Inga sparade anläggningar!

Välj språk

Visa orginalspråket
Frågor & svar
Photo: Pexels Belle Co

Tips på aktiviteter som bygger laget under din kick-off

En kick off är ett av dina bästa verktyg för att sätta tonen för den företagskultur du vill ska prägla din verksamhet. Ju bättre relationer dina medarbetare har, desto lättare förstår, kommunicerar och läser de av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för ökad kreativitet och snabbare problemlösning. Få saker bygger lag lika effektivt som en rolig och inkluderande teambyggande aktivitet. Här är våra bästa tips på aktiviteter som bygger laget under din kick off.

Vi ser nu allt fler rapporter som stärker bilden av hur viktiga pusselbitar för framgångsrika verksamheter – som kreativitet, samverkan och företagskultur – blir lidande av att vi inte har kunnat ses fysiskt under coronapandemin. Syftet med en kickoff är inte bara att förankra verksamhetens eller projektets mål hos alla medarbetare eller projektmedlemmar, det är också en chans för alla deltagare att bygga och fördjupa relationer. För när vi bygger relationer, bygger vi också den så viktiga lagkänslan och tilliten till våra kollegor. Det är kittet som gör oss till ett ”vi”. Ju bättre relationer, desto lättare blir det att förstå och läsa av varandra, vilket i sin tur skapar utrymme för kreativitet och problemlösning. Kort sagt är kickoffen ett verktyg för att sätta tonen för den företagskultur du vill ska prägla din verksamhet.

So far, so good. Men att välja en aktivitet som hela gruppen uppskattar, kan delta i och som uppnår syftet med din kick off kan vara knepigt. Vad ska man välja? Hur ska man tänka?

Vårt tips är att lägga lite tid på att välja rätt aktivitet som speglar ditt mötes syfte och mål. Om gruppen inte redan känner varandra så väl, är troligtvis syftet att lära känna varandra. Fundera på någon typ av samarbetsövning med gott om tid för att prata och interagera med varandra, exempelvis att laga mat tillsammans. Känner gruppen redan varandra väl? Då kanske en mer upplevelseinrikad aktivitet, exempelvis en höghöjdsbana skulle svetsa ihop och höja tilliten inom teamet?

Tänk på att inte ordna en halvdag med bergsklättring om det finns personer i gruppen som har fysiska begränsningar eller funktionshinder. Välj heller inte ett quiz om svenska schlagers under middagen, om någon av medarbetarna inte växt upp i Sverige. Och en karaokekväll kan bli ganska stel om det är en ny grupp som inte redan känner varandra väl…

Här nedan listar onlinemagasinet Eventeffect.se ett antal aktiviteter att inspireras av:

 • Prova på att blåsa glas

På till exempel Steninge Glashytta och hos Eventguiden kan ni boka in er på glasblåsningen. En kreativ övning som kräver timing, teknik och en känsla för glasets särskilda egenskaper.

 • Spela en lagsport

Ställ fram två mål och dela in gruppen i två lag. En aktivitet där du måste samarbeta med dina kollegor för att vinna. Det behöver inte vara svårare än så.

 • Arrangera en vernissage

Ta fram akrylfärg och staffli och låt dina kollegor inspireras av naturen eller av ett förutbestämt tema. Hos Måla och Skåla på Skeppsholmen får ni sippa på ett glas vin, medan ni guidas steg för steg av en konstnär. Vill ni hellre måla fritt går även det bra.

 

Kick off aktiviteter

pexels-maarten-van-den-heuvel

 

 • Laga mat tillsammans

Skapa sammansvetsade team genom att tillsammans laga god mat. Runt om i Sverige finns matlagningskurser, där du och dina kollegor tillsammans får lära er att laga olika anrättningar. Det finns en mängd olika kulinariska upplevelser att välja bland.

 • Lådbilsrally

Bygg en lådbil tillsammans i lag. Innan tävlingsracet startar bedöms bilens komfort, säkerhet, hållbarhet, ekonomi och utseende. Du kan hittar lådbilsrace runt om i Sverige på Aliva äventyr, även hos Älvkarleby turist- och konferens.

 • Lär er vika ballongfigurer

Brightside guidar er in i ballongfigurernas värld. Förutom att det är ett perfekt partytrick inför nästa firmafest så är det en rolig teambuilding-övning. Vem av kollegorna kan sno ihop den snyggaste ballongen?

 • Gå en adrenalinfylld höghöjdsbana

Ingenting svetsar samman en grupp så effektivt som adrenalin. Höghöjdsbanor finns på flera ställen runt om i Sverige. Att utmana sin bekvämlighetsgräns är inte bara utvecklande, det är också roligt och stärkande.

 • Drinkskola

Lära dig drinkens olika beståndsdelar och att svänga flaskor och shakers på ett sätt som kommer att imponera på vänner och gäster. Läs mer på Swedish Event eller på Eventguiden.

 • Boka en bowlingbana

Bowling är en klassisk aktivitet som alla kan delta i. På Birka Bowling i Stockholm kan du abonnera ett eget rum med tre banor och kyl. Känner ni er hungriga kan ni beställa in plockmat, snacks eller hamburgare ner till banorna.

