotta Bryskhe, försäljningschef på Svenska Möten.

Tidpunkten och platsen för konferensen kan ha stor påverkan på kostnaderna. Kan ni vara flexibla i när konferensen ska genomföras? Genom att boka konferensen under en mindre populär tidpunkt, både på året och under veckan, finns det bättre förutsättningar till lägre priser på konferenslokaler och boende. En annan viktig punkt är att ta in flera offerter och jämföra dessa. Om du tar hjälp av Svenska Möten så hjälper vi dig med detta.

Högberga Gård Aktiviteter Wine building

Fokusera på viktiga kostnader

Vad är viktigt för era deltagare och ert syfte? Är det en inspirerande talare eller en workshop som engagerar? Är det aktiviteter eller upplevelser? Prioritera vad ni lägger pengarna på. Att investera i nyckelelement utifrån ert syfte och behov kan göra stor skillnad för deltagarupplevelsen.

Använd checklistor för att inte missa något

–  För att hålla koll på allt och inte missa något när man ska boka sin konferens kan det vara en bra idé att använda sig av Svenska Mötens olika checklistor. Vi erbjuder till exempel en checklista, med nio enkla tips att tänka på för att boka en kostnadsmedveten konferens, som kan vara ett utmärkt verktyg för planering och kostnadsoptimering, säger Charlotta.

Slutligen är det viktigt att göra en noggrann uppföljning. Genom att utvärdera konferensen efteråt kan ni lära er av vad som fungerade bra och vad som kan förbättras för framtida evenemang. Utvärderingen ger en fingervisning om var ni ska lägga krutet och hjälper er att investera smart och hålla kostnaderna nästa gång ni ska konferera. Även är kan Svenska Möten hjälpa er.

9 tips för en kostnadsmedveten konferens

Dela inlägget