Meny

Bokmärken

Boka ditt möte

Vi på Svenska Möten hjälper dig med:
  • Kostnadsfri rådgivning och guidning
  • En personlig mötesrådgivare
  • Tillgång till en stor kunskapsbank

Fyll i dina önskemål

Hitta din anläggning och möteslokal, se lediga datum och priser, boka och få bekräftelse direkt.

Tipsa en kollega
Translation

The content of this website is automatically translated using Google Translate.

Frågor & svar

Om Svenska Möten

Svenska Möten ska utveckla företag och organisationer genom att vara Sveriges bästa mötespartner. Vi ska vara den mest effektiva bokningskanalen och den självklara experten för hållbara möten, genom att erbjuda de bästa mötesplatserna i Sverige.​ Dessutom hjälper vi företag på en strategisk nivå att få en överblick och kontroll över organisationens möten och styra mot uppsatta policys.

Våra utvalda mötesplatser äger oss.

Svenska Möten är en medlemsorganisation som ägs av cirka 150 utvalda mötesplatser runt om i Sverige. Det betyder att det är dessa konferensanläggningar som äger Svenska Möten, vilket borgar för att du som är kund hos oss blir väl omhändertagen.

Här hittar du våra utvalda mötesplatser >>
Bocka i ”Utvalda mötesplatser” för att se hela listan.

Bakom varje möte och konferens ligger många timmars arbete. Svenska Möten kan hjälpa till med både grovjobbet och finliret som ger rätt förutsättningar för ett lyckat möte. Utöver att hjälpa till med att hitta och boka rätt anläggning erbjuder vi en rad av andra tjänster för att förenkla för dig att boka din konferens, kickoff eller möte.

Läs mer på mötestjänster

De konferensanläggningar som får bära sigillet “Utvald av Svenska Möten” är några av Sveriges främsta konferensanläggningar. Samtliga anläggningar är unika mötesplatser, som skiljer sig åt när det gäller utseende, miljö och historia.

Alla är utvalda enligt Svenska Mötens eget klassificeringssystem samt miljömärkta enligt Svanen eller Green Key. På våra utvalda mötesplatser kan man även, vid sidan av mötet, njuta av spa, högklassiga kök, aktiviteter, golf och mycket mer.

Till alla utvalda mötesplatser >>
Bocka i ”Utvalda mötesplatser” för att se hela listan.

Bokning

Vi hjälper dig snabbt och säkert att boka en konferensanläggning som passar just ditt möte. Om du använder oss varje gång du ska boka din konferens, har vi koll på dina och företagets önskemål och kan ge dig den bästa servicen.

Du får oftast en offert inom bara några timmar (vardagar mellan 08.00 och 17.00), där vi har sammanställt ett urval konferensanläggningar som passar just dina behov. Vi garanterar alltid svar inom 24 timmar.

När du bokar genom Svenska Möten får du alltid jämförbara offerter med totalpris per anläggning.

Boka antingen direkt online här på vår hemsida eller gör en förfrågan för att få offert. Det går även bra att ringa på 0771-50 55 00, maila på bokning@svenskamoten.se eller chatta med oss.

Gör en förfrågan för konferens med Svenska Möten och få offert >>
Boka konferens direkt online >>

Nej. Vi bokar konferenser och möten på konferensanläggningar och hotell runt om i hela Sverige.

För att du ska få en så bra offert från oss som möjligt har vi tagit fram en checklista som guidar dig som bokar möten och konferenser. På så sätt säkerställer du att offerten möter ditt syfte, att ditt möte har rätt form och hålls på rätt plats.

Om du följer den checklistan får vi ett väldigt bra underlag.
Här kan du läsa mer eller ladda ner checklistan.

Vi bokar konferenser och möten på konferensanläggningar och hotell runt om i hela Sverige. Driver du en konferensanläggning eller hyr ut en lokal som du tror kan passa in i vårt utbud får du gärna maila dina kontaktuppgifter och mer information till vår bokningschef Charlotte Stenström på info@svenskamoten.se

Våra tjänster

Det är en tjänst som vi erbjuder alla och det kostar ingenting extra. Vi erbjuder inte bara bokning av anläggning utan en hel rad av andra tjänster för att förenkla för dig att boka din konferens, kickoff eller möte.

Läs mer på mötestjänster

Genom att upphandla eller skriva avtal med en mötespartner får personen som får i uppgift att boka företagets möten och konferenser mycket hjälp, stöd och guidning genom hela processen.

En mötespartner kan sina anläggningar och kan opartiskt matcha rätt företag med rätt anläggning beroende på syftet. Bokaren får några alternativ och jämförbara offerter att välja bland och sparar därmed dyrbar arbetstid på att göra research och sammanställa offertförfrågningar från flera olika anläggningar. Platsen gör skillnad!

Förutom snabb hjälp och stöd till bokarna, får företag som tar hjälp av en mötespartner dessutom överblick och kontroll över organisationens alla möten och hur stora resurser som läggs på möten och konferenser.

Genom en mötespartner kan du, förutom möteslokaler, också boka aktiviteter, talare, moderatorer, artister, transporter eller mer avancerad projektledning och deltagarhantering. Enklare möten kan du snabbt själv boka online med en smidig bokningsmodul på det egna intranätet.

En mötespartner kan samla alla fakturor från de olika parterna, ex. anläggningen, artisten, bussbolaget och talarförmedlingen. När alla fakturor kommer från en och samma leverantör kommer ekonomiavdelningen att tacka dig. Och för dig blir det superenkelt att kontrollera totalkostnaden för alla möten!