 • Talangjakt

Alla har vi någon dold talang eller nått gammalt partytrick att damma av. Dela upp gruppen i lag och låt dem fila på ett varsitt nummer. Sedan poängsätter ni varandra utifrån bestämda kriterier så som talang, humor och utförande. Ni kommer garanterat lära er mycket nytt om varandra.

 • Bygg en flotte

Känn historiens vingslag när ni bygger och åker timmerflotte. En aktivitet där ni vistas i naturen, upplever friheten och tillsammans löser en uppgift. Bygg din flotte till exempel hos Vildmark i Värmland eller på Äventyrscampen i Sövde. Självklart avslutas aktiviteten med ett race.

 • Gå på tur

Det finns flera fina vandringsleder runt om i Sverige. Välj en kortare dagstur eller en längre led där ni kan stanna halvvägs för att övernatta. Kungsleden som sträcker sig mellan Abisko Hemavan sägs vara en av världens bästa vandringsleder.

 • Spela minigolf

Minigolf är ett klassiskt svenskt sommarnöje som har funnits sedan sedan 1931. Numera finns det även mysiga banor att spela inomhus på under vintern. Leta på er närmaste bana och utmana dina kollegor i träffsäkerhet.

 • Utmana varandra i boule

Det tar bara några minuter att lära sig att spela boule men det sägs ta flera år att behärska alla taktiska och tekniska finesser. Boule är en sport som blir allt mer populär. Hitta er närmaste boulebana eller skapa er egen på närmaste grusplätt.

 • Anti-Gravity yoga

Anti-Gravity Yoga blandar traditionell yoga med pilates, styrkeövningar, gymnastik och luftakrobatik. Övningarna utförs i en slags hängmatta. Passar både nybörjare och erfarna yogis. En rolig aktivitet att prova på tillsammans med dina kollegor. Du hittar aktiviteten på Sats runt om i Stockholm.

 • Gå en danskurs

Salsa, tango, magdans, jazz eller hiphop. Valmöjligheterna är nästin oändliga. De flesta dansskolor brukar ha privata kurser för grupper. Kontakta din lokala dansskola och styr upp en dansklass med gung.

 • Lär er dreja

Att skapa med händerna ökar kreativiteten. Boka in er på en heldag i en drejningsstudio. Kanske kan målet vara att skapa en personlig kaffekopp att ha på jobbet.

 • Gå på mat- och dryckesprovningar

Förbättra era mat- och dryckeskunskaper genom att bjuda med dina kollegor på olika mat- och dryckesprovningar. Ni kan lära er mer om choklad, vin, ost och mycket mer. Undersök vad din stad kan erbjuda för provningar.

 • Prova silversmide

Ta en kurs i silversmide och skapa era egna unika smycken. Tillsammans med en silversmed får ni lära er hur hantverket går till från början till slut.

 • Brygg egen öl

Boka in er på en bryggkurs. När ölen är bryggd kan ni designa och döpa ölen till något passande. Perfekt inför nästa aw.

 • Femkamp

Utmana dina kollegor på femkamp. På nöjesparker så som Gröna Lund, Liseberg och Furuvik hittar ni färdiga femkamper eller så skapar ni er egen på närmaste gräsplätt. Avsluta dagen med en bit mat.

 • Åk på en ribbåts tur

Hyr Ribbåtar och njut av en adrenalinfylld tur på vattnet. Många ribbåtsföretag erbjuder turer tillsammans med mat, dryck och roliga aktiviteter.

 

 • Spela in en egen låt

Är ni ett gäng musikaliska personer? Hoppa in i en musikstudio och skapa er alldeles egen låt. Om ni är riktigt ambitiösa kan ni även göra er egen musikvideo. Kommer garanterat leda till många skratt.

 • Kör shuffleboard

Shuffleboard är ett sällskapsspel med anor från 1500 talets England. Det påminner en del om curling med skillnaden att du står på golvet och har själva spelplanen i midjehöjd. Shuffleboard blir ett allt vanligare inslag på pubar och barer.

 • Sjung karaoke

Släpp loss tillsammans och sjung era favoritlåtar. Boka in er på ett karaoke rum eller hyr en karaokeutrustning till kontoret.

 • Bind era egna blomsterbuketter

Träna upp era gröna fingrar. Tillsammans med en florist får ni lära er att binda snygga blomsterkransar. Blanda olika typer av blommor, strukturer och längder för att skapa en unik bukett.

 • Åk på en kajaktur

Hyr kajaker och njut av en naturupplevelse på sjön. Glöm inte att packa en picknickkorg full med mat och något gott att dricka.

 • Boka in er på ett escape room

Slå era kloka huvuden ihop i ett Escape room. Under en timme ska ni lösa rummets utmaning för att ta er ut. Här gäller det att tänka logiskt och samarbeta.

 • Boka standup

Humor och glädje är alltid ett vinnande koncept för att höja stämningen. Ta med dina kollegor till närmaste standup-scen och få er ett gott skratt tillsammans.

