Inga sparade anläggningar!
Kreativa möten

5 kreativa sätt att brainstorma

Här kommer en checklista på 5 kreativa sätt att brainstorma. Perfekt för det lite mindre mötet eller en kreativ session inom företaget. 

Kom ihåg att syfte och mål med ert möte är viktigt att kommunicera i en tidig process. Val av lokal och plats är viktigare än man kan tro och är bra att ha i åtanke när du bokar ditt nästa möte. Nedan följer en bra checklista för att på ett kreativt sätt brainstorma fram bra idéer.

1. Rita vad du säger
Det finns något speciellt med att använda symboler och streckgubbar för att kommunicera. Testa att rita din idé och orden kommer praktiskt taget att komma av sig själva.

2. Brainstorma alla dåliga idéer
Istället för att skriva ner alla bra idéer, börja med dom dåliga. Ovanligt ofta kan det leda till en lösning som är precis så galen att den fungerar.

3. Skriv din idé som ett brev
Om du kämpar med att formulera din idé, testa att skriva ner den riktad till en särskild person. Visualisera personen i ditt huvud och skriv sedan ett brev riktat till dem. Det kan göra din idé tydligare.

4. Kör en teknologi-detox
Gå upp tidigt en dag, stäng av mobilen och fäll ihop latopen. Så fort du får ett teknologisug, skriv eller ta en promenad. När eftermiddagen kommer är din hjärna fylld av idéer!

5. Få feedback från social media
Istället för att lägga tre månader på att försöka komma på den perfekta idén, testa att dela saker på social media och se vad folk tycker. Feedbacken kan du sen använda för att finslipa din idé.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *