En god möteskultur

Möten kan vara tråkiga, ostrukturerade och stressade men de kan också vara alldeles, alldeles underbara. Med rätt verktyg, kunskap och träning kan du vända dina möten till att ge energi snarare än att ta energi från dina mötesdeltagare.

För oss handlar möteskultur om att skapa möjligheter snarare än måsten. Med en god möteskultur är 100 procent av all mötestid som dina medarbetare tillbringar i möten effektivt tillbringad tid. Det minskar stressen inom företaget och har en positiv påverkan på engagemang och förmåga att utvecklas.

Nedan följer tre områden som alla är lika viktiga för strävan mot en god möteskultur.

Den viktiga mötesplaneringen
Inför varje möte behöver du ta dig tid att fundera över mötets syfte (varför), mötets mål (vad vi ska uppnå), vilka behöver vara närvarande, samt när, hur och var vi ska mötas. Ta gärna hjälp i början när du planerar mötet för att tydliggöra och särskilja mål och syfte. Ett enkelt tips är att minska ner på tiden ni möts. Som ren vana planerar vi oftast in en timme för ett möte. Testa med 30 eller 45 minuter istället och du kommer märka att du och dina kollegor får mer tid över till själva mötesplaneringen.

Mötesregler inom hela företaget
En viktig del av möteskulturen är att tillsammans bestämma förhållningssätt, eller spelregler som det också kallas, till era möten. Vad har mötesledaren för ansvar och vad förväntas av mötesdeltagaren? Det kan handla om små saker som mobilfritt på bordet, att alla ska komma i tid eller att du faktiskt får tacka nej till ett möte om det saknas tydligt syfte och mål.

Se till att alla på arbetsplatsen skriver under spelreglerna ni kommer fram till. Det ökar chansen att de efterlevs.

Platsen gör skillnad
Einstein sa: ”Vansinne är att göra samma saker om och om igen och förvänta sig olika resultat”. Undersökningar visar att miljön påverkar oss mycket mer än man tidigare trott. Platsen gör skillnad, nu mer än någonsin.

Tips! Efter avslutat möte ställa er frågan: Vad gjorde vi bra i det här mötet? Att vänta på att möteskulturen kommer på måndag, eller efter semestern, det fungerar inte. Du måste ta tjuren vid hornen direkt och justera din planering efter deltagarnas återkoppling.

Mer om möteskultur från bloggen

Vi finns här för dig!

Kontakta oss eller fyll i formuläret så hör vi av oss.

Team Leader Försäljning/Key Account

Team Leader Försäljning/Key Account

Karin Molnö

0771-50 55 00

  • I och med att du kontaktar oss via vårt webbformulär godkänner du att vi lagrar dina personuppgifter enligt vår personuppgiftspolicy >>

Våra mötestjänster för en bättre möteskultur