 

Tänk på! Välj aktiviteter som speglar ditt syfte och mål. Är syftet att lära känna varandra, fundera på någon typ av samarbetsövning, exempelvis att laga mat tillsammans. Och ordna inte en halvdag med bergsklättring om det finns personer i gruppen som har fysiska begränsningar eller funktionshinder. Välj heller inte ett quiz om svenska schlagers under middagen, om någon av medarbetarna inte växt upp i Sverige.

 

Behöver du hjälp att boka rätt anläggning för din aktivitet?
Vi kan våra mötesanläggningar och vi finns här för att guida dig till rätt aktivitet under din kick off! Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig!

Fler tips för en lyckad kick off här >>

Tipsen är hämtade från Eventeffect.se >>

Våra bästa tips för covidsäkra möten

Våra bästa tips för covidsäkra möten

Just när vi äntligen hade fått träffa kollegorna igen och mötas – på riktigt, så är vi tillbaka till nya restriktioner och hemarbete. Men i mötesrum över hela Sverige pågår det dagligen säkra och ansvarsfulla möten som bygger företagskulturer, svetsar samman team och ger näring åt kreativa framtidsvisioner.  Här är våra bästa tips för covidsäkra […]

Sju tips för en lyckad julfest

Sju tips för en lyckad julfest

Det är mitten av december och vi befinner oss mitt i julfesternas högsäsong. För de flesta är jobbets högtidliga sammankomst bara kul. Men vissa kanske en oro för att smittas, inför att veta vem man ska prata med eller vad för beteende man ska acceptera, kan skapa stress inför festen.  Här är sju tips som […]

Covid-testa dina mötesdeltagare!

Covid-testa dina mötesdeltagare!

Visste du att du kan beställa ett snabbtest av alla mötesdeltagare för pågående Covid-19-infektion genom oss? Testningen sker på plats på mötesanläggningen innan konferensen, mötet eller julbordet och 15 minuter efter utfört test meddelas provsvaret. Du kan också beställa prisvärda självtester genom oss som levereras till anläggningen.  Hur går det till? Testningen går till så […]

När ska mötet vara fysiskt och när kan det vara digitalt?

När ska mötet vara fysiskt och när kan det vara digitalt?

Ska mötet vara fysiskt eller digitalt? Vilken mötesform passar för vilket typ av möte? Här har vi skapat en enkel checklista med vilket möte som passar i vilken mötesform. Det finns så klart inget facit till detta utan det beror på just ditt syfte och mål med mötet. Om det är något du behöver tänka […]

Mötesstruktur inför det nya året

Mötesstruktur inför det nya året

Möten är som du säkert redan känner till, ett av de viktigaste ledarskapsverktyg som finns för ledare att uppnå ett företag- eller organisations verksamhetsmål. Oavsett i vilken kanal du väljer att ha dina möten just nu, digitalt, fysiskt eller i hybridform, är fördelen med en bra mötesstruktur på plats att du får en tydlig överblick […]

Webbinarium – Hållbara konferenser

Webbinarium – Hållbara konferenser

Att boka ett hållbart möte, konferens eller evenemang är så mycket mer än att kolla om det finns laddstolpar för alla på mötesanläggningen eller undvika kött på menyn. Det här kostnadsfria webbinariet är för dig som och vill ha koll på vilka do’s and don’t du behöver veta för att utifrån de globala målen planera och […]

Dags att damma av möteskunskapen

Dags att damma av möteskunskapen

Efter en lång tids distansarbete är kanske mötesskillsen i fysiska möten lite ringrostig? Hur var det nu man gjorde nu igen?  Till din hjälp har vi samlat några nyttiga länkar: Du hittar en rad praktiska och nedladdningsbara guider om hur du bokar och leder möten i vår Kunskapsbank >> Hur möblerar man mötesrummet vid ett […]

Hybridmöten är det nya svarta. Men hur möblerar man?

Hybridmöten är det nya svarta. Men hur möblerar man?

Att hybridmöten är här för att stanna råder det inga tvivel om. Vi är övertygade om att det kommer vara lika vanligt att koppla upp kollegor eller talare på distans som det är att visa en powerpointbild eller skriva på whiteboarden framöver. Detta ställer förstås krav på den tekniska utrustningen som finns tillgänglig i mötesrummet […]

Trygga mötesplatser för höstens möten

Trygga mötesplatser för höstens möten

Så lider sommaren och semestrarna mot sitt slut. Nu ska verksamheter planeras, strategier smidas och nya, revolutionerade idéer födas. Dessutom ska team svetsas samman och den så viktiga företagskulturen stärkas igen nu när vi inte setts på länge. För att göra det bra måste vi träffas. Men är mötesplatserna trygga? Går det att ha coronasäkra […]

Våra bästa tips för en lyckad kick off

Våra bästa tips för en lyckad kick off

Här bjuder vi på våra bästa tips på hur du fixar en lyckad och minnesvärd kick off. På kick offen sätter du tonen för hur samarbetet i ett företag, arbetsteam eller projektgrupp, ska fungera framåt. Lägg därför tid på att noga tänka igenom vad du vill få ut av tiden tillsammans och bygg upplägg och […]