En mötespartner kan också hjälpa dig att ta ett grepp om ditt företags möteskultur. För företag som arbetar aktivt med denna fråga, innebär det en massiv besparing i form av effektivare arbetstid och nöjdare medarbetare.

Att använda en mötespartner är kostnadsfritt för dig som kund. Det är istället anläggningen som betalar en provision till bokningsbolaget. Säkerställ att bokningsbolaget inte tar ”mutor” i form av att acceptera erbjudanden om högre provisioner för att rekommendera vissa anläggningar, som kanske inte alls är den bästa för dina syften. Kräv transparens!

Det finns alltså allt att vinna på att samarbeta med en mötespartner – och ingenting att förlora! Genom att kanalisera dina mötesbokningar till en partner får du full kontroll över ditt företags möten, samtidigt som du sparar tid och pengar. Så eftersom en mötespartner bevisligen tillför ett stort värde, bör frågan snarare vara: Varför har inte ALLA en mötespartner?

Läs mer om hur Svenska Möten kan bli din mötesparter.

Många företag ser nyttan av att på en strategisk nivå få hjälp av Svenska Möten och skriva ramavtal där vi blir deras mötespartner. Detta innebär att vi till exempel hjälper dem med att få överblick och statistik över organisationens alla möten, kontroll över kostnader, spara tid, få statistik och styra mot uppsatta policys och riktlinjer.

Läs mer om att bli Avtalskund

Hållbarhet och kvalitet

Vi får många frågor om hur man kan hålla ett möte hållbart, alltså vad är ett hållbart möte? Det är inte bara miljömedvetenhet och klimatsmarta val som hållbara möten handlar om. Lika viktigt är det att redan i planeringsfasen ta hänsyn till alla deltagare – med eller utan särskilda behov. Inkludering och mångfald är ledorden.

Att välja en av Svenska Mötens utvalda mötesplatser för din konferens är ett bra första steg. Samtliga utvalda mötesplatser har passerat Svenska Mötens tuffa klassificeringssystem och är miljömärkta enligt Svanen eller Green Key. Ett annat tips är att ta del av våra checklistor för hållbara konferenser.

 

Som ledande mötespartner tar Svenska Möten ett tydligt ansvar för att driva branschens utveckling, bland annat genom strategin om möteshantering för större organisationer och i projekt som Svenska Mötesmodeller.

Svenska Möten är certifierade enligt ISO 9001 Kvalitetsledningssystem och ISO 14001 Miljöledningssystem. Ett aktivt miljöarbete ger många fördelar. Dels för ditt företag i form av minskad användning av resurser och lägre kostnader för avfallshantering, men också för vår gemensamma miljö.

Att vara utvald av Svenska Möten innebär att anläggningen möter höga krav på möteslokaler, logi, restaurang och säkerhet. Vårt klassificeringsprogram är den enda befintliga klassificeringen av mötesanläggningar i Sverige och är en garanti för att alla utvalda Svenska Möten-anläggningar genomgående håller en hög kvalitet. Samtliga utvalda mötesplatser är också miljömärkta enligt Svanen eller Green Key.

Svenska Mötens säkerhetscertifiering är frivillig för konferensanläggningarna inom Svenska Möten. Den innebär ett kontrollprogram med 60 punkter, med fokus på uppdaterad utbildning inom första hjälpen, krishantering, brand och utrymning.

Att en anläggning är säkerhetscertifierad framgår av Svenska Mötens säkerhetsdiplom. Det är enskilda diplom som gäller ett år i taget. Ett antal av våra utvalda mötesplatser är också utrustade med hjärtstartare, vilket framgår på säkerhetsdiplomet.

Medlemskap

Svenska Möten strävar alltid efter att ha de bästa mötesanläggningarna i Sverige som medlemmar. Här återfinns kvalitativa storstads- och mötesanläggningar, herrgårdar och slott med kreativa mötesmiljöer. Samtliga utvalda mötesplatser har passerat Svenska Mötens tuffa klassificeringssystem och är miljömärkta enligt Svanen eller Green Key.

Våra utvalda mötesplatser är också våra ägare. Det betyder att det är dessa konferensanläggningar som äger Svenska Möten, vilket borgar för att du som är kund hos oss blir väl omhändertagen.

Läs mer om att bli utvald mötesplats (medlem i Svenska Möten)

Låter det som vi är en match made in heaven?

Kontakta vår medlemsavdelning på medlemmar@svenskamoten.se

De konferensanläggningar som får bära sigillet “Utvald av Svenska Möten” är några av Sveriges främsta konferensanläggningar. Samtliga anläggningar är unika mötesplatser, som skiljer sig åt när det gäller utseende, miljö och historia.

Alla är utvalda enligt Svenska Mötens eget klassificeringssystem samt miljömärkta enligt Svanen eller Green Key. På våra utvalda mötesplatser kan man även, vid sidan av mötet, njuta av spa, högklassiga kök, aktiviteter, golf och mycket mer.

Till alla utvalda mötesplatser >>
Bocka i ”Utvalda mötesplatser” för att se hela listan.

Vi bokar konferenser och möten på konferensanläggningar och hotell runt om i hela Sverige. Driver du en konferensanläggning eller hyr ut en lokal som du tror kan passa in i vårt utbud får du gärna maila dina kontaktuppgifter och mer information till vår bokningschef Charlotte Stenström på info@svenskamoten.se

Har du inte hittar svar på din fråga?

Välkommen att fylla i formuläret med din fråga eller kontakta oss på 0771-50 55 00.